"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Memurun Cüzdanı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Arkadaşlar sizce çalıştığı halde hak ettiği ücreti alamayan, evine çocuklarına ihtiyaçlarını götüremeyen memur bir baba rüşvet almalı mıdır, alırsa bu ahlaksızlık mıdır, almazsa kerizlik midir |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Annem de babam da memurdu, şimdi emekli birer memur. Kardeşimle beraber ben de istediğimiz bölümlerde okuyoruz. Bugüne kadar ailecek hiçbir yerde bir açık vermedik, annem de babam da para derdine düşmedi, neye sahip olmadıklarını değil, neye sahip olduklarını düşündüler ve bizleri kimseye muhtaç olmadan bugüne kadar getirdiler. Yani memurların rüşvet almaları gerekmiyor. Rüşvet almak açgözlülüktür ve kesinlikle ahlaksızlıktır. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ekonomik durumundan dolayı yanlış yollara sapan diğer insanlar gibi memurların da böyle bir durumda fazla suçlu olduğu söylenemez bence. Devletin yeterli maaşı vermeyip memur rüşvet yediğinde üzerine bir de mesleki disiplin cezası verirse devlet hem suçlu hem güçlü durumuna düşecektir. Kuran'da ihtiyacı olan hırsıza ceza verilmeyip aksine hırsıza ekonomik yardımın yapılması islam'da tek tük ama son derece önemli gördüğüm özelliklerden biridir. İnsanlık ve adalet bunu gerektiriyor. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Çok güzel yazmışsınız, fazla söze gerek yok... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|