"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Mar 2006
| Dostlarım, Tanıyan beni bilir, Tanımayan da "efendiçocuk" diye araştırma motorlarından beni araştırır,yazdığım yazıları okur... Naçizane bilgilerimi burada sizinle de paylaşmak istediğimden üye oldum., Şu konunun üzerinde duruyorum temel olarak; Öncelikle La ilahe illallah diyebilmeyi ve hakkıyla idrak edilmesini sağlamaya çalışıyorum. Ne demiş Rasullah AS; "LA İLAHE İLLALLAH DİYEN HERKES CENNETE GİDER" Buradaki anlam bunun idrak edilmesi,ne olduğunun anlaşılmasıdır, yoksa dillerimizle söylememiz birşey ifade etmez. La;yoktur demektir,olumsuzluk ekidir arapçada İlahe:İlah İll:tasdikleyicidir,Özel bir isimle kullanıldığında sadece anlamı taşır Allah Yani demek istiyor ki RasulALLAH, İlah yoktur sadece Allah... Bunu biraz açalım: İçimizden birçoğunun düşündüğü gibi,Allah dışarıda,ötende,farklı bir yerde,muhtemelen uzayın derinliklerinde bir yerde,gezegende?,oturttuğun, daha önce matbaada basılmış bir eseri nüshalar halinde yardımcıları olan melekler aracılığıyla peygamberlere(postacı,messenger gibi)iletmiş,o peygamberlerin de bizlere bu kitabı ileten ve KİTAPTA YAZDIĞI emirleri uygulatmaya çalışan ,sanki O'nun ihtiyacı varmış gibi bunları bunları yapmazsanız cehenneme,yaparsanız da cennete gideceksiniz diye bizlerden beklentisi olan,EĞER PUNDUNA GETİRİP KANDIRIVERİRSEK,rüşvet verirsek O'NA mutlu olan bir TANRI,TANRILIK KAVRAMI,ADINA NE DERSEN DE ALLAH ADIYLA ETİKETLENDİRİP HER YERDE DEYİP BUNA RAĞMEN YİNE DIŞARILARDA BİR YERLERDE ARADIĞIN,YÖNELDİĞİN TONTON BÜYÜKBABA MİSALİ BİR İLAH YOKTUR. Sadece ALLAH... İşte İslam Dini adıyla işaret edilen muazzam adil evrensel sırlarla dolu sistemin giriş anahtarı budur. Bu anahtar olmadan elinizde, istediğiniz kadar Öyle bir Tanrı'ya yaranmak için ibadet yapın faydası yoktur. Çünkü öyle bir Tanrı yoktur. Bilimde hiçbir zaman öyle bir Tanrıyı ispatlayamayacağı için ateistler kıs kıs gülmektedir. ALLAH ADIYLA İŞARET EDİLENE GELİNCE; Anlamı çok çok özetle ve genel anlamda TÜM' ün sahip olduğu bütün özelliklerin boyutsal olarak her birimde nasıl mevcut olabildiğidir. Aşagıda bu konuyla ilgili yazılmış bir yazıyı bulacaksınız “Hologram, en kısa tanımıyla üç boyutlu görüntü kaydetme yöntemi'dir. Hologram tekniğinin en önemli özelliği, hologram plakasına cisimlerin görüntüsünün değil; o görüntünün elde edilmesi için gerekli bilgilerin kaydedilmesi, dolayısıyla hologram plakasının en küçük parçasının bile, Bütün'ün tüm bilgilerini içerebilecek kapasiteye sahip olmasıdır. Bu tekniği kısaca şu şekilde anlatabiliriz: Bir lazer kaynağından gelen ışın, yarı geçirgen bir ayna tarafından ikiye ayrılır. Bu ışınlardan biri, hologram plakasına doğrudan ulaşır, öbürü ise görüntülenmek istenen cisme yöneltilir ve oradan yansıyarak hologram plakasına varır. Hologram plakasına doğrudan gelen lazer ışını ile cisimden yansıyarak gelen lazer ışını, bu plaka üzerinde bir girişim modeli oluşturur. Böylece cismin görüntüsü kaydedilmiş olur. Daha sonra, kayıt sırasında kullanılan frekansta ve aynı açıdan yeni bir lazer ışını ile hologram plakası aydınlatılacak olursa, görüntülenen cisim, üç boyutlu olarak odanın içinde canlanır. Plaka, kendisine gelen ışınları tıpkı görüntüsü saptanan cisim gibi yansıtacağı için, görüntü net ve eksiksiz olacaktır. Beyin hücreleri dediğimiz nöronlar da, tek tek birer mini hologram gibidirler ve gelen impalsları frekanslarına ayırarak algılarlar. Her bir hücrenin etkinliği, kendi içinde bir dalga boyu oluşturmaktadır. Bir sürü hücrenin dalga boylarının birbiriyle girişim yapmalarından oluşan holografik model, bizim beş duyuyla algıladığımız görüntüyü ortaya koymaktadır. İnsan beyni de pek çok mini hologramdan oluşmuş büyük bir hologram olarak düşünülebilir. Çünkü beyindeki her hücre, esasında her işlevi yapabilecek yetenek ve kabiliyette var olmuştur. Ancak, kozmik programlanmadan sonradır ki, hücreler özelleşerek kendilerine ait işlevleri meydana getirir Hologram prensibinin en önemli özelliği, her noktasının bütün cismin görüntüsünü verebilmesidir. Hologramın her noktasına cismin her tarafından ışın dalgaları gelmekte ve orada kaydedilmektedir. Bu nedenle, hologram plakası ne kadar koparılsa, kırılsa bile her parça bütünün bilgisini içinde taşımakta ve gerektiğinde bütünün tam görüntüsünü tek başına vermektedir. Şimdi, bu verilerle şu sonuçlara ulaşabiliriz: Görüntülenmesi istenen cisimden yansıyarak gelen lazer ışınının hologram plakasına cismin görüntüsünü kaydetmesi gibi, insan beyinleri de, doğum öncesi ve doğum anında, kökeni meleklere dayanan burçlar olarak tabir ettiğimiz sayısız takım yıldızlardan gelen kozmik ışınlarla programlanmış oluyor. Nasıl benzer frekanstaki ışınları plakaya gönderdiğiniz zaman cisim üç boyutlu olarak ortaya çıkıyorsa, Burçlardan ve Güneş sistemindeki planetlerden gelen ışınlar da, o programlanmış olan insan beyinlerini etkilemekte ve kişilerden programları doğrultusunda çeşitli fiillerin, davranışların ve düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olmaktadırlar. Aslında plaka üzerinde görülen üç boyutlu cismin gerçekte bir varlığı yoktur, dalga boylarının oluşturduğu bir modeldir (ya da hayaldir) biz onu var gibi görmekteyiz. Bunun gibi, insan beyni de bu noktada tıpkı bir hologram gibi çalışmaktadır ve biz beş duyumuzun kapasitesi gereğince kendimizi bir birim gibi kabul edip, çevremizde gördüğümüz her şeyin de varolduğunu sanırız. Gerçekte, o hologram plakasındaki görüntünün bir gerçekliği olmadığı gibi, çevremizde görüp var kabul ettiğimiz bir takım şeylerin de bir varlığı yoktur. Fiil diye algılananlar tamamiyle manalardır. günlük yaşantımızın gerçekte bir holografik görüntü olduğudur. Yani Evren, sonsuz ve sınırsız "TEK" bir holografik yapıdır ve parçalardan söz etmek anlamsızdır. İnsandan da öteye "Evren de holografik biçimde organize olmuştur" dediğimizde, buradan çok önemli üç sonuç çıkar: 1) EVREN ANCAK TEK TEK ALGILAMALAR SONUCUNDA CANLANIR 2) HER CANLI YA DA FARKLILAŞTIRILMIŞ HER CİSİM BÜTÜNÜN PARÇALARIDIR 3) BÜTÜN BİLGİLER HER AN HER YERDEDİR KURANI KERİM’DEKİ 2 SURE İSE(Ayetel Kursi ve İhlas) BAKIN HANGİ KONUYA DEĞİNİYOR ALLAH ki, Tanrı yoktur ancak O vardır, diridir ve kendi kendine kâimdir; ne uyuklaması ne de uyuması sözkonusudur; yerde ve göklerde ne varsa O’nun içindir; O’nun katında kim şefaat edebilir ki izni olmaksızın; bilir önlerinde ve arkalarında olanların hepsini; izni olmadan ilminden bir şeyi kapsamak mümkün değildir; kürsüsü semâları ve yeri içine almıştır; koruması dışında bir şey kalamaz; yüce ve azamet sahibidir. De ki, O ALLAH AHAD'dır; ALLAH SAMED'dir; LEM YELİD ve LEM YULED'dir; ve LEM YEKUN LEHU KÜFUVEN AHAD'dır!.." ("ALLAH AHAD"dır…Yani, sınırsız, sonsuz, cüzlere ve zerrelere bölünmesi sözkonusu olmayan TEK'dir… Cüzlere, zerrelere bölünüp parçalanması mümkün olmayan "AHAD", ya sonlu sınırlı bir tektir, ki bu takdirde evrenin herhangi bir yerinde oturmaktadır (!); ya da sonsuz, sınırsız cüzlere ayrılmaz TEK'tir ki, bu takdirde de ancak ve sadece, tekrar ediyorum ancak ve sadece "KENDİSİ" mevcuttur!.. "AHAD" olan "ALLAH"ın dışında herhangi bir varlığın mevcudiyetini ileri sürmek önce akıl ve mantığa, sonra da insafa sığmaz!.. Şayed "ALLAH"tan ayrı, "ALLAH"ın dışında bir varlık var ise… Bu varlık ile "ALLAH" arasındaki sınır nerededir?.. Bu sınırı nerede çizeceksiniz?.. Ya varlık, mevcud, sınırsız sonsuz TEK'tir, ikinci bir varlık yoktur!..Ya da sınırlı sonlu, evrenin içinde bir yerde, veya evrenin dışında MEKANI OLAN bir TANRI mevcuttur (!)..? Burada idrak edilmesi en önemli olan şey "SINIRSIZLIK-SONSUZLUK" kavramıdır…Ahmed Hulusi) Hz Muhammed’in açıkladığı Allah ile bilimin açıkladığı birbirinin aynısı… SİSTEMİN GERÇEĞİNİN İLK İDRAKİ; LA İLAHE İLLALLAH’TIR SONRASI MUHAMMEDEN RESULLAHTIR. ÇÜNKÜ HZ MUHAMMED AS BU SİSTEMİ İDRAK EDİP ALLAH İSMİYLE İŞARET EDİLEN İLE TAM BİR BÜTÜNLÜK İÇİNDE BİZLERE BU DOĞRULTUDA VE LA İLAHE İLLALLAH BİLİNCİYLE ANLATAN YÜCE BİR BİLİNÇTİR. ONUN AÇIKLADIĞI SİSTEMİ ANLAMAK İÇİN ÖNCELİKLE KUR’AN-I KERİM’İ “OKU”YABİLMEK GEREKİR. ÖLÜM ÖTESİ YAŞAMDA RUHUNUN GİDECEĞİ FARKLI BOYUTTA SIKINTI ÇEKMEMEN, O BOYUTUN ŞARTLARINA ADAPTE OLABİLMEN İÇİN BU SANAL DÜNYADA BAZI ÇALIŞMALAR YAPMAK ZORUNDASIN. NAMAZ KILMALISIN ORUÇ TUTMALI,HACCA GİTMELİ,KAZANDIĞININ %2,5’UĞUNU PAYLAŞMALISIN BU BİR TERCİHTİR. ZATEN İSLAM DİNİ BİR TEKLİFTİR. İSTEYEN İDRAK EDER VE UYGULAR İSTEMEYEN HEM BU SANAL DÜNYADA HEMDE ÖLÜM ÖTESİ YAŞAMDA SONUÇLARINA KATLANIR. İNSANI İNSAN YAPAN,İNSANIMSILIKTAN KURTARAN DİĞER(dedikodu,gıybet,yalan,adaletsizce davranış,yardım etmemek,bilgini karşılıksız insanlarla paylaşmamak,insanlara şartları ve görüşleri ne olursa olsun pozitif enerji verememek,küçümsemek,kibir,paylaşımsız lüks içinde yaşam vb.gibi)DAVRANIŞLARI UYGULAMAK ÖLÜM ÖTESİ YAŞAMDA RAHAT ETTİREBİLİR,AMA TEK BAŞINAYETMEZ BUNU UNUTMAYIN.Mutlaka bu güzel davranışlara,ölüm ötesinin getirdiği değişik atmosferik özelliklerinden korunmak için ruhumuza nur halkaları ekleyebilmek,bu yüzden de YUKARIDA BAHSETTİĞİM çalışmaları yapmak gerekmektedir. Dostlarım, Tekrar söylüyorum Hatta mutlulukla söylüyorum ki, ALLAH ADIYLA İŞARET EDİLEN, BİLİMSEL OLARAK DA İSPAT EDİLMİŞTİR. FAKAT BEYNİMİZDE OLUŞTURDUĞUMUZ,İDRAK EDEBİLDİĞİMİZ ÖLÇÜDE BİR YERLERE OTURTTUĞUMUZ,HER YERDE DEYİP YİNE DIŞARIDA ARADIĞIMIZ SANAL BİR TANRI YOKTUR. ÖYLE BİR TANRI! YARIN BİRGÜN ARAMIZA GELECEK VE BU TANRILIK KAVRAMINA İNANAN HERKESİ(MÜSLÜMAN,YAHUDİ,HRİSTİYAN,ATEİST,BUDİST vb.gibi) TANRI OLDUĞUNA İKNA EDECEK… ZAMAN YAKINDIR. LÜTFEN BİLİMİN BU KONUDA İSPAT ETTİKLERİNE İNANIN.ALLAH’LA TANIŞIN.BEYNİNİZDE OLUŞTURDUĞUNUZ SANAL TANRIYI YIKIN. İSLAM DİNİ ADIYLA İŞARET EDİLEN SİSTEMDİR. BU SİSTEMİN ADI İSLAMDIR. ALLAH İÇİMİZDEKİ İLAHİ KUVVELERİMİZE ULAŞMAMIZI,AÇIĞA ÇIKARTABİLMEMİZİ VE BUNUN İÇİNDE GEREKEN ÇALIŞMALARI YAPABİLMEMİZİ KOLAYLAŞTIRSIN,YARDIMCIMIZ OLSUN. Saygılarımla, “Yanlış düşüncelerimden ve yanlış yönlendirmemden Allah beni korusun” efendiçocu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-03-06 19:20 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| efendiçocuk ALLAH senden razı olsun bu yazıya çok emek vermişsin efendicçocuk ALLAH seni korusun |
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kaynaklarınız çok sağlam.. Kuran falan :D Tanrının olmadığına inanan birine bunun yanlış olduğunu göstermek için kurandan alıntı yapmak! Biraz saçma değil mi sizce de?.. Sonra da tüm yazının sonunda bilim tanrıyı göstermektedir demek.. Ama koca yazıda bilimsel olabilecek hiçbir şeyden bahsetmemek.Neden biliyor musunuz?İslam gibi dinler hem akıl hem de bilim ile çürütülmüşlerdir. Artık ciddiye de alınmamaktadırlar.. Önümüzdeki ihtimaller deizm, agnostisizm ve ateizm'dir.. Yani anlayacağınız, islamın dayanakları falan kalmamıştır.Bugün hala var olmasının birkaç nedeni vardır, hala var olan afyon etkisi, insanların mucizelere olan ihtiyacı, tabi ataerkil sistem.Ama bunların hepsinden bağımsız hür bir bireyin bu konudaki görüşü zaten bellidir. Size de ona takılı kalmayı bırakın derim, yoksa sizin özgür düşüncenizi, gerçek bilimsel verileri, hür aklınızı her geçen gün daha yok eder. Tamiri de kısa sürmez malesef. Ayrıca demek istdiğiniz çok basit bir şey. Böyle karmaşık bir şekilde anlatarak sahip olmadığı bir değeri ona yüklemeye mi çalıştınız açıkçası anlamadım.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-03-06 20:26 . |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Efendi çocuk ! İlk çağlardaki Panteist görüşçülerin görüşlerini,yani vahdet-i vucut fikrini,hint felsefesinde ve bilhassa kundalini felsefesindeki " Herşey birin içinde,bir herşeyin içinde " görüşlerle Hermetizmi birbirine katarak birşeyler anlatmaya kalkmışsın.Baharat olarakta,İstanbulda Planetlerden bilgi aldığını söyleyerek altın kitabın peygamberinden bir şeyler ilave etmiş,daha sonrada içine biraz bilimsellik ufalayarak holografik evren gibi,hepsini karıştırıp iyi bir çorba yapmışsın. Bazı hastaların şifa bulması dileğiyle afiyet olsun. Saygılarımla. |
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Ben de deneyeyim bari: Din dışı görüşler Rönesans, Reform ve Fransız ihtilali sonucunda dünyaya barışı getirmekten çok savaş, kan, vahşet getirdikleri için artık ciddiye alınmamaktadır. Tek ihtimal kalmıştır artık insanlığın kurtuluşu için; DİN. Yani anlayacağınız, din dışı bütün görüşler, ideolojiler, ekoller sömürenlerin sömürülerine devam etmelerine yardım etmekten başka bir işe yaramamaktadır. (Örnek: Irak, guatemala, ebu gureyb, afganistan, bütün afrika ülkeleri, Amerikan toplumu) | |
| #6 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Mar 2006
| Türesin ve Artena arkadaşlar, Birçoğu bilimsel eser olmak üzere yazımda yararlandığım kaynakları aşağıda size sunuyorum arkasından da eleştirilerinize bir bir cevap vereceğim; 1. Holografik Evren, Michael Talbot, Ruh ve Madde Yayınları (Ana Kaynak) 2. Dinlerde, Bilimde ve Metafizikte Zaman Enerjisi, Murry Hope, Ruh ve Madde Yayınları http://www.intuition.org/txt/pribram.htm Karl Pribram ile yapılan bir röportaj http://www.acsa2000.net/bcngroup/jponkp/ Comparison between Karl Pribram's "Holographic Brain Theory" and more conventional models of neuronal computation http://omegafdn.org/hologram.html Holografik Evren üzerine başka bir yazı. http://crystalinks.com/holographic.html Pribram ve Bohm’un bu konu daki teosini anlatan başka bir site. http://www.ahmedbaki.com/hologram/ Ahmet Baki’nin Holografik Bakışı. http://www.geocities.com/SoHo/Easel/..._platformu.htm Bilimde Yeni Ufuklar ve Hologram Teorisi ile ilgili başka bir yazı (Türkçe) http://www.geocities.com/guvercinler...nseyriana.html Hologrofik Evren üzerine başka bir site ve Ahmet Hulusi’nin, Tek’in Seyri isimli kitabına içerik olarak ve teknik olarak linklenmiş. Konu ile ilgili Java aplet ve gif’ler kullanmışlar. http://www.sufizmveinsan.com/bilimvedin.html Ahmet F. Yüksel’in Tasavvufi açıdan yorumu. http://www.antrak.org.tr/gazete/031999/mutlu.htm Mutlu Payaslıoğlu’nun düşüncesinin ise özeti ise; “Ürettiğimiz düşüncelerin başkalarının düşüncelerini de etkilemeleri ve dolayısıyla bunun tüm evrene yayılması söz konusudur. Bir insanın yaptığı ya da düşündüğü herşey evrensel hologramın bir parçası olur. " Yazı da adı geçen Bohr ve Bohm ile ilgili siteler: http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/~...ohr_Niels.html Niels Henrik David Bohr’un bibliyografyası http://www.davidbohmbooks.com/ David Bohm’un bibliyografyası ve kitapları ile ilgili bir site http://www.sessizsozler.org Evet,bu yazılarda adı geçen Pribram gelmiş geçmiş en önemli nöroşirurji uzmanlarındandır. David Bohm çok önemli bir fizikçidir. Kuantum fiziğinin kurucu babalarından biri olan Danimarkalı fizikçi Niels Bohr hologram kavramını geliştiren çok önemli bir bilgindir.Einstein ile çalışmaları olmuştur.Princeton hocasıdır. Leibtnitz bir dahi matematikçi olmasıyla birlikte filozoftur. Einstein'ın da hologram ile benzer çalışmaları vardır. Stephan Hawking çağımıznın dahisidir ve o da benzer sonuçlara ulaşmıştır. Yukarıda yazdıklarımı birkez daha okuyun,eğer polemiğe girecekseniz ben cevaplarınızda olmayacağım fakat saygı uslubunda giderse tartışma ,her konuda tartışmaya hazırım.İnşaallah değerli bir tartışma ortamı oluşturabiliriz ve bundan zevk de duyacağımı bilmenizi isterim. Fakat sizden ricam, Bir an için bütün duygularınızdan ve değer yargılarınızdan arınıp,bütün edindiğiniz bilgileri bir kenara koyup yazımı bir kez daha okumanız. Sonra yine eski düşüncelerinizin ateşli savunucuları olabilirsiniz. Ama bir an da olsa benim ricamı yerine getirin. BEN YAZIMDA PANTEİST GÖRÜŞTEN BAHSETMEDİM.PANTEİZM İLE BENİM DÜŞÜNCELERİM TAMAMIYLE FARKLI.PANTEİZM ÇOK FARKLI KONULARDAN BAHSEDER, BENSE İSLAM DİNİ ADIYLA İŞARET EDİLMİŞ SİSTEMDEN BAHSEDİYORUM TABAN TABANA ZITTIR.İSTERSENİZ DETAYLANDIRIRIM PANTEİZM NEDİR?BEN NE ANLATMAK İSTİYORUM ŞEKLİNDE. İKİNCİSİ;BANA BİR YER GÖSTERİN Kİ İSTANBULDAKİ O ALTIN KİTAPTAN OLSUN.NEREDE YAZMIŞIM BİR ÖRNEK LÜTFEN,YAZIMI DOĞRU DÜZGÜN OKUMADIĞINIZ GİBİ BİR DE OLMAYAN KONULARI YAZIP HEM ETİK ANLAYIŞA UYMUYORSUNUZ HEMDE BELDEN AŞAĞI VURMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ. BİR ÖRNEK?HANİ NEREDEYMİŞ ALTIN KİTAPTAN ALINAN BİLGİ? YAZMADIĞIM SÖYLEMEDİĞİM VE HİÇBİR ZAMAN İNANMADIĞIM HATTA VE HATTA SAVAŞTIĞIM DÜŞÜNCELERLE BENİ İTHAM EDEMEZSİNİZ!!!!!! BAHSETTİĞİNİZ"İSLAM GİBİ DİNLER" DİYE BİR ŞEY YOKTUR. DİN SADECE VE SADECE İSLAMDIR.DİĞER DİNLERDE İSLAMDI... İSLAM DİNİ SONSUZ SINIRSIZ EVRENSEL SIRLARI İÇİNDE BARINDIRAN MUAZZAM ADİL,BİLİMSEL, OBJEKTİF SİSTEMİN ADIDIR. SENİN ADININ ....OLMASI GİBİ. BU SİSTEMİN DE ADI İSLAMDIR. 10 TANE EVRENSEL SİSTEM OLMAZ.1 TANEDİR VE ADI DA "İSLAM"DIR ÖNCELİKLE BUNU BİR BELİRTELİM. SİZ ÖNCELERİ ŞUNA BENZEYEN LAFLAR EDERDİNİZ (GERÇİ HALA EDİYORSUNUZ) "CANIM DİN AFYON,İNSANLARI UYUTMAK İÇİN VERİRLER.BİR TANRI VARDIR ÖTENDE FARKLI BİR YERDE,MUHTEMELEN DE GÖKYÜZÜNDE... O TANRI SÜPER GÜÇLÜDÜR SÖZDE,ONA RÜŞVET VERİR GİBİ İBADET YAPARSAN MEMNUN EDERSEN ONU CENNETE KOYAR AMA BU DÜNYADA HİÇBİR ŞEY VERMEZ.KIZDIRRISAN ONU CEHENNEME ATAR YANARSIN.AYNI ZAMANDA DA OTURDUĞU YERDEN SEYREDER TV İZLER GİBİ VE NASIL BİR TANRIYSA MÜDAHALE ETMEZ ADALETSİZLİKLERE"EĞER BÖYLE BİR TANRIYA İNANIYORSAK HAKLISIN BU BİR AFYONDUR. AMA BÖYLE BİR TANRI YOK. EĞER BEN YUKARIDAKİNE BENZER BİR TANRIYI AÇIKLAMAYA ÇALIŞIYORSAM ELEŞTİR BENİ. ALAY ET! SAÇMALA DE,OLUR MU ÖYLE ŞEY DE! BEN SİZİN ÇOK ÜZERİNE DÜŞTÜĞÜNÜZ BİLİMSEL GERÇEKLERLE YOLA ÇIKARAK DA ALLAH'I İSPAT EDİYORSAM, EVET İSPAT EDİYORSAM BU DURUMDA HALA İSPATA RAĞMEN İTİRAZ EDİYORSANIZ SİZLER ARKADAŞLAR YENİ BİLGİYE BEYİNLERİNİZİ MAALESEF KİLİTLEMİŞSİNİZDİR. BEYİNLERİNİZ NE YAZIK Kİ YENİ DATA ALMIYORDUR ZEKİ OLABİLİRSİNİZ,AMA KİLİTLİ BEYİNLER YENİ DATA ALMAZ,BİLGİ GİRMEZ. ONLAR BELLİ YAŞLARDA EDİNDİĞİ BİLGİLERİ ÖMÜRLERİNİN SONUNA KADAR HİÇ DEĞİŞTİRMEDEN SIKI SIKIYA TUTUNUR VE O DATALARI BEYİNDEN ÖLSE DE ÇIKARTMAZ. ÇÜNKÜ ARTIK ONLAR BİLMEM KAÇ YILINDA ALDIĞI BİLGİLERİN TEK DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR. LÜTFEN BU GRUPTAN OLMAYIN BU KONUDA BİLİME İNANIN VE ALLAH'LA TANIŞIN BEN YUKARIDA ANLATTIĞIM AFYON VERİCİ SANAL BİR TANRI'DAN SÖZETMİYORUM ALLAH ADIYLA İŞARET EDİLENE DİKKAT ÇEKİYORUM. LA İLAHE DİYORSUNUZ(İLAH,TANRI,GÖKTEKİ VARLIK YOK) İÇİNİZDEN BİR KİŞİNİN BİLE İLLALLAH DEMESİNE ÖMRÜMÜ VERECEĞİM. HOLOGRAM KAVRAMINI VE DİĞER İSPAT TEOREMLERİNİ LÜTFEN BELİRTTİĞİM KAYNAKLARDAN OKUYUN (BAZI BİLİMSEL ESERLERİN TÜRKÇE ÇEVİRİLERİ BİLDİĞİM KADARIYLA YOK,İNGİLİZCESİ İÇİN DE YARDIMCI OLACAĞIM İHTİYAÇ DUYULDUĞU TAKDİRDE) LA İLAHE İLLALLAH... TANRI YOKTUR SADECE ALLAH(ADIYLA İŞARET EDİLEN VAR) VE BENİ DE YAZMADIĞIM KONULAR ÜZERİNDE LÜTFEN EN AZINDAN ETİK DEĞERLER ADINA YARGILAMAYIN. SAYGILARIMLA... |
| #7 | |
| tanrı yokdur sadece ALLAH VARDIR |
| #8 | ||
| Alıntı:
at gözlükleriyle bakmak evet bi çıkarsanız herşeyi görüceksinizde çok yakışıyor sanırım o yüzden takmakda ısrarcısınız.kuranda ALLAH düşmanlarına dost olmamakdan bahseder doğrudursöylediğin.düşünki hayatında kimi çok sevdiğini.anne mi babamı veya kimse artık ona düşman olan birini sevebilirmisin.inanan bir insan herkesten fazla sewer yaradanı .ve ona ters düşenlerle dostluk kurmamasında bi yanlışlık göremiyorum.ters bi durum değilki bu.dewamlı yahudi veya hristiyanlarla olan muhataplımızı önümüze getiriyorsun. bu ayetlerden bütün yahudi ve hristiyanlığa ölüm annamı çıkarmakta ayrı bir meziyet. cihadın annamı çok kapsamlıdır.cihad sözle ,mal mülk le,ve silahla yapılır.sadece savaş demek değildir.bu daha öncede annatıldı. erkek kadından üstün yaratılmıştır.sözünü isine geldiği gibi yorumluyosun.erkek kadından fiziki olarak üstündür.ve bu fiziki özellik erkeği bazı konularda öne alır.kadın analık hissiyatından dolayı erkeklere nazaran daha duygusal bir yaratık.ancak senin annatımın sanki kadınları 2. plana atığı gibi bir anlam çıkartıyor. islam kadına değer werir.ve onları ALLAH EMNAETİ DİYE ADLANDIRIR. bundan daha büyük bi değerbiçde görelim. sn spartaküs. bir bebeği 9 ay anasının karnında yaşatan RABBİM yunusu bir balığın içinde yaşatır elbette. | |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Yahu inanmayan arkadaşlar ne kadar alakasız;ne kadar aşırı cevaplar veriyor... :74 |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Efendiçocu ! Holografik evren üzerine " Matrisk" adıyla iki film çevrildi,bilmem gittinmi.Orada insanlar bir makineye bağlanıyor ve düşünceleriyle hayali dünyada mücadele ediyorlardı.Uzayın bilmem kaçıncı katında asıllarımız makinalara bağlıysa ve o makinalardan düşünce yoluyla yalan dünyalar yaratıyorsak vay halimize. Demek bunlarca galalaksi ve bu galaksilerdeki yıldızları makinelere bağlı insanların zihinsel hayalleri yaratmış öylemi.Emin ol bu yazıları yazarken çok güldüm.Tanrı da seni güldürsün.İlahi Efendicocu..... :-) :-) :-) Sağlıcakla kal. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|