"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| "Kürt" kavramı üzerinden spekülasyonlar... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Forumda sürekli olarak kürt kavramı ve PKK üzerinde gereksiz, anlamsız, yararsız başlıklar açılmakta adeta siyaset bölümü kürt sözcüğü üzerinden yapılan spekülasyonlarla niteliğini yitirmektedir. Forumumuzda yeteri kadar ilgili başlıklar varken, her gün, her saat içinde sadece "kürt" ve PKK sözcükleri geçtiği için anlamsız konular açılması yeğlenmekte, bu anlamsız konulara bir takım yasadışı youtube'lar eklenmekte, kelimenin tam anlamıyla konu kirliliği oluşturulmaktadır. PKK olgusu bu ülkenin önemli sorunlarından biri de olsa, birilerinin gerekli gereksiz bir yığın başlıkla siyaset bölümünü doldurması bu bölümü işlevsiz bir hale getirmektedir.Ülke sorunlarını konuşalım. PKK'yi de...Ama her gün ilgisiz konular açılarak aynı şeyleri bir yığın başlık altında tartışmanın bir anlamı da yok. Arkadaşlarımızın bu konuya biraz daha özen göstermesi hepimizin yararına olacaktır. Gerçekten sıkıntı vermeye başladı! |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| dediğinizde haklısınız bilhassa bazı kimselerin yasadışı örgütleri için probaganda yapma fırsatı doğuruyor ve bu seviyeyi gittikçe düşüren tartışmalara sebep oluyor... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Hatta bazilari halk dilinde sidik yarisi denen, simdilik tek tarafli bir "tarih-soy-kultur" yarisi icine girme hevesinde.Zaman zaman da giriyorlar. Insanlarin kisisel takintilari yuzunden sitede ulkemizi daha cok ilgilendiren sorunlar tartisilamiyor. Tabii bunun bir diger sebebi de; konu Kurt veya Kurt kulturu veya tarihi vs oldugunda, "insan haklarini demokrasiyi" agizlarindan dusurmeyip yari "Turkce" yari "Fransizca-Ingilizce" yazilarla ustun ideolojik bilgilerini dokturenlerin konu Kurt"un disina ciktiginda ellerinin klavyeden uzaklasmasi. |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Sayin Melnur bu hususta kesinlikle haklisiniz. Kurtlugu bu kadar tartismak Kurtleri ve Kurdolojiyi basite indirgeyerek sanki siradan bir kavrammis gibi ortaya salmaktan farksizdir. Bu konularda asilsiz ibarelerin ve ifade bicimlerinin kullanilmasindan bende oldukca rahatsizlik duymaktayim. Ozgur dusunmeden yana olsamda, yoneticilerin bazi kisitlamalarin getirilmesi icin caba sarf etmesi gerektigini dusunuyorum. Hep ayni tahterevalli kisirdongu'nun icersinde cirpiniyoruz. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
yazdıklarınıza tam olarak katılıyorum ve buna benimde katılmam olmuştur ama sebep ortada belirli şahısların provoke amaçlı olarak yaklaşmaları beni de bu konu üzerine tetikliyor, sizde bakarsanız foruma üye olduğum andan itibaren açtığım konulara genel bir siyeset havasında idi fakat kürtlük üzerine bir yoğunlaşma sonucunda bizim yaklaşımımızda bu doğrultuda oldu. birde hatırlatmak gerekir ki sol görüşlü olduğunu savunan kişilerin buna destek çıkmaları insanın şaşırmaması elde değil, sizin güzel bir yazınız var kürt milliyetçiliği üzerine evet başta belirttiğiniz üzere kürt milliyetçiliği aşırı şekilde ilerlemektedir ama bu kişilerin bunu kabul etmemeleri sosyalizm görüşünün arkasına saklanmak istemeleri bir o kadar da garip oluyor. size de hatırlatmak isterim 1980 ve öncesinde sol görüşün söylediği bir sloganı NE ABD NE RUSYA,BAĞIMSIZ TÜRKİYE sol görüş yoksa yirmi sene zarfında değiştimi ? uzun lafın kısası bende artık usandım bu tür konuları açmaya ve bundan sonrada açmak istemiyorum fakat özellikle 3 veya 4 kişi devam ediyor, zamana bırakalım diyerek gidişatı görelim. saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|