"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Karı Koca 20 yıldır küsler... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Uşak'ta 9 çocuk 32 torun sahibi 54 yıllık evli çift, aynı evde yaşamalarına rağmen 20 yıldır birbiriyle konuşmuyor. Uşak merkeze bağlı Derbent köyü Küçük Derbent Mahallesi'nde yaşayan Celal Şahin (80) ve Fadime Şahin (78), yıllardır devam eden anlaşmazlıkları sonucunda küstüler. 20 yıldır hiç konuşmayan, ayrı odalarda yaşayan ve yemeklerini ayrı yapan çiftin, boşanmayı düşünmedikleri, ancak kesinlikle barışmayacakları belirtildi. Ölünceye kadar konuşmama kararı alan Şahin çiftinin, yakınlarının ve köylülerin barıştırma girişimlerini de kabul etmedikleri öğrenildi. Geçimini çiftçilik ve düğünlerde “yarenlik” yaparak sağlayan Celal Şahin, zengin bir ağanın tek kızı olduğunu belirttiği Fadime Şahin ile 1953 yılında evlendiklerini söyledi. Yoksul bir aileden geldiğini ifade eden Celal Şahin, şunları kaydetti: “Evliliğimizin ilk yıllarında her şey yolundaydı. Daha sonra anlaşmazlık çıkmaya başladı. Yılın altı ayı küs, altı ayı barışık yaşıyorduk. Her barıştığımızda bir çocuğumuz oluyordu. En sonunda kötü bir kavga ettik. O günden itibaren konuşmuyoruz. Tam 20 yıl oldu, tek kelime etmedik birbirimize. Ben fakir bir aileden geliyorum diye beni hazmedemiyor. Kavga ede ede bu günlere kadar geldik.” http://www.hurriyet.com.tr/kadin/781...d=159&sz=71258 __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Aynı evde yaşayan,aynı yastığa baş koyan eşlerin 20 yıl küs kalması size mantıklı geliyor mu?Bu evlilik sürmelimi yoksa bitmeli mi?Bu nasıl bir yaşamdır ki biten birşey toplumsal baskı yüzünde devam etmeye mahkum oluyor..Bu konudaki görüşleri merak ediyorum doğrusunu isterseniz.. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
| |
|
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Toplum, toplum, toplum... Boşanmak hele bir kadın için potansiyel muamelesi görmesi için yeterli neden. İşkence gibi... __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Ne güzel anlasiyorlar iste... Konusmama konusunda anlasmakta bir anlasmadir ![]() __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Bu da olaya değişik ve hoş bir bakış açısı sayın ABCDE ![]() Çiftin boşanmama nedeni büyük ihtimale toplum baskısı... Ancak gerçekten ilginç bir vaka...Sosyologlar tarafından incelenmeli bence.Toplumdaki değişik kültürlerin tutumları,töreleri,davranışları,alışkanlıkları vs. nin incelenip neden-sonuç denklemi kurulması içinde yaşadığımız toplumu daha iyi anlamamızı sağlayacaktır eminim ki... __________________
Duvarlar renkli olsa da,karanlıkta ne görebilirsin ki? Bir köre,rengi nasıl anlatabilirsin ki? | |
|
| #7 | |
Edebiyat Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Toplum baskısı boşanmama nedeni olabilir. Ancak 20 yıl aynı evin içinde olup da konuşmamak mantıkı değil.... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #8 | |
| |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ne baskısı ne tehditi yahu.20 yıl önce yani 60lı yaşlarda boşansalar ne olurdu ki?Hemen ne ara toplum baskısına falan getirdiniz olayı Sn.ABCDE'nin dediği gibi bir şekilde anlaşmışlar işte![]() __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
![]() | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|