"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Teksastan
| Birini arıyorum Birkaç hafta önce ….. İnsan Kaynakları ekinde kırmızı sütun üzerine yazılmış uzun bir iş ilanı vardı. Reklamcı Tibet Sanlıman tarafından kaleme alınan ilanda genç reklamcılar aranmaktaydı. Uzun zamandır okuduğum en iyi metin diye düşündüğüm "birini arıyorum" başlıklı o ilandan sonra bana bir şeyler oldu. Ben de sürekli o ilan gibi ilanlar vermek istiyorum. Şöyle ki; Birini arıyorum! Verdiği sözü tutacak, soğukkanlı, dünya iktisadı bilen, sorumluluk sahibi, gerektiğinde sağlam muhalefet yapabilecek, dil bilen (mesela İngilizce), alıngan olmayan, kışkırtıcı değil yatıştırıcı olan, entelektüel, kendini azınlık olarak görmeyen, mecliste yer almaya hazır, kabinesindeki bakanlara abla, abi demeyecek, argoyu iş yaşamından çıkarmış, papyon olsun, kravat olsun, frak olsun giysiden korkmayan, gazete kitap okuyan, kendisi için "kadın, çocuk fark eden" güven veren, gelecek kaygısı yaşatmayacak bir lider adayı arıyorum. Yada; Birini arıyorum! Ülkedeki tiyatro oyunlarını izleyen, rakiplerinin işlerini ve dünyayı takip eden, kitap okuyan, basınla seviyeli bir ilişkisi olan, karşısındaki oyuncularla "sen, sen" diye konuşmayan, kim kimdir bilen, cesur, taklitçi değil yenilikçi, para kazanmaktan çok iyi iş yapmayı hedefleyen, geceleri hayal kurabilen, çok para kazanmakla borca batmak arasında yaşamaktan korkmayan, bir görüşmenin sonunda olumsuz kararını bildirmeye üşenmeyen, üç kuruşun hesabını yapıp altın yumurtlayan tavuğu kaçırmayan, kafası çalışan, üretken, dedikodu yapmayan, kişisel getirişi değil kurumsal getirişi olana şans tanıyan televizyon prodüktörleri arıyorum. Mesela; Birini arıyorum! Üretemediği için üretilen her şeye saldırmayan, alkol alınca bozulmayan, ağzıyla içip beyniyle konuşabilen, kaybolan popülaritesinin acısını yenilerden çıkarmayan, bilgiyi depolamaktan çok günlük yaşamın içinde aktif hale getirebilen, kalabalıktan korkmayan, kalabalığı anlayan, seçkin olmakla seçkinci olmayı karıştırmayan; kendinden başkasını da okuyan, kendine duyduğu müthiş sevgiyi (sevgisizliği) törpüleyebilmiş, köşesini, kitabını, gazetesini bir kişinin varlığına karşı değil, bir eylemin alçaklığına karşı kullanmayı ödev sayan aydınlar arıyorum. Ama en çok; Birini arıyorum! Halden anlayan, kıskançlık duygusuyla baş etmeyi öğrenmiş, işbirlikçi, güçlü, dayanışma yeteneği gelişkin, cinsiyetini ve hemcinsini seven, kavgacı, barışçı, hakçı, hayır demeyi bilen, boyun eğmeyen, değişimin lideri olabilecek, dünyaya ve diğerlerine açık kadınlar arıyorum... En çok bunu arıyorum evet! İ.AYDIN http://makale.turkcebilgi.com/kose-y...-ariyorum.html __________________
Sen bildiklerinle kal... Ben senin bilmediklerinle yaşıyorum...... Mevsimsiz Ölür Yalnızlar...!!! ŞoreŞ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-12-07 18:54 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Aradıklarını bulursan bana da haber verirmisiniz sayın şoreş![]() __________________
Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım. (Arşimet) |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Benden bahsediyorlar galiba ![]() __________________
Saygılarımla |
| #4 | ||
| Alıntı:
![]() İlan işe yaradı galiba... __________________
Sen bildiklerinle kal... Ben senin bilmediklerinle yaşıyorum...... Mevsimsiz Ölür Yalnızlar...!!! ŞoreŞ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-12-07 12:20 . | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Kadın arıyormuş yahu.. Sayın ŞoreŞ, sonradan değiştirdiniz mi yoksa ben mi gözden kaçırdım. __________________
Saygılarımla |
| #6 | ||
| Alıntı:
Tüh yine kaçırdım.. ![]() __________________
Sen bildiklerinle kal... Ben senin bilmediklerinle yaşıyorum...... Mevsimsiz Ölür Yalnızlar...!!! | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Bana da lütfen... __________________
tek gerçek ben'im. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|