"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Amerika'daki etnik gruplar neden devlet kurmak istemiyorlar?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sevgili Dostlar, Neden ABD'de bu kadar değişik kökenden gelen insan yaşamaktaysa da, bunlar devlete karşı gelip de ayrı devletler kurmak gibi bir eğilim sergilemez? Saygıyla, |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Herkesi tek bir kimlik altında toplayabildikleri için.Zencisi de Meksikalı göçmeni de beyazı da ben Amerikalıyım diyebiliyor diye.Ülkemizde ise bu memlekette Türklükten başka kimlik yok denip bir sürü alt kimlik yok sayılıyor ve halklar haklı olarak buna karşılar.Türkiyelilik gibi alt kimlikleri bir kenara bırakıp üst kimlikte tüm yurdu birleştirecek kavramı da nedense ülkücüler bölücülük olara nitelendiriliyor.Acaba Kürt milliyetçiliği karşısında Türk milliyetçiliği yapmak mı bölücülük yoksa Türkü,Kürdü,Çerkezi,Lazı kim olursa olsun Türkiyelilik üst kimliğinde birleştirmeye çalışmak mı? __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." |
|
| #3 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Sizce siyahlar Amerika'daki yaşamından memnun mu? __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
I am American = Ben Amerikanım demektir... I am Turkish = Ben Turküm demek olduğu gibi. Ben TÜRKÜM demekde olduğu gibi ...Nereden çıkardınız AMERİKALIYIM deyişini? Lütfen yanıltıcı olmayalım... T.C. Vatandaşı demek TÜRK demektir. Türkiyeli değil...Bunu kimse değiştiremez. Ancak bundan hoşlanmayanlar T.C. vatandaşlığından çıkmakta özgürdürler. TÜRK olmayı değiştirmekte değil... ABD'de de kökenini sorarsanız, o kişi de size, Mexican - American, ya da Italian -American, Turkish- American diyebilir. Siz de TÜRK KÜRDÜ diyerek kendinizi isterseniz takdim edebilirsiniz. Çünki, İran Kürdü, Irak Kürdü de var... Türkçe ve ingilizceyi bildiğimizi sanırsak,yanılgımız da artar... sesli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-12-07 01:13 . | |
|
| #5 | |
| Güney kesimde hala faşist örgüt Ku Klax Klan var ; ama onun dışında bence mutlular.Gerçi orada yaşamadığımız için tam gerçekçi bir yorum yapamıyoruz; ama bence güneyde ezilen zenciler dışında bir sorunu olan zenci kitlesi yok. __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
![]() Atatürk ün "T.C'ye vatandaşlık bağı hisseden herkes Türk'tür." sözü ırkçı yerlere çekiliyor ve ülkemizde bir sürü etnik köken yok sayılıyor.Türkiyelilik diye birşeyin olmadığını söyleyemezsiniz, bu bir terimdir ve vardır,kullanılıyordur. Gördüğünüz gibi yanıltıcı veya kışkırtıcı bir açıklama yapmadım. __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| sn. sesli, sanırım YazıYaz'da karşılaştığım en sığ, donanımsız olansınız. Ve, ''İran Kürdü'', ''Irak Kürdü'' oluyor da, ne için ''Türk Kürdü'' de denilmesin?'' diye sorabilecek kadar hesapsız... tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-12-07 11:48 .Sebep: Eksik |
|
| #8 | |
| Türkiye'nin batısı ve doğusu arasındaki kültür farkı maskelenemez, örtülemez. Kültürden öte bir dil farklılığı var. Bu şekilde bir devlette, Kürtçe halk müziklerinin, Kürtçe yayınların, ya da bırakın onu bunu, Kürtçe'nin kendisinin yasaklanmasının akıl alır bir yanı var mı? Sayın gömünüst'e katılıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Sınırları içerisinde yaşayan herkes Türk olarak kabul edilir. Atatürk'ün söylevinde veya anayasa bu ırksal değildir. İngiltere'de yaşayanlara İngiliz, Fransa'da yaşayana Fransız denmesi gibi birşey. Fakat günümüzde, Kürtlüğü bir Türk boyu olarak nitelendirmeye kalkılabiliyorsa, "Acaba bunlar neden devlet istiyor ?" demek saçma olmaz mı? Amerikalı birisi "Ben Bask kökenliyim" diyebilir, "Ben bir Fransızım " diyebilir. Fakat hepsi Amerikalı dır. Türkiye'de ise malesef herkes "Türk" olarak kabul ettirilmeye çalışılır. S.Ateş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-12-07 10:08 .Sebep: Eksik. |
|
| #9 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Paylaşım Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-12-07 12:33 . | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Konuyu IRKÇILIK temelinde aldığınız böylece belli oldu. VATANDAŞ olmak için ırka gerek olmadığı açıkken AMERICAN CITIZEN denilince neden ırkçılığı ön plana almaktasınız anlamak mümkün değil. Bir Fransız, bir Alman, nerenin vatandaşı olduğunu belirtmektedir. Konuya böyle bakmak dururken, tutup da konuyu ırkçılık yönüne çekenler, doğaldır ki samimi olmadıklarını göstermiş oluyorlar. Türkiyeli diye bir kavram yok. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan gocunanlar var. Konu bunu açıkça göstermektedir. Eğer siz bir kişiye nereden ,hangi ülkeden gelmektesin diye sorarasanız, o zaman da Fransa'dan, Almanya'dan, Amerika'dan, Türkiye'den yanıtını alırsınız. Yanıtlar soruların soruluşuna uygun olarak verilmektedir. Irkçı temelde değil. Burada sizin konuyu evirmenizde açıkça IRKÇI bir yaklaşım var. sizin ifadeniz bunun göstergesi. Sonra da bu ülkenin vatandaşlarına, yani TÜRK'lere ırkçı damgası vurmak için bir hayli çaba harcanmakta. Farkındalıkla, | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|