"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türk-İslamcı ve Ilımlı İslamcı cephe nasıl geriletilebilir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| bence bu noktada Afyon meselesi araya giriyor ! marksın söylediği gibi '' din halkın afyonudur '' bu afyon sa türk milletinin damarına iilemiş durumda ! ülkemizde DİN bir numaralı siyaset ! ister ülke felakete gitsin , ister borç batağında olsun Dini bir yapıya büründümü partiler gerisi çorap söküğü gibi geliyor ! ülkemizde Laiklik bence karşıt grupların üzerinde uzlaşması gereken bir durum !ve sıkı sıkıya bağlanılması gereken bir yapı unutmayalım ki din bu ülkede ne kadar yozlaştırılırsa , bu ülkede ne sosyalist yapıya benzer bir düzen , ne de ilerici yenilikçi bir düzen kurulabilir ! |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Sanirim Mustafa Kemal'in laik devlet kurmasinin arkasindada bu var. Seriatla yonetilen hangi ulke ekonomik ve siyasi acidan yol alabilmiski? Eminim Iran'i ornek vereceksiniz, fakat anlamalisiniz'ki Iran teroristlerle mucadele etmekte, ustelik Amerika'nin tehditi altindadir. |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| neden bu kadrar önemil yada bu yoruma nasıl ulaştınız |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Alıntı:
adnan menderes ve daha nicesinin bu ülkeyi uğrattığı felaketler, "islam" örtüsüne sığınılarak bertaraf ediliyor. öyle ki, vahdettin bile "halife-i müslimin" olarak aynı ayrıcalıktan faydalandırılmaya açlışılıyor. bu durumdan kurtulmanın iki yolu var ; ya din üzrinden siyaset yapanlara akıl almaz cezalar verilecek ya da din yasaklanacak. ikincisi hem insan haklarına aykırıdır hem de bir halkın elinden dinini alırsanız ne kadar vahşileşebileceklerini tahmin bile edemezsiniz. bu yüzden birincisine yönelik önlemler alınmalı, tarikatlar ve cemaatler ya sıkı denetim altına alınmalı ya da kapatılmalıdır. din, bir referans olmaktan çıkmalı, devlet gerçek anlamda laikleşmelidir. ve en önemlisi, ekonomik reformlar tamamlanarak , sosyal dönüşümün önü açılmalıdır. çünkü tarih boyunca insanların davranışlarını-düşüncelerini etkileyen şey, ekonomi olmuştur. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Açık konuşmak gerekirse İslamı yoketme çabalarınız bu forumun ötesine geçemez. Burda yazar durursunuz. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu konunun düzenlenmesinde anlamadığım bir nokta var. Konuyu açan adam benim, yani müslümanların inancını nasıl yokedebiliriz diyor ve sitede bir çok müslümanın beğenerek okuduğu biri konuyu açanın hakettiği kabalıkta bir cevap veriyor. Onun cevabı siliniyor ama bizi yoketmek isteyen adamın konusu geriletmek olarak devam ediyor. Şimdi Allah aşkına yöneticiler söylesin. Sosyalistleri ve komünistleri nasıl yok edebiliriz gibi bir konu açsam onu da nasıl geriletebiliriz olarak mı düzenlersiniz yoksa siler misiniz? Eğer bu konuda kasıt şeriat ise, rejim değişikliği ise sosyalistler farklı bir şey mi istiyor? Yoksa aramızda ideolojilerin gerici-ilerici olduğuna karar veren otoriteler mi var? Bizim ideolojimiz gerici olduğu için mi bel altına vurulmayı, yok edilmeyi, en azından geriletilmeyi hakediyor? Müslümanları sürekli yargılarlar. Çünkü müslümanlar komünizme tu kaka olarak bakar. Onu yok edilmesi gereken bir ideoloji olarak görürler. Bu yüzden gerici olarak adlandırılırlar. Peki benim ideolojime dil uzatacak, onu yoketme iddiasında bulunacak kadar kendinden geçmiş acizler ilerici midir? Ayrıca sn Frau, hala reenkarnasyon veya sanal klonla(n)ma hakkında sorumu cevaplamadınız. Cevap vermeyecekseniz söyleyin bari, boşa beklemeyeyim. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Konuyu açan arkadaşın yazısından da anlaşıldığı gibi, (laiklik vurgusu yapıyor) burada konu İslamın toplum içinde yaygınlaşma çabasına duyulan tepkidir. Bütün laik toplumlarda siyasallaşmış din gericilik olarak nitelendirilir. Tepkiler anlamsızdır. Sosyalizm/komünizm'in bu toplum için kötü bir şey olduğunu ve geriletilmesi gerektiğini savunan kişiler varsa bir başlık açarak bunu savunabilirler. Zaten bir yığın sosyalizmle ilişkili topikte bu yapılmaktadır. Konu başığı maksadını aşan bir yaklaşım biçimiydi. Düzeltilmiş; iyi de yapılmış. Burada dileyen kişi dinsel yaygınlaşmanın bir toplum için gerekli olduğunu savunabilir, bir başkası da bunun toplum açısından zararlı olduğunu, geriye dönüş olduğunu tartışabilir; bence de tartışılması ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Herhalde sure/hadis içerikli tartışmalardan çok daha yararlı olacaktır. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Böyle bir cephe nerde acaba? Bu cephenin nerede olduğunu söylerseniz geriletebilme çabalarına bir yaklaşım sağlanabilir... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| AKP, SP, ANAP (erkan mumcu o kadar radikal değil gerçi..) , DYP... ANAP ve DYP silindi, SP ise sağlam bir teşkilata sahip, AKP yi söylemeye gerek yok. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Türk-İslamcı cephe dediklerinizden hiç birşey olmaz. ABD nasıl isterse aynı şekilde davnacaklardır. ABD'ye onları kullanmaları için fırsat vermemek gerekir. Gelelim Ilımcı İslamcı : Bu söze kıl oluyorum. Bunun sıcağı, soğuğu nasıl oluyor. eğer AKP'den bahsediyorsanız, onların dinle felan alakası yok. Yine ABd gibi emperiyalistlere hizmet ediyorlar. Dönemlerini yaşıyorlar. Sözde islamcı kadolaşmaya gitselerde Türk insanı aşırılığa prim vermez. Sadece mezhepsel anlamda hatalar yapıldı. Ondada birileri kullanıldı. Ben açıkcası bu kişileri dinci bir tehlike olarak görmüyorum. Bunları dinciliği sadece oydur. Varsa yoksa ceplerini doldurma gayretindeler. Parayı bulan yavaş yavaş kendini bozmaya başlayacaktır. Merak etmeyin, yarın öbür gün başlar bunlarda alem yapma ![]() __________________
Saygılarımla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|