| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Meclis yine karıştı./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| "Her kayıt dönemi üniversitelere gidin de tarikatların nasıl öğrenci avı başlattığını izleyin. Üniversiteleri bir yandan tarikatlar, bir yandan da ışıkevleri kuşatmıştır.Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanının Fethullah Gülen'e hayranlığını, yazılarından okuduk; Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır." Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP milletvekili Nur Serter Milli Eğitim Bakanı hakkında, Fethullah Gülen ile olan ilişkisi nedeniyle kaygıları olduklarını belirtti. http://haber.mynet.com/detail_news/d...ik2007&pages=0 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| bu AKP'li vekiller eskiden bu kadar cesur değildi. iyice ali kıran baş kesen oldular başımıza. terbiyesizliğin sınırlarını zorluyorlar artık. bunun adı demokrasi değil, düpedüz istibdattır! nerdesiniz ey liberaller? __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Aslına bakarsanız fethullah gülen i hiç sevmem. Ama hakikaten kurduğu sistem mükemmel. Sadece türkiye de değil dünyada örgütlendi ;adeta islam ve türk misyonerliğine soyundu. Yepyeni bir nesil yarattı. Okumuş, meslek sahibi, kariyer sahibi, süper ılımlı, güleryüzlü, ülkesine ,ailesine hayırlı anadolu çocukları yetiştirdi. Bu güne kadar boş bırakılmış, anadolunun kıraç topraklarında ancak çobanlık ya da ırgatlık yapmaya yazgılı çocukları tek tek, mahalle mahalle toparladı, küçük esnafla ekonomik alt tabanı oluşturdu. İslami kurallara göre yiyecek, içecek satmayan yerlerden alışverişi yasakladı, ilahi okuyan, namaz kılan temiz yüzlü zengin bir anadolu kuşağı yarattı. Solun yapması gerekenleri yaptı. Okumanın ekonomik olarak imkansız gibi görünen kısmını anadolu çocuğu için imkanlı hale getirdi. Şimdi bir devrim olacaksa bu adamların devrim yapması hak değil mi? Çalışan kazanır, devrimi de paşa paşa yapar. Sola da her zamanki gibi mecliste felsefe yapmak düşer. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #4 | |
| fetullah gülen, solla karşılaştırılamayacak kadar büyük bir tehlikedir. hayalindeki sistemin şeriat olduğu sır değil, lüx içinde yaşadığı da, ışık evlerine gelenleri zaman gazetesine abone yaptırdığı ve kitaplarını tavsiye ettirdiği de, sait nursi kasetleri-videoları dağıttığı da... amacıkadroları ele geçirmek, gönlünce bir yönetim kurmak.(kalp kalbe karşıdır, ABD nin de gönlünde yatan sitem aynı) __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Üniversitele yönetimlerini ele geçirince bizde ileride Üniversitede okutmanlık bile yapamayacağız herhalde bu gidişle ! |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| #7 | |||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Ben bu tür iddialara müsaitlik açısından başta gelen sıradan üniversitelerden birinde okudum. Karşılaştığım tek bir siyasi grup vardı ki ne İslamcı idi ne de solcu. Onlar bile beni veya arkadaşlarımı tek bir fikre zorlamadılar. Şimdi bana dokunan tek bir nokta var. Hakkında çıkan bir ton iddiaya cevap verememiş, yazdığı tezin çalıntı olduğu muhtemel ve sırf bu yüzden uzun süreler mezuniyet beklemiş bir hanımefendi hangi yüzle kalkıp böyle iddiları dillendirebiliyor? Alıntı:
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Fettullah Gülen sol'dan mı büyük yoksa sol'dan tehlikeli mi orası muğlak kalmış, anlamadım doğrusu? Alıntı:
Taşra üniversiteleri uzun süredir cemaatlerin kontrolünde, büyükleri ise YÖK adı altında Kemalist-Ülkücü ortaklığında... Kimin elinden kimi alıp kime vereceksiniz? Şahsen aralarında hiçbir fark görememekteyim. Fettullah Gülen gibi, Nursi Cemaati gibi yapılar uzun süre süreklilik sağlayacak bir ideolojik altyapıya sahip değillerdir; Weber'in kastettiği karizmatik kişiler ve bunların camaatteki rolüne uygun bir figürdür kendisi. Fettulllh Gülen öldükten sonra -ki her canlı ölümlüdür, bunu bilmesi gerekiyor- bu cematte daha önce bu tür yapılar gibi zamanla zayıflayıp tarihin tozlu defterlerinde yerini alacaktır. | ||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Provakatör Nur Serter... İkna odaları mucidi Nur Serter... İstanbul Üniversitesini kışlaya çeviren Kemal Alemdaroğlu'nun sağ kolu Nur Serter. Binlerce genç kızın üniversiteden kovulmasına, öğrenimlerini yarıda bırakmasına sebep olan Nur Serter. Görevini mecliste de sürdürüyor anlaşılan. |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
güneş balçıkla sıvanmaz, komik olmayın. Alıntı:
Sait nursi mirasını üstlenenlerin şeriatçılığını tartışmaya açmayacağız herhalde…. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|