"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski29-03-06, 15:39  #1
piri reis
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Dinler arası diyalog faaliyetleri nereye dayanıyor?

Özellikle son 10 yıldır gündemi meşgul eden bir konu

Vatikan ve Papa'nın bu konudaki faaliyetleri neler?

ABD'nin Büyük Ortadoğu projesinin dinlerarası diyalog faaliyetleri ile bir ilişkisi varmı?

Gerçekten iyi niyetli bir çalışma mı?

Önemli olduğunu düşündüğüm bu konu ile ilgili düşüncelerinizi bekliyorum

saygılarımla
piri reis is offline  
Eski30-03-06, 09:43  #2
alp eren
Onay bekleyen
Yazar Adayı

piri reis

dinlerarası diyalog faaliyeti hakkında bilgi istiyorsun. nereden çıktığını soruyorsun.

kısaca şunu söyleyeyim ki bu faaliyetin temeli 1965 ikinci vatikan konsiline dayanır. orada alınan bir kararla birlikte başlamıştır.
devamında müslüman ülkelerden ve özellikle ülkemizden bazı insanları kullanarak bu faaliyetlerini yürütüyorlar.
ülkemizde de büyük bir kitle bu misyonu üstlenmiş ve büyük bir gayret ve hararetle faaliyet gösteriyorlar
bunların kim olduğu hakkında şöyle bir ipucu vereyim, liderleri ABD'de yaşıyor.

bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki adresi ziyaret etmenizi tavsiye ederim

dinlerarasidiyalogmasali.com

saygılarımla
alp eren is offline  
Eski30-03-06, 09:51  #3
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Emperyalizmin oyunu gibi basit bir cümleyle de ifade edebiliriz
Cihatçı savaşçı müslümanları koyun edip daha rahat sağmaktır bunun amacı
ABD'ye yakınlığı ile bilinen F. Gülen'in de şiddetle savunması ve müslümanlarla diyalog kuramamışken hatta diğer nurcularla bile diyalog kuramamışken hristiyanlarla kardeş olmaları pek masumane görülmemektedir. İddia ediyorum bu diyalog değil hristiyanlarla müslümanları birleştirmek, islamcıları birbirine düşürmüştür.

büyük bir fetullahçı grup şiddetle destekliyor
diğer nurcular karşı çıkmasalar da desteklemiyorlar
milli görüşçüler, haydar başçılar da kesinlikle karşı çıkıyorlar
Eski30-03-06, 11:07  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
Vatikan ve Papa'nın bu konudaki faaliyetleri neler?

ABD'nin Büyük Ortadoğu projesinin dinlerarası diyalog faaliyetleri ile bir ilişkisi varmı?

Gerçekten iyi niyetli bir çalışma mı?
Vatikan ın bu faaliyetlerinden beklediği sonuçlar ile ABD nin projesinden beklediği sounçlar birbirinden farklıdır.
Vatikan bunu kendi dini için yaparken, ABD olaya siyasi kazanç açısından bakmaktadır. Yani inançtan çok politik yaklaşımdır.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski30-03-06, 11:10  #5
alp eren
Onay bekleyen
Yazar Adayı

adil

söylediklerine büyük ölçüde katılıyorum
yalnız islamcı tabirinize pek katılamıyorum. çünkü bu tip tabirler bizim yapımıza uygun değil
ayrıca birileri İslamı savunuyor gibi görünebilir. nihayetinde sizin de ismini söylediğiniz ve ABD'de yaşayan o kişi de görünürde İslam'ın en büyük savunucusu ama ortaya koyduğu faaliyetler Bu ülkenin ve milletimizin kuyusunu kazar cinsten
diğer nurcuların bu işe karışmadıklarını söylüyorsunuz ama gerçekte onlarda bu konuda faaliyet içinde diğerleri kadar olmasa da
milli görüşçüler ise Türkiye'de belki karşı gibi görünseler bile Avrupa'da gösterdikleri faaliyetlerle bu işin öncüsü olmak yolunda hızla ilerliyorlar.
Görünen o ki gerçek manada bu oyuna dur diyen, bu insanların gizli emellerini deşifre eden, vatana ve millete sahip çıkan sadece Prof.Dr.Haydar Baş ve onu takip edenler

Bu konuda Haydar Baş Bey'in Özellikle "Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler ve Din Tahripçilerine Kur'an-ı Kerim'in Cevabı" adlı kitapların okunmasını tavsiye ederim

ben aslında bu önemli konuda daha çok arkadaşın fikir beyan etmesini ve bu hadisenin bütün ayrıntılarıyla konuşulmasını çok isterim.
saygılarımla
alp eren is offline  
Eski30-03-06, 11:15  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Sayın Alperen,
Alıntı:
kısaca şunu söyleyeyim ki bu faaliyetin temeli 1965 ikinci vatikan konsiline dayanır. orada alınan bir kararla birlikte başlamıştır.
devamında müslüman ülkelerden ve özellikle ülkemizden bazı insanları kullanarak bu faaliyetlerini yürütüyorlar.
ülkemizde de büyük bir kitle bu misyonu üstlenmiş ve büyük bir gayret ve hararetle faaliyet gösteriyorlar
demişsiniz.
Olayları gözlemleme yönteminizin yalnışlığı sebebiyle gerçeklikleri birbirine karıştırmışsınız.
İnsanların ne ile uraştığına bakmak için sonuçlara bakınız.
---
Alıntı:
Emperyalizmin oyunu gibi basit bir cümleyle de ifade edebiliriz
Sayın Adil,
Özgürlük, hoşgörü, barış, kardeşlik terimleri hep sol düşüncenin telekinde midir? Bir müslüman bu kelimelerle yola çıkınca illa da emperyalistlerin ağına mı düşmüş demektir. Bir müslüman insnların kardeşliğinden sözedince illa da içinde bir bit yeniği mi vardır....
Gözlemlerinizin büyük bir kısmının yanlış olduğunu düşünüyorum. Olayları, kişileri ve fikirlerini kaynağından öğrenip değerlendirin lütfen.

ibra is offline  
Eski30-03-06, 11:33  #7
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Sayın Adil,
Özgürlük, hoşgörü, barış, kardeşlik terimleri hep sol düşüncenin telekinde midir? Bir müslüman bu kelimelerle yola çıkınca illa da emperyalistlerin ağına mı düşmüş demektir. Bir müslüman insnların kardeşliğinden sözedince illa da içinde bir bit yeniği mi vardır....
Gözlemlerinizin büyük bir kısmının yanlış olduğunu düşünüyorum. Olayları, kişileri ve fikirlerini kaynağından öğrenip değerlendirin lütfen.
Ne yazik ki sayin ibra,
islamda insanligin kardesligi yoktur.
Kuran, yalnizca islama yanasanlara hitab eder.
Bunu siz de bildiginiz halde neden varmis gibi gösteriyorsunuz anlayamadim.
kuran acikca söyler, kimlerle dost ulunacagini, kimlerin cehennemlik oldugunu, kimlerden uzak duracagimizi.
Öyle degil mi.

Islamda ümmet- din birligi kardesligi vardir.
Kendinen olmayana karsi ise hersey mübah ne yaprasaniz yapin, serbetsiniz.

söylediginiz degerler ne yazik ki diyorum, sola aittir.
Fasizmin ideolojisinde de yoktur bu degerler.
Herkes kendine müslümandir cünkü.

Sol, din mezhep ve irk ayirmaz.
Kiyasiya tartisir ama yok etmez.
Tarihte bu hataya düsen sol ise cagdisi kalmis olarak nitelenir.
Yok eden sol idolojilere capulcu sürüleri adi verilir.
Baskiya karsi özsvunma ise baska bir konudur.
Antiemperyalist savas ise daha da baska sorundur.
saygilar
Eski30-03-06, 11:52  #8
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Canuğur Bey, ayet-hadis yarışına girmeye niyetim yok.
Siz de biliyorsunuz ki, Kur'an ı Kerim de kötülükleri yasaklayan emirlerin yanında iyilikleri emreden ayetleri de vardır. Cehennem den bahseden sayısız ayet yanında beğenmediğiniz cenneti anlatan ayetleri de vardır.
HAdis ler de aynı şekilde. Sayısız örnekler verilebilir bu konuda.
Ancak bakış açıları farklı olunca pek de istediğimiz sonucu alamıyoruz karşılıklı olarak, öyle değil mi?

O halde buyrun olayı muhatabından, yani kaynağından okuyalım.

http://tr.fgulen.com/a.page/basindan...05/a13134.html

bu adreste konunun taraflarıyla yapılan söyleşi var. Aynı sitede konuyla ilgili birinci elden fikirlere ulaşabilirsiniz.
Her ne kadar siz inkar etseniz İslam barış ve kardeşlik dinidir. Bunu ne yazıkki Müslümanım diyen birçok kişi de bilmiyor gibi.
Okuyacağınıza eminim.

ibra is offline  
Eski30-03-06, 12:01  #9
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Değerli Arkadaşlar !

Japonya ağırlıkla din olarak Şintoizmi benimsemesine rağmen hiç bir dinle çatışma içinde olmayıp dinsel inanışlara hoşgörüyle yaklaşıp,bütün inançlı toplumlarla dialog içindedir.Dinler arası dialog içindedir.Bu dialogdan kendi dinsel inançlarınada hiç bir zarar gelmemiştir.

Hindistan ağırlıklı olarak Budist olmasına rağmen dinler arasında bir çatışma yaşamamaktadır.Üstelik te dünyanın dört bir yanında inananları çoğalmaktadır.İngilterede %28 lere varırken,ABD' % 25'lerde seyretmediktedir.Diğer ülkelerle ilişkilerinde Budizm bir zarar görmediği gibi lehinde bir gelişme içerisindedir.

Çinde; Budizm,Tao'culuk,Konfüçyüsçülük gibi inanç akımları olmasına rağmen diğer ülkeler ile işbirliğinde sadece rejim sorunları yaşadı.Rejim sorunları aşılıp Moa yanlılılarının egemenliği sona erince bütün dünya ülkeleri ve inançları ile dialoga girdi.Dinsel inançlar yerine ekonomik öncelikleri ön planda tuttuğundan gayet başarılı oldu.Bu diyalogdan dinsel inançlarının etkilendiği ve inançlarından da vazgeçtiği yoktur.

Hiristiyanlğın ve Müslümanlığın çatışması haçlı seferlerine dayanmaktadır.Hiristiyan ve yahudi inancının doğduğu topraklar ve kutsal yerlerin müslüman egemenliğinde kalması bu savaşların temel dayanağıdır.

Kısaca dinler arası diyalog olmalı,benimsenmeli ve desteklenmelidir.Osmanlı 700 yıllık tarihinde dinler arası diyalogdo başarılı bir yönetim sergilemiştir.Laik Türkiye Cumhuriyeti osmanlının devamı olarak aynı felsefeyi gütmektedir.Dinler arası diyalog savaş yerine barışın tesis edilmesine yöneliktir.İslamiyet inancında dinler arası diyalogu bozan sadece dinsel nedenler değil,pek çok sebeb vardır,bu sebeblerin dinsel inançla şemsiye altına alınmasına niyet edilmektedir.

Herkese saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski30-03-06, 13:13  #10
alp eren
Onay bekleyen
Yazar Adayı

1400 yıllık İslam tarihinde zaten diğer bütün inanışlara saygı söz konusudur. ve hatta insanlar kendi inançlarını daha rahat içinde yaşamak için bizim yönetimimizde bulunmayı istemişlerdir.
yahudileride, hristiyanlarıda ve diğerlerini de hep biz himayet ettik ve koruduk. eğer bugün Avrupa hala hristiyansa bunun sebebi Osmanlı'nın onların inancına güvence olmasıdır.
ispanyollar yahudileri katlederken bilindiği gibi yine bizim dedelerimiz korumuş sahip çıkmışlar
ortodokslar başımızda kardinal külahı göreceğimize Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz demişlerdir.
birisi özellikle uzak doğu inanışlarını ön plana çıkaran bir yazı yazmış ve herşeyin güllük gülistanlık olduğu imajını vermiş
hepimiz biliyoruz ki hiçte öyle değil mesela hindistan'da müslümanlar sürekli baskı altında bulunmaktalar. yazdığı hinduların yaptığı saldırılar gözardı edilmiş
bugün bakın hristiyan ABD Irak'ı yerle bir ediyor, Afganistan'ı yıktı, yahudi İsrail Filistinli müslümanları katlediyor
bizim tarih boyu hep koruduğumuz insanlar bugün bizi katletmekle meşguller

kısacası bizim başkalarıyla bir problemimiz yok ezilen, öldürülen, sömürülen zaten biziz
bu nedenle diyalogcular gitsin de biraz yahudilere, vatikana, abd ye anlatsınlar
ama ne fayda ABD başkanı dememiş miydi Afganistan'ı vurmadan önce haçlı savaşı başlattım diye
sırp papaz dememiş miydi yaklaşık 10 yıl önce Bosnalıları katlederken "ne kadar çok müsluman öldürürseniz cennet o kadar iyi yere gidersiniz" diye
vs. vs. vs.
Batı Trakya'da Türkler kendi Müftülerini bile seçemezken, biz Eyüp kaymakamlığına bağlı olan patriğe ekümink sıfatı verilmesini seyrediyoruz. Lozan'a rağmen

Medeni!!!!!! Avrupa'da hiçbir ülkede sesli ezan okunamazken, hoparlörün sesi bina dışına verilemezken biz ise onlara olan saygımızı hala en iyi şekilde koruyoruz.

bakın Türkiye'ye bizdeki gayri müslimlerin güvenliği, rahatlığı hangi dünya ülkesinde var?
insanların kendi inancını yaşaması gayet normal fakat birileri çıkıp ta bizim inancımıza müdahale ediyor, insanımızı özellikle ekonomik sıkıntılardan faydalanarak kandırıyor, bu milletin imanıyla oynuyorlarsa buna sonuna kadar karşıyım

hiç kimsenin milletimizin inancıyla oynamaya hakkı yok bunun adının ne olduğu önemli değil neci olduğu da önemli değil ABD'de ikamet etmesi veya Türkiye'de olması önemli değil, görünürde dindar veya ateist veya herhangi birşey olması önemli değil

arkadaşlar
içimizdeki lawrence lere, humperlara dikkat
alp eren is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)