| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| "Bağımsız yargı" mitingi yarın yapılacak / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| ANKARA (ANKA) - Türkiye Barolar Birliği, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, yarın Ankara'da "bağımsız yargı" için miting düzenleyecek. Tandoğan Meydanı'nda saat 12.00'de başlayacak mitingde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum ile Avukat Nazan Moroğlu birer konuşma yapacak. Türkiye Barolar Birliği'nin mitingle ilgili açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, hukuk devleti karakterini değiştirme gayretlerine direnme bilincinde, günlük siyasetin üstünde düşünen herkesi Tandoğan'da toplanmaya bekliyoruz” denildi. http://haber.mynet.com/detail_news/?...e=08Aralik2007 __________________
Yok! |
|
| #2 | |
| Ülkemizde yargının bağımsızlığına darbe vurmak isteyenler ve yargıyı siyasallaştırmak isteyenlere iyi bir cevap olacağını düşünüyorum.Mitinge katılımın yüksek olmasını diliyorum __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..... |
|
| #3 | |
| Ankara’da yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı “Bağımsız yargı” mitinginde geçtiğimiz hafta yasalaşan Hakim ve Savcılar Kanunu protesto edildi. ANKARA - Mitingde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, “hukukumuza müdahale ettirmeyeceğiz” dedi. 200’ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge 81 ilin baro başkanı, yargıçlar ve savcılar birliği üyeleri, hukuk fakültelerinden öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Sık sık laiklik sloganlarının atıldığı mitingde konuşan Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile hukukun siyasi iktidara bağımlı hale getirildiğini söyledi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da yasa ile adalet sisteminin büyük yara aldığını vurguladı. Özok, “Hukuk devletini ötelemek isteyenlere izin vermeyeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün Hakimler ve Savcılar Kanununu kısa sürede imzalamasına da tepki gösteren Özok, “Gül, AK Parti rozeti ile cumhurbaşkanlığı yapıyor” diyerek tepkisi dile getirdi. http://www.ntvmsnbc.com/news/429019.asp __________________
Yok! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Ordu-yargı-bürokrat el ele mitingi desek daha iyi olurdu. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| tam anlamıyla ele geçiremedikleri iki kurum kaldı. biri yargı diğeri de ordu. büyükanıt ve ilker başbuğ varken orduyu ele geçiremezler ama pasifize edebilirler. operasyon, AB.. vs. safsatalarla.. yargıyı da kaybettik, hepimize, pardon çoğumuza geçmiş olsun. yapılabilecek birşey yok ne yazık ki.... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Merak ediyorum, acaba Parti Kapatma Davaları açan yargı mensupları da yürümüş müdür? Ya da baklava çaldıkları için çocuklara 15 yıl ceza veren Yargıç da orada mıydı? Ya da Van Cumhuriyet Savcısı'nı görevden men eden yargı meslektaşları orada mıydı? Kokuşmuş bir Yargı'nın sahte hamleleri bunlar, koltuklarından koparılacak bürokratın son hamleleri, bir sonraki hamleyi merakla beklemekteyim... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| bir sonraki hamleyi yaşayarak öğreneceksiniz. biz o sırada, isalmcılarla kol kola gezen sahte demokratlara gülüyor olacağız. iran devrimine destek veren solcular gibi günlerini görecekler. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Alıntı:
| #9 | |
| ![]() ![]() (resimler ntv' den) __________________
Yok! |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| 28 Şubatta paşaların karşısında ayakta alkış tutan hukukçular, avukatlar mı "bagımsız yargı" istiyorlar? Son zamanların en komik olayı! Bu ülkede bu konuda konuşacak olan en son kişiler 28 şubatta paşalara alkış tutan, adı hukukçu olan, ama aslında asla hukukçu olmayan siyasetcilerdir!!!! Birde Atatürk resimleri almışlar ellerine, O'nu istismar etmekten de asla çekinmiyorlar. Bunlar için her şey mübah, bunlar için her şey serbest, Hukukçu kimliğini yerlere serip postmodern cuntacılara alkışlamak da dahil! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|