"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şırnak'ta gerilla anneleri açlık grevine başladı..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski08-12-07, 15:40  #1
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Şırnak'ta gerilla anneleri açlık grevine başladı..

Şırnak'ta 2004 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü operasyonlarda çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillalarının cenazelerini almak için başvuru yapan ancak kendilerine resmi bir yanıt verilmeyen aileler, DTP İl binasında açlık grevine başladı.

Şırnak'ta 2004 yılından bu yana çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren gerilla cenazelerinin çeşitli gerekçelerle verilmemesi üzerine aileler Şırnak'a gitti. 4 gündür savcılığa başvuran ve çeşitli girişimlerde bulunan ailelerden 14'ü cenazelerin verilmesi için DTP İl binasında açlık grevine başladı. Açlık grevine DTP'li yönetici ve üyelerin yanı sıra belediye meclis üyeleri de destek verdi. 16 Şırnaklı kadın da ailelere destek amacıyla açlık grevine katıldı. 2 gün sürecek açlık grevi Pazar günü saat 14.00'te yapılacak basın açıklaması, demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin mezarlarına yapılacak ziyaret ve yürüyüş ile son bulacak

http://www.aktuelbakis.com/news/5350.html
Eski08-12-07, 15:54  #2
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Neden vermedikleri bence çok açık. naaşa yaptıkları saygısızlıklarının belgelenmesinden korkuyorlar..parçaladıkları kesip biçtikleri gerilla naaşlarını vermek pek işlerine gelmiyor..

gerilla ailelerinden bile evlatlarının naaşlarını esirgeyecek kadar zalim insafsızlaşmış bir tarafın neler yapabileceğini siz düşünün artık..

Umarım gerilla annelerinin bu onurlu mücadelesi ses getirir..
Eski08-12-07, 17:08  #3
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Bu onurlu mucadelelerinde kendilerine daha fazla direnc diliyorum. Gerilla annelerinin ellerinden opup saygiyla egiliyorum.
Paylaşım is offline  
Eski08-12-07, 17:14  #4
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Dünyanın bütüm yerinde bütüm inanşlarında ne olursa olsun insan naaşına saygı vardır.. bu naaşların sahiplerinin evlatlarının naaşarı uygun şekilde def etme hakkı vardır.vahşileşmiş sistem insanların naaşlarını parçalamaktan bile medet umuyor.
Eski08-12-07, 20:24  #5
M.Dayf
Uzaklaştırıldı

M.Dayf'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Şu ajitasyonvari ,küçük emrah halleriniz çok hoş.

Benim delilam öldü amca!Onu bana vermiyorlar amca..

Gerçek zaferler bunlardır aslında.Düşmanını fiilen değil manen yere sermek.

Tsk yı sizin gibileri bu hale getirdiği için kutluyorum.
M.Dayf is offline  
Eski08-12-07, 20:46  #6
Resneli

Giriş Tarihi: Aug 2007
Çifte standart

Alıntı:
Sayın Silvan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Geçtiğimiz ağustos ayında Tsk'nin düzenlemiş olduğu kimyasal saldırıda hayatını kaybeden 12 gerilladan biri Delila'ydı. Öldürüldükten sonra kafasını kesip yanında askerler tarafından hatıra fotoğrafı çekilmişti. Kimyasal saldırı düzenlemek bir tarafa, ölen birine bunu yapmak insanlığın neresine sığar ?

Hâlen bekliyoruz. Delila'nın cenazesini versinler.
Avatarınızdaki bayrağın sahibi İsrailin teknolojinin son ürünü silah ve bombalarla katlettiği ve halen katletmeye devam ettiği çoluk, çokuk, genç yaşlı yüzlerce Filistinliyi görmezden gelerek bu sözleri yazmanız olaylara evrensel bakış açınızı çok güzel özetliyor.
Sabra ve Şatila'da bahçe makaslarıyla Falanjistlerin insanlık dışı her türlü işkenceleri uygulayarak İsrail askerlerinin gözünün önünde yaptığı katliamlarda akıtılan kanların izleri halen Lübnandan silinmedi.
Daha düne kadar kameralara yansıyan eline aldığı taş ile Filistinli gencin kolunu kırmaya uğraşan İsrailli askerin görüntülerini unutmadık.
Dağlardaki PKK'lıları "gerilla" olarak tanımlarken İsrailin işgal ettiği topraklarda sapanla, taşla mücadele veren Filistinlileri acaba ne adla anıyorsunuz doğrusu merak ettim.
Resneli is offline  
Eski08-12-07, 20:51  #7
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Jerusalem

Alıntı:
Sayın Resneli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dağlardaki PKK'lıları "gerilla" olarak tanımlarken İsrailin işgal ettiği topraklarda sapanla, taşla mücadele veren Filistinlileri acaba ne adla anıyorsunuz doğrusu merak ettim.
Filistin'liler için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Saygılar.
Eski08-12-07, 21:01  #8
Resneli

Alıntı:
Sayın Silvan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Filistin'liler için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Saygılar.
İsrail devletinin resmi ağızlarından çıkan demeçlerle bire bir örtüşen bu söylemler sorularıma cevap değil Sayın Silvan.
Timsah gözyaşlarına benzedi biraz.
Benim teröristim kötü senin teröristin iyi felsefesinin güzel bir örneğiydi sizin yazdıklarınız.
Sadece İsrailin değil Avrupa ülkelerinde de var olan benzer temelli muhalif hareketlere karşı devletlerin yaptıkları mücadeleye dair başkalarına laf ettirmeyip, burunlarını kendi dışındakilerin sorunlarına sokarak ve İnsan Hakları nutukları atarak özgürlük savaşçısı tanımını kullananlar da tersi söylemlere aynı tepkiyi veriyor. Tıpkı bozuk plak gibi. "Çok üzgünüz".
Amerika da yanlışlıkla(!) katlettiği Iraktaki siviller için bu sözleri kullanıyor.
Resneli is offline  
Eski08-12-07, 21:13  #9
Resneli

Doğrusu nedir?

PKK'nın silahlı eylemlerine açık veya kapalı sempati duyan, operasyonlarda TSK'nın şu kadar sayıda terörist "etkisiz hale getirildi" şekilinde ifade kulllanarak resmi sitesinde yayıınladığı duyurulardaki haberleri "ajite" amaçlı gerçek dışı haberler olarak sunan forum yazarları arkadaşlara sormak istiyorum.
Yapılan operasyonlarda açıklandığı gibi PKK'nın kayıp vermediğni, TSK'nın kaynaklarına güvenmemek gerektiğini söylerken bu ölenler de nereden çıktı.
Üstelik zaman aralığı olarak 2004 den bu yana şeklinde ifade kullanılması da ilginç.
Demek ki her iki taraftan da sayıca çok ölümler var.
Ne için?
Berrak bir yanıt veren yok!
Kazanımlar nedir?
Hiç bir şey.
Resneli is offline  
Eski08-12-07, 21:49  #10
gomünüst

gomünüst'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Bu onurlu grevde ben de gerilla annelerine dayanacak güç diliyorum.
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)