Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Meclis yine karıştı.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski09-12-07, 21:08  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
Meclis yine karıştı.

"Her kayıt dönemi üniversitelere gidin de tarikatların nasıl öğrenci avı başlattığını izleyin. Üniversiteleri bir yandan tarikatlar, bir yandan da ışıkevleri kuşatmıştır.Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanının Fethullah Gülen'e hayranlığını, yazılarından okuduk; Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır."

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP milletvekili Nur Serter Milli Eğitim Bakanı hakkında, Fethullah Gülen ile olan ilişkisi nedeniyle kaygıları olduklarını belirtti.

http://haber.mynet.com/detail_news/d...ik2007&pages=0
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-07, 21:43  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

bu AKP'li vekiller eskiden bu kadar cesur değildi.
iyice ali kıran baş kesen oldular başımıza.

terbiyesizliğin sınırlarını zorluyorlar artık.
bunun adı demokrasi değil, düpedüz istibdattır!

nerdesiniz ey liberaller?

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-07, 23:09  #3
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Aslına bakarsanız fethullah gülen i hiç sevmem. Ama hakikaten kurduğu sistem mükemmel.
Sadece türkiye de değil dünyada örgütlendi ;adeta islam ve türk misyonerliğine soyundu.
Yepyeni bir nesil yarattı. Okumuş, meslek sahibi, kariyer sahibi, süper ılımlı, güleryüzlü, ülkesine ,ailesine hayırlı anadolu çocukları yetiştirdi.

Bu güne kadar boş bırakılmış, anadolunun kıraç topraklarında ancak çobanlık ya da ırgatlık yapmaya yazgılı çocukları tek tek, mahalle mahalle toparladı, küçük esnafla ekonomik alt tabanı oluşturdu. İslami kurallara göre yiyecek, içecek satmayan yerlerden alışverişi yasakladı, ilahi okuyan, namaz kılan temiz yüzlü zengin bir anadolu kuşağı yarattı.

Solun yapması gerekenleri yaptı. Okumanın ekonomik olarak imkansız gibi görünen kısmını anadolu çocuğu için imkanlı hale getirdi.
Şimdi bir devrim olacaksa bu adamların devrim yapması hak değil mi? Çalışan kazanır, devrimi de paşa paşa yapar. Sola da her zamanki gibi mecliste felsefe yapmak düşer.
Eski09-12-07, 23:13  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

fetullah gülen, solla karşılaştırılamayacak kadar büyük bir tehlikedir.

hayalindeki sistemin şeriat olduğu sır değil, lüx içinde yaşadığı da, ışık evlerine gelenleri zaman gazetesine abone yaptırdığı ve kitaplarını tavsiye ettirdiği de, sait nursi kasetleri-videoları dağıttığı da...
amacıkadroları ele geçirmek, gönlünce bir yönetim kurmak.(kalp kalbe karşıdır, ABD nin de gönlünde yatan sitem aynı)

Eski09-12-07, 23:16  #5
frau
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Üniversitele yönetimlerini ele geçirince bizde ileride Üniversitede okutmanlık bile yapamayacağız herhalde bu gidişle !
frau is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 00:00  #6
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
"Her kayıt dönemi üniversitelere gidin de tarikatların nasıl öğrenci avı başlattığını izleyin. Üniversiteleri bir yandan tarikatlar, bir yandan da ışıkevleri kuşatmıştır.Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanının Fethullah Gülen'e hayranlığını, yazılarından okuduk; Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır."
Bu cümlelere artık gülmüyorum bile. Ben sıradan bir üniversiteyi bitirdim. Kayıt veya eğtim aşamalarımda tek bir grupla karşılaştım. O da eski etkinliğini yitirmiş ülkücülerdi,
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 00:10  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sadece gülünç. Hiç mi üniversite okuyan yok aranızda?

Ben bu tür iddialara müsaitlik açısından başta gelen sıradan üniversitelerden birinde okudum. Karşılaştığım tek bir siyasi grup vardı ki ne İslamcı idi ne de solcu. Onlar bile beni veya arkadaşlarımı tek bir fikre zorlamadılar.

Şimdi bana dokunan tek bir nokta var. Hakkında çıkan bir ton iddiaya cevap verememiş, yazdığı tezin çalıntı olduğu muhtemel ve sırf bu yüzden uzun süreler mezuniyet beklemiş bir hanımefendi hangi yüzle kalkıp böyle iddiları dillendirebiliyor?

Alıntı:

hayalindeki sistemin şeriat olduğu sır değil, lüx içinde yaşadığı da, ışık evlerine gelenleri zaman gazetesine abone yaptırdığı ve kitaplarını tavsiye ettirdiği de, sait nursi kasetleri-videoları dağıttığı da...
amacıkadroları ele geçirmek, gönlünce bir yönetim kurmak.(kalp kalbe karşıdır, ABD nin de gönlünde yatan sitem aynı)
Bir gülünçlükte sizin mesajınız. Sol tehlikedir, Gülen daha büyük tehlikedir diyorsunuz. Solun veya GüleN'in tehlikeleri nelerdir? Siz nelere inanmamız gerektiğini, bu ülkeye yararlı olacak fikirleri belirtir misiniz? Ne diyorsanız, söz ben ona inanacağım.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 01:39  #8
Mary_Allen

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
İlginç bir cümle...
Fettullah Gülen sol'dan mı büyük yoksa sol'dan tehlikeli mi orası muğlak kalmış, anlamadım doğrusu?
Alıntı:
Sayın frau şöyle demiş:

Mesajı Göster
Üniversitele yönetimlerini ele geçirince bizde ileride Üniversitede okutmanlık bile yapamayacağız herhalde bu gidişle !
Sanırım uzun süredir yönetimlerden haberiniz yok.
Taşra üniversiteleri uzun süredir cemaatlerin kontrolünde, büyükleri ise YÖK adı altında Kemalist-Ülkücü ortaklığında...
Kimin elinden kimi alıp kime vereceksiniz?
Şahsen aralarında hiçbir fark görememekteyim.

Fettullah Gülen gibi, Nursi Cemaati gibi yapılar uzun süre süreklilik sağlayacak bir ideolojik altyapıya sahip değillerdir; Weber'in kastettiği karizmatik kişiler ve bunların camaatteki rolüne uygun bir figürdür kendisi. Fettulllh Gülen öldükten sonra -ki her canlı ölümlüdür, bunu bilmesi gerekiyor- bu cematte daha önce bu tür yapılar gibi zamanla zayıflayıp tarihin tozlu defterlerinde yerini alacaktır.
Mary_Allen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 08:28  #9
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Provakatör Nur Serter...

İkna odaları mucidi Nur Serter...

İstanbul Üniversitesini kışlaya çeviren Kemal Alemdaroğlu'nun sağ kolu Nur Serter.

Binlerce genç kızın üniversiteden kovulmasına, öğrenimlerini yarıda bırakmasına sebep olan Nur Serter.

Görevini mecliste de sürdürüyor anlaşılan.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-07, 13:26  #10
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu cümlelere artık gülmüyorum bile. Ben sıradan bir üniversiteyi bitirdim. Kayıt veya eğtim aşamalarımda tek bir grupla karşılaştım. O da eski etkinliğini yitirmiş ülkücülerdi,
marmara üniversitesini bir ziyaret edin bakalım ne göreceksiniz.

güneş balçıkla sıvanmaz, komik olmayın.

Alıntı:
Sayın Mary_Allen şöyle demiş:

İlginç bir cümle...
Fettullah Gülen sol'dan mı büyük yoksa sol'dan tehlikeli mi orası muğlak kalmış, anlamadım doğrusu?
Şeriatı savunmak zor zanaattır, bence boşuna denemeyin.
Sait nursi mirasını üstlenenlerin şeriatçılığını tartışmaya açmayacağız herhalde….

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı