Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anaokulunda Dinsel Eğitim!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski09-12-07, 13:14  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Anaokulunda Dinsel Eğitim!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda ders kitapları dışındaki eğitim araçlarını serbest bırakması, özel yayınevlerince hazırlanan kaynak kitaplarının Talim ve Terbiye Kurulu tarafından incelenmesine son vermesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında zorunlu olmaktan çıkarılması, tartışılan din eğitimini anaokullarına kadar indirdi. Bazı anaokullarında kaynak kitap olarak kullanılan "Dinimi Seviyorum" adlı kitapta, 5-6 yaşındaki çocuklara "9 gün oruç" tutması önerilirken "Ben bir ineğim, beni Allah yarattı, süt yapmaktır görevim", "Güm güm güm, oruç tutan çocukların gül yüzünden öperim" gibi tekerleme ve şiirler yer alıyor.

AKP hükümetinin eğitimde uyguladığı politikalar, din eğitimini 3-6 yaş grubunun eğitim aldığı anaokullarına kadar indirdi. Bazı anaokullarında öğretmenlerin kaynak kitap olarak kullandığı Muştu Yayınları'nın 5-6 yaş grubu için hazırladığı "Dinimi Seviyorum" adlı kitapta, dini içerikli öykü, çizim, boyama, tekerleme ve şiirler yer alıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

devamı@ http://www.sansursuz.com/haberler/te...79&zoneid=1&y=

Eski09-12-07, 13:33  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

El atmadıkları anaokulları kalmıştı şükür onada el attılar mı?Gelişme çağındaki bir çocuğa oruç tutmasını söylemek nasıl bir mantıktır anlamıyorum.Bunun adına eğitim demeyin çünkü eğitim çocuğun beynin yıkamak değildir.Din öğrenecekse büyüsün öğrensin,küçücük çocuklar oruç tutmaz üstelik bu çocuk gelişme çağındaysa.
Eski09-12-07, 13:36  #3
gomünüst

gomünüst'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Samimiyetle söylüyorum ki diyecek söz bulamıyorum.Böyle bir rezalet var mı?Bu resmen beyin yıkamak değil mi?Bunları yapıp nasıl biz laiğiz diyorlar?Eskiden işleri meşrulaştırmaya çalışırlardı; artık o da yok.Direkt olarak yapıyorlar yapmak istediklerini.

Hepsine lanet olsun!UYAN ARTIK EY HALKIM BAK NE YAPIYOR OY VERDİĞİN BAĞNAZLAR!!!!
Eski09-12-07, 14:14  #4
DonJuan

DonJuan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

*SKSF bir ilke daha imza atıyor. Baleye başlama yaşı 3,5’e iniyor. Normalde 5 yaş üzeri çocuklara verilen bale eğitiminin ağır olduğunu belirten Koreograf, Bale Eğitmeni Natalia Ulutaş, “Modern bale çocukların eğlenerek, hayal gücü, yaratıcılık, doğaçlama ve öz güven kazanma yeteneklerini ortaya çıkaracaktır” dedi.
http://www.soyerkultursanat.com/?mode=other&Id=26

Yüzmeye başlama yaşı ise 4'ten yukarıdır. Sebebi ise, kemik çatısının 4 yaştan sonra tam olarak oturmaya başlaması gelişimde herhangi bir bozukluk yaşanmasına mani olmaktır.

Ülkemizin en ünlü, aristokrat okullarının birinde, ilk okul çağında henüz okuma yazma bile bilmezken çocuklar, fransızcaya başlamaktadırlar.
Türk dilini öğrendikleri anda, fransızcayı da öğrenmektedirler.
Bu tuhaf gelmiyor buna eğitim kültür diyorsunuz da, hayatlarını yaşadıkları kendi dinleri ile alakalı bir girişim olduğu zaman, neden yaygarayı basıyorsunuz.

Adaletli olmak, insan olmanın temelidir.
Ağzı olan değil, aklı olan konuşunca o ağzın bir kıymeti harbiyesi olur.

Hasılı, "ağaç yaşken eğilir hesabı" her şeyin bir zamanı bir çağı var.
Mazaallah, yaşken eğilmeyen dal, büyüdüğünde odun olur.
Eski09-12-07, 14:40  #5
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Dil öğretimi ile din dayatması arasında çok fark vardır. Hele ki bu dayatma anaokulundaki çocuklara uygulanıyorsa...
Bahsettiğiniz okullara o çocuklar dil öğrenmeleri için aileleri tarafından bilinçli olarak gönderilmektedir. Ancak bahsi geçen din eğitiminin ahlaki açıdan hiçbir açıklaması olamaz. Din sömürüsü üzerine kurulmuş bir sistemde yaşadığımız bugünlerde, bu tür ahlaksız girişimlerin en sert biçimde engellenmesi gerekmektedir. Bu sinsi hareketler dil öğretimiyle kıyaslanamayacak kadar haincedir ve kirli emeller taşımaktadır.

Özetle, kimsenin çocuklarımıza -ailelerinden habersiz- din tabanlı bilgi yüklemeye hakkı yoktur.
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-07, 15:08  #6
DonJuan

DonJuan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Bahsettiğiniz okullara o çocuklar dil öğrenmeleri için aileleri tarafından bilinçli olarak gönderilmektedir.
Doğrudur.

Alıntı:
Özetle, kimsenin çocuklarımıza -ailelerinden habersiz- din tabanlı bilgi yüklemeye hakkı yoktur.
Aile: Evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.

Çocuğunun halinden habersiz, gönderdiği okul hakkında bilgi edinmeyen, kör cahil insanlara aile demiyor TdK.

Dayatmayı, insanları kamusal alanlara presslemeye çalışanlar kadar iyi kimse beceremez.
Eski09-12-07, 15:24  #7
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

BU haber cumhuriyet gazetesinin 1.sayfasında manşetten verilen bir haber.

Yani, yine cumhuriyet, yine din düşmanlığı.

Kİtapda olduğu söylenen sözlerden hangisi acaba çocuklara zararlıdır? Cumhuriyet çocukları mı düşünüyor yoksa kendi din düşmanlığını mı ortaya koyuyor.

Kitapda "Bugün arefe... Yani bayramdan bir önceki gün. Annem ve babam bir ay boyunca oruç tuttular. Ben de ramazanın üç gün başında, üç gün ortasında, üç gün de sonunda oruç tuttum" diyormuş, ne var bunda?

Yine kitapda "Müslüman Çocuk" başlıklı şiirde, "Ben Müslüman çocuğum, iyilik doğruluktur yolum, yalan nedir hiç bilmem, asla haram lokma yemem" dizeleri" yer alıyormuş?

Bunun gibi şeyler... ve yerli pravda cumhuriyet zihniyeti bundan rahatsız oluyor.

Bu düpe düz din düşmanlığıdır, İslam düşmanlığıdır bunun başka bir izahı yoktur.

Laiklik, Cumhuriyet vs. bunlar için bir kalkandır.

redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-12-07 15:30 .
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-07, 15:41  #8
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

5 yaşındaki Hıristiyan ya da ateist bir çocuk neden Müslüman çocuklarla, üç günlük oruçlarla ya da Müslüman çocukların dini etkinlikleriyle ilgilensin? Bu eğitimin verildiği okullar sadece Müslümanların çocukları içinse diğer çocuklar hangi okullara yönlendirilecek?

Bu bahsettiğiniz iyi kavramlar, İslam kabuğu içine sokulmadan da öğretilebilir. Hatta çok daha rahat öğretilir.

Alıntı:
Laiklik, Cumhuriyet vs. bunlar için bir kalkandır.
İslamiyet'in doğru temelleri, din sömürücülerinin elindeki en güçlü silahtır ve çok da iyi para getirmektedir. Ülkemizde bunu kullanan insanlar bugüne kadar hep ihya olmuştur.

melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-12-07 16:56 .
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-07, 15:48  #9
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın Papyrus;

Bu ülkede yaşayan milyonlarca müslüman çocuğu düşünmüyorsunuz ama azınlıktaki hristiyan ya da ateist çocuğu düşünüyorsunuz.

Azınlıktaki hristiyan ya da ateist çocukları düşündüğünüz kadar bu ülkede yaşamakta olan müslüman çocuklarını da düşünün lütfen.

Ayrıca doğrudur, bazı din sömürücüleri için bazı şeyler silah olarak kullanılmakta ve iyi para getirmekte olabilir ama bu ülkedeki tüm din düşmanlğının arkasında, laiklik istismarcılarının, cumhuriyet istismarcılarının arkasında da para ve rant olduğunu unutmayın.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-07, 16:40  #10
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Yazıyaz forum Kuralları: madde 29.

Yöneticilerimiz yaptıkları işlemlerin dışındaki yazı ve yorumlarında yazıyaz'ı temsil etmemektedirler. Bu yazı ve yorumlar kişisel bir niteliğe sahiptir ve sadece kendilerini bağlamaktadır. Yani yönetici arkadaşlarımız yazdıkları yazı ve yaptıkları yorumda bir kullanıcı statüsündedirler ve forum kuralları onları da bağlamaktadır. Forum kurallarına aykırı her durum onlar için de yaptırım gerektirmektedir. Bu nedenle yönetici arkadaşlarımızın kural dışı olarak nitelenen yazıları da tıpkı diğer kullanıcılarımız gibi raporlanmalıdır.

Kullanıcı arkadaşların yazıyaz forım kurallarını okumaları gerekmektedir. Yönetici arkadaşlar forumda yorumlarda bulunurken yazıyaz yönetimini temsil etmemektedirler. Yazdıkları bütünüyle kişiseldir. Bu anlamda kural dışılık varsa raporlanması gerekmektedir. Böyle bir durum oluştuğunda, ortalığı kasıp kavurmanın, özel mesaj yoluyla ortalığı ayağa kaldırmanın ve "yönetim yönetim" diye tutturmanın hiç bir anlamı yoktur. Sadece raporlama yeterlidir.

Yazıyaz yönetiminde her görüşten yönetici vardır. Uygulamalardaki yönetimsel sorumluluğun kişisel iletilerde olmadığını bir kez daha vurgulamak ve benzer durumların oluşması durumunda siz kullanıcı arkadaşlarımızdan yine kurala uygun davranışlar göstermenizi bekliyoruz.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı