Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bergamalıların zaferi / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-03-06, 13:47  #1
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya
Bergamalıların zaferi

Aihm bergama'da ki altın madenleri yüzünden Türkiye'y1 965.000 avro tazminata mahkum etti.
Bergamalıların mücadelesi boşuna olmadı.
Saygılar.

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-03-06, 21:17  #2
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Ve birkez daha mücadelenin, yılmamanın faydasını gördük.. Yaşasın Bergamalılar Teslim Olmadılar
Eski28-03-06, 22:52  #3
tiyatrocu

Giriş Tarihi: Mar 2006

İşte inancın gücü!
Bergamalılar haklı olduklarını biliyorlardı ve sonuna kadar direndiler... MUHTEŞEMSİNİZ...
Eski31-03-06, 10:50  #4
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

bergamalilar hakkinda pek bir bilgim yok.fakat Avrupa Insan Haklari Mahkemesi nin bizim ulkemize ceza kesmesi koymuyor mu size??o bagimsizlik ozgurluk anlayisiniz bu mu?cok mu guveniyorsunuz avrupaya????rumlarada tazminat odedik odiycezde,bu gidiste ermenilerede odiycez ozamanda gobek mi atcaksiniz..AIHM Turkiyeyi mahkum etti yasasiiin.muhtesemsiniz yasasin avrupaaa.
camuka is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-03-06, 11:50  #5
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

Alıntı:
Sayın camuka şöyle demiş:

bergamalilar hakkinda pek bir bilgim yok.fakat Avrupa Insan Haklari Mahkemesi nin bizim ulkemize ceza kesmesi koymuyor mu size??o bagimsizlik ozgurluk anlayisiniz bu mu?cok mu guveniyorsunuz avrupaya????rumlarada tazminat odedik odiycezde,bu gidiste ermenilerede odiycez ozamanda gobek mi atcaksiniz..AIHM Turkiyeyi mahkum etti yasasiiin.muhtesemsiniz yasasin avrupaaa.
Sayın Camuka
Bilgisizlik kötülüğü getirir derler ya sizin ki de o hesaba dönmüş.
Bergama da devlet destekli bir alman şirketi(bu türk şirketi de olsa aynı tepkiyi veririz)zehir ile altın arayarak halkı zehirliyordu,türk mahkemeleri ne hikmetse alman şirketini haklı görüyordu.
Bağımsız bir ülke yabancı sermaye uğruna halkını göz göre göre zehirletir mi?
İşi dış düşmanlara veya paranoyalara dökmeden yapılan yanlışları eleştirel yaklaşımla çözmek daha doğru değil midir?
Saygılar.

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-03-06, 12:02  #6
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

ben olayin dogrulugnu yanlisligni hakliligni haksizligni bi kenera birakiyorum...diyorum ki avrupa insan haklarinin turkiye ye karsi verdigi her cezada ben utaniyorum.benim insanim benim ulkemde ki bi olay icin avrupaya basvuruyor avrupada bana ceza veriyor.bu bizim bagimsiz olmadigmizin bir kanitirir...sizin gibi ozgurlukcu gecinen insanlarin buna sevinmesine ise coook coook uzuluyorum.
Eski31-03-06, 12:47  #7
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

Bağımsız bir ülke yabancı sermaye uğruna halkını göz göre göre zehirletir mi?sorunza vercegim cevap biraz bos olcak kusura bakmayin ama elimden geleni yapayim.ulkenin cikarlari neyi gosteriyorsa bagimsiz ulke onu yapar.insanlarin zehirlenmesi ugruna buyuk bir cikar elde edecekse niye zehirlemesin.hem cikarlarimiza uygun degilse niye avrupa birligi bergamalilari hakli busun.turkiye yunanistan mi ki bizlerin cikarlarini gozetsin avrupa birligi.belki size cok fasistce gelcek ama turkun turkten baska dostu yoktur mantigi icersindeyim ben...avrupa nin bizim hakkimizdaki alacagi kararlar bizim degil kendilerinin cikarlarina uygun olacagna inaniyorum.
Eski31-03-06, 20:01  #8
tiyatrocu

Sayın camuka
Keşke o bergamalılardan birisi olsa idiniz...
Eski31-03-06, 21:56  #9
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Sayın Camuka bir konuda haklı.AİHM ne ya?Biz kendimiz çözemiyorsak asıl tartışılması gereken bu.Ayrıca ben Avrupalı değilim Asyalıyım.AİHM'in kararları beni bağlamaz.Ha ben Bergamalıların zehirlenmesini mi istiyorum?Hayır.Kapatalım altın madenini.Ama AİHM dedi diye değil.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-03-06, 22:17  #10
camuka
Forumdan Uzaklaştırılmış

ben zaten hic bizaman bergamalilar haksizdi demedim,olay hakkinda fazla bilgim bile yok..ama avrupa mahkemelerinin turkiyeye verdigi her cezada utanc duymamiz lazim..bunu bir zafer gibi gormeniz yasasin muthis demeniz beni uzuyor.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı