| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| "Türkiye'de ücretler yüksek" diyen bakana Cevap / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Yılmaz Özdil Oisidi bize imreniyor "Rahmi Koç'un maaşıyla senin maaşı topla, 2'ye böl, çıkan rakam, senin kişi başına düşen milli gelirin oluyor" diyordum, inandıramıyordum. Hatta... Bazı "objektif ve tarafsız" arkadaşlar, "hesap bilmediğimi" iddia ettiler, "haysiyetsizce davrandığımı" yazdılar. * Kırılıyor tabii insan. * Ama, Allah'tan AKP var. İmdadıma yetiştiler. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Şimşek, tane tane anlattı... "Ücretler çok düşük diyorlar, bir sürü gürültü, İngiltere'de aylık bağlama oranı 1.25, bizde 3, şimdi bunu 2'ye indiriyoruz, ortalama ücreti alın, kişi başına milli gelire bölün, OECD ülkeleriyle kıyaslayın, en yüksek ücret verenlerden biriyiz..." * Anlaşılmayan bir şey? Yok herhalde. * Sizin maaş oisidi'den iyi. * Kimler var oisidi'de? Almanya, Fransa, Danimarka, ABD, İtalya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Kanada, Hollanda, Norveç, İngiltere, Avustralya, Finlandiya, Japonya filan... * Diyeceksiniz ki, nasıl olur? http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...31&yazarid=249 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Sayın Bakan bu sözlerinde yalnız değil. Daha önce de IMFden ve Türkiyeli büyük iş adamlarından da bu tür sözler duyduk. Hatta EUROSTAT tarafından yayınlanan bir raporda Türkiyede uygulanan asgari ücretin çoğu AB ülkesinden daha yüksek olduğu belirtildi. Bu konuda DİSK tarafından yayınlanan söz konusu rapor ile ilgili aşağıdaki link'e göz atabilirsiniz. Saygılar. http://www.disk.org.tr/default.asp?P...&ContentId=379 |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|