| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Cumhuriyet gazetesi yazarları Ataol BEHRAMOĞLU,Hakan AKSAY ve tarih alimi İlber ORTAYLI Puşkin ödülüne layık görüldü..Vladimir PUTİN'in imzasıyla Rusya Federasyonu Devleti tarafından 11 kişiye verilen PUŞKİN ödülü,Rus dilini ve kültürel mirasını yayan,ülkelerin ve halkların birbirlerine yaklaşmalarını sağlayan kişilere veriliyor.. " Yabancılara Puşkin Ödülü " ile ilgili kararname Putin tarafından 1.Aralık.2007 tarihinde imzalandı.. Alıntı ve okuma kaynağı...2 Aralık 2007...Cumhuriyet gazetesi... Saygılarla................harbey.................. . harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-12-07 16:19 . |
|
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Tebrik ediyorum...Üretimlerinin ve fikir dünyalarımıza olan katkılarının hiç kesilmemesini temenni ediyorum....Harbey............ |
|
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Tebrik ediyorum böyle güzel haberler okumak ne güzel oluyor. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tebrikler, sevindirici bir haber. __________________
Yok! |
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Ataol Behramoğlu oldukça etkileyici şiirlere imza atmış ve çok çok sevdiğim bir şair. Bu ödülü fazlasıyla haketmişti... __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
| #7 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İlber Ortaylı için çok sevindim gerçekten... Ataol Behramoğlu da tartışmasız usta şairlerimizden. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #8 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| puşkin ödülü, adayların eserlerinin niteliğine göre mi veriliyor yoksa barışı destekleyenlere mi veriliyor anlamadım. İsmi puşkin olmasından dolayı sadece bir edebi içeriğinin olması gerekmiyor mu? Ödül alacak kişilerin "halkları birbirine yaklaştırması" nasıl oluyor? Edebiyatçılar halkları birbirine yaklaştırabilir mi? Ben olayın bu kısmının nasıl belirlendiğini merak ettim. Barışıllık soyut bir kavram olmasının yanında savaş yanlısı kişiler de dünya medyasında barışçılmış gibi rahatlıkla gösterilebiliyor. değerlendirme kriterleri ne oldu acaba Puşkin Ödülü jürisinin. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|