| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Alternatif karalama sıfatları/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir eksikliği farkederek kimi ulusalcı ve sosyalist arkadaşlarıma yardımda bulunmak amacıyla sizlerle bazı önerilerimi paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere dünyada ne kadar çok bela, musibet, mide bulantısı, baş ağırısı, ateş ve kusma varsa hepsi bu Buş'un ABD'si ve CIA'yi, Ferhoygen'in AB'si, İmeFe ve Soros denen turuncu adamın başının altından çıkıyor. Bu şaşmaz bir gerçek olup, edindiğim bilgilere göre de yakın zamanda yaşadığımız su sıkıntısının sebebi de bu muzip, ele avuca gelmez kurum ve kişilermiş. Efendim durduramıyoruz ki, adamlar SimCity oyunu filan zannediyorlar herhalde ülkeyi. Neyse efendim, sizleri sıkmak istemiyorum. Konuya girelim. Bu kurum ve kuruluşların yandaşlarından falan bahsederken nedense hep bir tekdüzelik, hep bir monotonluk var. Yani hep AB, ABD, Sorosçu, Foncu gibi sabit tanımlar kullanılıyor. Bu o kadar uğraşıp, saatlerce araştırıp da yazdığınız (kat'iyen belgesiz konuşmazsınız zaten) iletilerinizin sanatsal değerini hayli düşürmekte. O nedenle size alternatif öneriler sunmak isterim: - Sivil Toplum üyesi - Monica Lewinsky hayranı - Esnaf - Dombili - Chavez düşmanı - Radikal okuru Daha gider bu liste. Umarım faydalı olabilmişimdir, o tadına doyulmaz iletilerinize bir nebze de olsa katkıda bulunabilmişimdir. Sevgiler, saygılar, hürmetler. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sn.Turker,bence siz müthiş derecede ABD etkisinde kalmışsınız.ABD'yi gören,oradaki gücü ve olanakları gören herkesin başına gelir bu ama siz biraz abartmışsınız.Ben Florida ve Orlando'da bulundum ama oraları görmem,ABD'nin köküne kadar liberalizm ile sömürülücüğünü ve emperyalist politikalara sahip bir devlet anlayışı olmadığını göstermez. Sanırım sizde orada bulundunuz ve halkının ne denli bilinçsiz ve eğitimsiz olduğunun farkındasınızdır.Oraya giden veya orada yaşayan için Dünya yoktur,ABD vardır.Aydın kesimi hariç herkes Dünya'yı bir boşluktan ibaret sanır.ABD'den başka bir yerin olmadığı inancı hakim olmuşcasına lumpendir. Bu yüzden Abd'nin müthiş bir güce sahip olmasını haklı bir zemine oturtmaya çalışmayın.Yani güçlü olan haklı olandır mantığı ile yürümüyor bu işler.Dünya'da gerçeklikler vardır ve ne yazık ki güçlü olan ABD bunu hiçte iyi yollarla yapmıyor. Çok ama çok güçlü...Hani sınırı yok denir ya...Aynen öyle.Yani gözümle gördüm,görmeden önce de methini duyuyordum ama şahit olmak farklı şey.Bunun yanısıra,ABD'yi gezince,aslında tamamen bir ''Matrix'' filminde olduklarını da görmüş oldum. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
| #3 | |
| Sayın Nostrum, ABD'nin bu yazdıklarımla alakası yoktur. Benim ABD'de bulunmamla ise zerre kadar alakası yoktur. Benim değinmek istediğim nokta hayatı komplo teorilerinden ibaret, "Soros, AB, ABD" üçlüsünden müteşekkil sanan zihniyete bir gönderme yapmaktı. Ayrıca ABD'nin emperyalist dış politika unsurlarını hiçbir zaman savunmadım. Bununla birlikte ABD'de bulunduktan sonra ABD'nin iç politikasında da ciddi eksiklikler gördüm. O nedenle "ABD'ye gitti, ABD'ci oldu" gibi bir durumu asla kabul etmiyorum. Budur. Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-12-07 00:44 . |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sizi Abd cilik gibi şeylerle suçlamam zira zaten liberal ekonomiye inanıyorsunuzdur ama ABD'den etkilenmediğinize de inanmıyorum.Siz reddetseniz de bu da benim düşüncem. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Ama bunların ABD'nin dış politikasıyla, dolayısıyla "ABD yandaşı" falan olmakla ilgisi yok. | |
| #6 | |
Siyaset ![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
| Merhaba, Forumun Öneriler bölümünde buna benzer ama yapıcı ve tiye almayan bir şekilde yine sayın turker tarafından bir başlık açılmıştı. tıklayınız. Neden yeni bir başlık ve artı olarak Siyasi İdeolojiler bölümüne açıldığını açıkçası anlamadım. Burada görüldüğü gibi, bu tarz yaklaşımlar bir süre sonra kişisel polemiklere dönüşüyor. Enerjimizi ilk açılan başlığa aktarabiliriz. Dolayısıyla bu başlık kilitleniyor. __________________
yeşil bir tepe var mı kuzum orada ve yaşanacak bir ev o yeşil tepenin ardında |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|