"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

YAZIYAZ Heklendi , Neden Örtbas Edildi ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski08-12-07, 13:32  #1
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007
YAZIYAZ Heklendi , Neden Örtbas Edildi ?

Geçtiğimiz haftalarda bir gece yarısı yaziyaz.com/forum birileri tarafından saldırıya uğradı , peki bu durum hakkında neden yöneticiler tarafından biz üyelere bildirim yapılmadı ?

Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-12-07, 13:47  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bu ekran görüntüsü bir kanıt olamaz. Aynını ben de hazırlarım iki dakikada. Arama motorlarında kısa süre araştırdım yine bir şey bulamadım.

Dediğiniz doğru olsa bile neden bunu üyelerine duyurma zorunlulukları olsun? Site tekrar düzenlendiyse ve veri kaybı yaşanmadıysa sorun yok.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-12-07, 13:52  #3
ilker
Yazıyaz Kurucu Üyesi

ilker'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: Virginia, USA

Evet, site yazılımının güncellenmemesinden kaynaklanan bir nedenle forum anasayfası template'i değiştirilmiş ve sadece forum anasayfası için yukarıdaki görüntü oluşturulmuştu. Sitenin ya da forum'un diğer kısımlarında herhangi bir şey yoktu. Gece 2 civarında yaşanan bu durum 2.20 gibi tamamen düzeltilmişti. Sonrasında ise yazılım güncellenerek saldırıya neden olan güvenlik açığı tamamen kapatıldı.

Hiçbir veri kaybı yaşanmadığı, olayın hafta içi ve saat 2 sularında meydana gelmesi ve çok kısa sürmesi dolayısıyla üyelere bildirim yapılmaya gerek duyulmadı. Bunun örtbas ile bir ilgisi neden olsun, yazıyaz'ın saklayacağı hiçbir şeyi yoktur.
ilker is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-12-07, 15:16  #4
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Forum haklendiği zaman fotumda aktif durumdaydım.
Gerçekten şaşırdım.İlginçtir yazı yazdığım konu başlığı sayfasından çıkmak istediğimde herhangi bir konu başlığına geçiş yapamadım.Ancak bulunduğum konu başlığında kısıtlı kalmak koşuşuyla normal faaliyette bulunabiliyordum.

Sayın Dağlı sitelerin heklenmesi güvenlik açısından saygınlık kaybıdır.Belki bu nedenle de bunu dillendirmek istememiş olabilirler.Sıkıntı verici bir durum doğrusu..Ancak bu konuyla ilgili onları eleştirmeyi doğru bulmuyorum;sıra ona gelene kadar...!

Sayın İlker'in açıkladığı gibi kısa sürdü ve benim gözleyebildiğim kadarıyla da veri kaybı yaşanmadı.

Yazıyaz'da etnik,bölücü diye niteleyebieceğimiz yazıların peşpeşe gündemde olması belki birilerinin dikkatini çekmiştir.
Elbette asla onaylamayacağımız bir durum.

Yazıyaz'a geçmiş olsun!

Saygılar,
doğançay
Eski09-12-07, 14:46  #5
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

Geçenlerde bir bilgisayar uzmanından dinlemiştim.Microsoft tabanlı yazılımların güvenlik oranının düşük olduğunu;hatta başkalarının isterse kolayca kullanıcının adresine bile ulaşabileceğini söylüyordu.Bunları söyleyen uzman kendisinin microsoft tabanlı bilgisayar kullanan bir büyük şirketin ana bilgisayaralarına şirketin sahibinini yanında kolayca girdiğini de ifade ediyordu.Bu korsan saldırıların ya da başkalarınca izlenme ihtimalinini ortadan kaldırılması için de başka bir yazılımın mesela Linux ya da ülkemizin geliştirdiği Pardus gibi işletim sistemlerinin kullanılmasını öneriyordu.

Burda her fikirden insan tartışıyor.Yanlışlarla saplantılarla dolu olanlar da olabilir.Ama ülkemiz önündeki en büyük engel sevmediğimiz şeyleri söyleyenlerden ziyade gönlümüzü okşamaya çalışanlar olmaktadır.Son olarak şunu söyleyeyim site saldırıya uğramasa bile Microsoft tabanlı ağ kullananlar zaten başını kuma gömen deve kuşları gibidir.İstenildiği an avlanmaya müsaittirler.Uzmana güveniyorum çünkü çok yakınımdır.Bu sözler de onun sözlerdidir.
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 20:54  #6
flager45

flager45'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

konuya birde başka yönden bakmak gerekir, neden yaziyaz haklenmek istendi , kendi düşünceme göre yöneticiler ve diğerleri PKK ya sempati duyanları yada bu yasa dışı örgüt üyelerinin yapmaya çalıştıkları propagandaları yazılarımı hakaret olarak algılayıp görmezden gelmeye çalışmaları ve bunlara karşı uyguladığım yazılarımı hakaret olarak kabul edip silmeleri özgürlük çatısı altında terörün forum içinde var olması ...

sonunda kendileride farkına vardılar ve bunları yapan kişileri forumdan uzaklaştırdılar yapılan güzel di ama geç kalınmıştı ,eğer pkklılara taviz verirseniz herşey olabilir...

siz benim bu yazılarımı özgür düşünce olarak kabul ederseniz silmezsiniz herhalde!

saygılarımla
flager45 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 21:33  #7
frau
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın flager45 şöyle demiş:

Mesajı Göster
konuya birde başka yönden bakmak gerekir, neden yaziyaz haklenmek istendi , kendi düşünceme göre yöneticiler ve diğerleri PKK ya sempati duyanları yada bu yasa dışı örgüt üyelerinin yapmaya çalıştıkları propagandaları yazılarımı hakaret olarak algılayıp görmezden gelmeye çalışmaları ve bunlara karşı uyguladığım yazılarımı hakaret olarak kabul edip silmeleri özgürlük çatısı altında terörün forum içinde var olması ...

sonunda kendileride farkına vardılar ve bunları yapan kişileri forumdan uzaklaştırdılar yapılan güzel di ama geç kalınmıştı ,eğer pkklılara taviz verirseniz herşey olabilir...

siz benim bu yazılarımı özgür düşünce olarak kabul ederseniz silmezsiniz herhalde!

saygılarımla
doğru bir tespit ! silmezler korkmayın
PKK lının mesajından daha kötü olamaz herhalde yazınız 1
frau is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 22:05  #8
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın flager45 şöyle demiş:

Mesajı Göster

saygılarımla
Şunu bir kez daha vurgulamak gerekiyor: Çok yazdık bu konuda ama herhalde iyi ifade edemiyoruz. Bu forumda her görüşten kişi düşüncelerini yazabilir. Sadece kurallarımıza uymak koşuluyla. Dikkat ederseniz kurallarımız arasında "pkk'liler yazamaz" diye bir kural yok. Herkes yazabilir. Şeriatçısı da, PKK'lisi de, kemalist'i de, komünist'i de...Bizi ve sizleri bağlayan sadece forum kurallarıdır.

Hiç kimse için siyasi darağaçları kurmuyoruz. Kurallarımıza saygı gösteren, düşüncelerini kurallarımız içinde açıklayan herkes "yazıyaz ailesi"nin bir parçasıdır.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 22:11  #9
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Şunu bir kez daha vurgulamak gerekiyor: Çok yazdık bu konuda ama herhalde iyi ifade edemiyoruz. Bu forumda her görüşten kişi düşüncelerini yazabilir. Sadece kurallarımıza uymak koşuluyla. Dikkat ederseniz kurallarımız arasında "pkk'liler yazamaz" diye bir kural yok. Herkes yazabilir. Şeriatçısı da, PKK'lisi de, kemalist'i de, komünist'i de...Bizi ve sizleri bağlayan sadece forum kurallarıdır.

Hiç kimse için siyasi darağaçları kurmuyoruz. Kurallarımıza saygı gösteren, düşüncelerini kurallarımız içinde açıklayan herkes "yazıyaz ailesi"nin bir parçasıdır.
melnur

bunlar benim düşüncelerimdir... ve neden böyle yazdığım sizce neden olabilir...
Eski10-12-07, 22:22  #10
flager45

flager45'nın Avatarı

şuana kadar yazıyazı yıpratacak her hangi bir yazi yazmadım olarak buluyorum kendimi ve yazıyazın zarar görmemesi içinde sizlere destekolup yardımda bulunmak istedim bunları göz ardı edemezsini eğer ki siz kabul etmiyorsanız size kalmış birşeydir.forumdan uzaklaştırdığınız ve propaganda yapan kişilerin yazılarından birçoğunu rapor olarak size sundum , çünkü bu yazılar özgür düşünce kapsamında ele alınamaz çünkü mevcut bulunan anayasamıza uygunluk açısından gerekliydi . ülkeyi bölmeye yeltenen kişilerin yazılarını özgür düşünce kapsamında ele alırsak propagandadan öteye gitmez , bu yazılarıma karşı çıkacak olan varsa yanlış düşüncelerimi belirtmelerini isterim.

elbetteki uzun zamandan beri yazdığımız forumun hakerler tarafından yok olmasını istemeyiz, tartışmalar ve oluşanlar kişisel olarak konu içinde kalmalıdır.

saygılarımla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı