Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kore gazileri saygıyı hakediyor mu ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski08-12-07, 18:49  #1
hector

hector'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Kore gazileri saygıyı hakediyor mu ?

1950 yılında sscb ile abd nin kore'yi kendi saflarına çekme kavgasında, türkiye'nin abd tarafından atanan ilk başbakanı olan adnan menderes, gominizme karşı, abd emrine türkiye'den de bir tugay asker verir. o dönemde azda olsa belli gururplar karşı çıkar, ancak patrona saygı itaat çerçevesinde, adnan menderes karşı çıkanları içeri tıkıp askerleri gönderir. bu savaş sonrasında türkiye adına, 721 ölü, 2111 yaralı, 175 kayıp , 234 esir ve akibeti hiç belli olmayan 298 kişi ile sonlanır.

şimdi varmak istediğim nokta, resmi günlerde, merasim törenlerinde türk gazileri goministlere ateş ettikleri silahlarıyla mutlu gururlu bir
şekilde havaya ateş açar bizim milletimizde elleri patlayıncaya kadar alkışa boğar gazileri. göminist öldürdüğü için yakasına takılan
madalyasını ceket yakasına asıp otobüse gominist öldürmüş olmanın verdiği büyük haz ve gurur ile biner. kim olursa olsun sakat hamile hiç farketmez büyük bir saygı ile yerini türk gazisine verir.

peki ortada türkiye adına hiç bir neden yokken, sırf patron istiyor diye
kilometrelerce uzağa gidip tek amacı ülkesini savunmak olan insanları öldüren bu insanlar, gerçekten saygıyı hakediyormu.

saygılar.
Eski08-12-07, 19:14  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

eğer gönüllü olarak yazılan varsa aralarında elbette hak etmiyorlar ancak onların seçme ansları yoktu.

asıl suçlanması gereken , ABD ye yaranmak için kore'ye asker gönderen, ülkedeki komünistleri hapishanelere attıran menderes'tir.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 20:15  #3
sello28

sello28'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Her gazi gibi saygıyı kesinlikle hakediyorlar.
Eski13-01-08, 10:51  #4
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın maximus şöyle demiş:

Mesajı Göster
1950 yılında sscb ile abd nin kore'yi kendi saflarına çekme kavgasında, türkiye'nin abd tarafından atanan ilk başbakanı olan adnan menderes, gominizme karşı, abd emrine türkiye'den de bir tugay asker verir. o dönemde azda olsa belli gururplar karşı çıkar, ancak patrona saygı itaat çerçevesinde, adnan menderes karşı çıkanları içeri tıkıp askerleri gönderir. bu savaş sonrasında türkiye adına, 721 ölü, 2111 yaralı, 175 kayıp , 234 esir ve akibeti hiç belli olmayan 298 kişi ile sonlanır.

şimdi varmak istediğim nokta, resmi günlerde, merasim törenlerinde türk gazileri goministlere ateş ettikleri silahlarıyla mutlu gururlu bir
şekilde havaya ateş açar bizim milletimizde elleri patlayıncaya kadar alkışa boğar gazileri. göminist öldürdüğü için yakasına takılan
madalyasını ceket yakasına asıp otobüse gominist öldürmüş olmanın verdiği büyük haz ve gurur ile biner. kim olursa olsun sakat hamile hiç farketmez büyük bir saygı ile yerini türk gazisine verir.

peki ortada türkiye adına hiç bir neden yokken, sırf patron istiyor diye
kilometrelerce uzağa gidip tek amacı ülkesini savunmak olan insanları öldüren bu insanlar, gerçekten saygıyı hakediyormu.

saygılar.
sayın maxsimus,
geçmişten beri yönetenler tarafından alınan kararlar hep vatandaşın hayatına mal olmuştur.
bakınız bir yanlış karar yüzünden sarıkamışta 90 bin civarında yetişkin insan hayatını kayıp etmiştir.

inşaat sektöründe olsun trafikte olsun bunlara benzer nice yanlışlar- tedbirsizlikler nedeniyle türkiyede sayısızca insan hayatını yitirmiştır.
gelelim sorunuza,
bana göre, şehitlik veya gazilik mertebesi diye bir şey yoktur bizler insanları savaşlarda motife etmek için gaza getirmek için, veya ölmeye öldürmeye ikna etmek için bu tür kandırıcı argümanları kullanırız.
savaşlarda müslümanlar dışında hiç bir toplumda öyle dini argümanlarla insanları gaza getirme gereği duyulmaz.
başka toplumlarda insanlar kendi ülkelerini dış tehlikelere karşı koruyor kolluyor ama kendi soyunun devamı için, kendilerinden olan nesillerin rahat etmelerini sağlamak için, şerefleri için, hasiyetleri onurları için, namusları için savaşıyor yoksa bizim gibi cennete horilerle fingirdeşmek için yapmıyor..

derikli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-01-08 20:38 .
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 11:54  #5
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

elbette hak ediyorlar niye etmesinler?
o gomünistler savaşı başlatanlardı(ülkesini korumak isteyen kuzey koreliler ilk saldıranlar da olsa en azından kendi ülkelerindeydiler ama çin ordusunun o topraklarda işi neydi)... 91 körfez savaşına biz katılmadık ama katılsaydık da orada gazi olanlar olsaydı onlar da saygıyı tüm gaziler kadar hak ederlerdi...

ayrıca asker neden sorgulamaz, bizim için Türkye için neden olup olmadığının yorumu askere düşmez emri alır ve vazifesini yapar ayrıca dünya kuzey korenin saldırısına cevap vermeseydi sırada bizim olmayacağımızı kim garanti edebilirdi... bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı 2.dünya savaşını yarattı başka bir dünya savaşını yaratmaması için çalışanlar sonsuz saygıyı hak eder

noperva Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-01-08 11:57 .
noperva is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 12:04  #6
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Askere söz söylemek düşmez bu topraklarda,emri alır sorgulamadan yerine getirir.Bu anlayış tüm halka yayılmıştır.Burda sorgulanması gereken oralara giden Anadolu çocuğunun saygıyı hak edip etmemesi değil,kapitalizme/emperyalizme ülkeyi peşkeş çeken,o emirleri veren zevattır.Kısacası Anadolu halklarına çobanlık yapanlardır.
Eski21-01-08, 16:16  #7
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

DİYET

Gözlerinizin ikisi de yerinde, Adnan Bey,
iki gözünüzle bakarsınız,
iki kurnaz,
iki hayın,
ve zeytini yağlı iki gözünüzle
bakarsınız kürsüden Meclis'e kibirli kibirli
ve topraklarına çiftliklerinizin
ve çek defterinize.
Ellerinizin ikisi de yerinde, Adnan Bey,
iki elinizle okşarsınız,
iki tombul,
iki ak,
vıcık vıcık terli iki elinizle
okşarsınız pomadalı saçlarınızı,
dövizlerinizi,
ve memelerini metreslerinizin.
İki bacağınızın ikisi de yerinde, Adnan Bey,
iki bacağınız taşır geniş kalçalarınızı,
iki bacağınızla çıkarsınız huzuruna Eisenhower'in,
ve bütün kaygınız
iki bacağınızın arkadan birleştiği yeri
halkın tekmesinden korumaktır.
Benim gözlerimin ikisi de yok.
Benim ellerimin ikisi de yok.
Benim bacaklarımın ikisi de yok.
Ben yokum.
Beni, Üniversiteli yedek subayı,
Kore'de harcadınız, Adnan Bey.
Elleriniz itti beni ölüme,
vıcık vıcık terli, tombul elleriniz.
Gözleriniz şöyle bir baktı arkamdan
ve ben al kan içinde ölürken
çığlığımı duymamanız için
kaçırdı sizi bacaklarınız arabanıza bindirip.
Ama ben peşinizdeyim, Adnan Bey,
ölüler otomobilden hızlı gider,
kör gözlerim,
kopuk ellerim,
kesik bacaklarımla peşinizdeyim.
Diyetimi istiyorum, Adnan Bey,
göze göz,
ele el,
bacağa bacak,
diyetimi istiyorum,
alacağım da.

Nazım Hikmet
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 16:40  #8
Mary_Allen

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
eğer gönüllü olarak yazılan varsa aralarında elbette hak etmiyorlar ancak onların seçme ansları yoktu.

asıl suçlanması gereken , ABD ye yaranmak için kore'ye asker gönderen, ülkedeki komünistleri hapishanelere attıran menderes'tir.
Sizinle aynı fikirdeyim; seçme şansı olmayanların herhangi bir savaşta bulunmaları onların sorumlulu yapmaz.
Sadece şunu söyleyebilirim, savaş suçu işlemedikleri kaydıyla...
Mary_Allen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 22:47  #9
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Emir kulluğu anlamında belki biraz anlayışla karşılayabilirim,ama herkesin düşünmesi gerek miyor mu birşeyleri yapmadan önce ?

Vatan-millet-sakarya,gönder askeri savaşa..Gazla,gazla...Gazı veren kadar alan da suçludur...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 22:58  #10
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Koreye yapılan tam bir alçaklıktı bunu kabul etmemek büyük bir vicdansızlıktı ama oraya gitmek zorunda olan ve gazi olan o askerlerde elbette saygıyı hakediyor...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı