"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
UYAN ANKARA!! (Yeniçağ)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| UYAN ANKARA!! (Yeniçağ) AB dayattı, OHAL kalktı, PKK ile mücadelede başa dönüldü. Terörist cenazelerini bahane eden bölücüler, Diyarbakır’ı savaş alanına çevirdi. AB dayattı, OHAL kalktı, PKK ile mücadelede başa dönüldü. Terörist cenazelerini bahane eden bölücüler, Diyarbakır’ı savaş alanına çevirdi. * Roj TV’nin “Kepenkleri kapatın” çağrısı üzerine göstericiler, taş ve sopalarla dükkânlara saldırdı. * OLAYLARIN büyümesi üzerine Özel Harekât Timleri ve jandarma birlikleri kente girerek müdahalede bulundu. * Siirt’te teröristin cenazesini taşıyan devlete ait ambulansa Öcalan posteri ve PKK paçavrası yapıştırıldı. * Adana’daki cenaze töreninde, PKK’lı göstericilerle polis çatıştı. Bölücüler, taş ve sopalarla ortalığı dağıttı. yeniçağ devamı: http://www.kuvayimilliye.net/detay.php?id=895 __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: ANKARA
| Böyle giderse bir kırılma noktası eninde sonunda yaşanacaktır. Millet sabrede sabrede sabır küpüne döndü. Bu küpte ilk çatlaklarda oluşmaya başladı gereken önlemler hemen alınmalıdır. Diyarbakır sakinlerinin özgür yaşama ve ticaret hakkı teröristlere bırakılmamalıdır. |
|
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ohal'in kalkması elbet gerekliydi. Ohal'in halka verdiği zararlar ne kadar fazla biliyor musunuz? Devlete iyi kötü ilgilendirmez, önemli olan halktır. Ohal de bir baskı düzenidir ve ordaki halkı yok etmektedir. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| PKK ne yapıyor sayın artena.PKK halka baskı uygulamıyor mu?Kafasına göre adam asıyor PKK.Ayda 2-3 kez köylerden erzak kaldırıyor.Ben OHAL'i gerekli görüyorum.Hatta Diyarbakır belediye seçimlerinin tekrarlanmasını da istiyorum.Ama böyle bir şey olmaz herhâlde. |
|
| #5 | |
| Pkk halka baska uygulamıyor mu? Tabiki uyguluyor.. Ya Devlet.. O da elbet uyguluyor en az pkk kadar.. Yani anlayacağız devlet de pkk da kürt halkına bir çözüm sunmuyor,yani ikisi de aynı konumda bu konuda. Bunun dışında Ohal altında yaşamak hiç de hoş bir hayat tecrübesi değildir. Siz bir kesmin çıkarı için milyonlarca insanı o hapis hayatına mahkum edemezsiniz, bu insan haklarına aykırıdır. Şimdi şovenizm yapıp pkk'nın yaptıkları insan hakları mı diyeceksiniz.. Ben de size belirteceğim pkk ayrı, devlet ayrı, bu konu ayrı.. Sevgiler __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| O zaman başka bir çözüm bulun sayın artena.Bölgede PKK'yla işbirliği yapmayan kimsenin can güvenliği yok.Bir gün kapınıza dayanan teröriste yeter be! deseniz,ertesi gün cesedinizi bulurlar. Büyük ihtimalle tek yol eğitim diyeceksiniz.Ama takdir ederisiniz ki okulun basılma ihtimali varken eğitim pek sağlıklı yapılamıyor. |
|
| #7 | |
| Halkların Kardeşliğini Zedelemeden, Sarsılmayacak bir çözüm için, Tek Yol Devrim diyeceğim sayın Asi Bugünkü şartlarda ise Türkiye'nin yapabilecekleri sınırlıdır. Ama bu böyle değildi, devlet bunu bile bile bu hale getirdi. Bu sistem içinde yapılabilecek şeyler vardır, ki devlet bunları hep yapmıştır. Aşiret ağalarıyla anlaşmalar, dediğiniz gibi ohal ama bunlar hiçbir zaman çözüm olmamıştır, olamaz da. Çözüm, Kürt Halkına istediğini vermektir. Tabiki öncelikli olan ekonomik ve paralel şekilde eğitimsel, kültürel kalkınma. Tabi imf varken böyle bir şey olabilir mi, hayır. Eğitim denilen şeyi de bugünkü eğitim sistemi sanmayın, orası ayrı bir konu. Tabi bir de anadil hakları gibi etnik haklar var. Kürtçe'nin resmi dil olup olmaması var. Ama hepimiz biliyoruzki kürt halkının asıl derdi devlete olan öfkedir. Neden? Unutulmuşluk! Devlet zihniyetinin değişmediği sürece ben temelli bir çözüm olabileceğini düşünmüyorum malesef anca ört-bas edilir. __________________
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sayın Artena, burada sözünü ettiğiniz her iki yönlü baskıdan kasdettiğiniz nedir? Bunun biraz açılımını yapar mısınız? Ayrıca siz birey olarak bire bir olağanüstü bir bölgede yaşamınızı sürdürdünüz mü? Eğer sürdürmüş iseniz ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Karşılaştınız ise duruma ilişkin çözüm önerileriniz var mı? Esenlikle yanıtınızı bekliyorum. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Diyarbakır’ın göbeğinde dağdan inen gerilla ,kimyasal silah kullanıldı yalanlarıyla bölgeye Birleşmiş Milletler’den asker isterken ,hükümet ortada yok ve olup bitenleri sadece seyrediyor ve hala “huzur“ortamından bahsediyor… Bu durumda bağımsız ve tarafsız kalıp tüm gerçekleri kamuoyu ile paylaşması varlığının şartı olan medyanın ve özellikle haber kanallarının , bu haberleri “ezerek” yani küçük görmesi hatta hiç görmemesi de olayın vehametinin ne kadar büyüdüğünü gösteriyor… Olaylar artık malum partinin belediye başkanlarının da kontrolünden çıktı.Kontrol tamamen elbiselerini değiştirerek dağdan inen ve yüzlerini tamamen kapatarak sokaklarda dolaşan teröristlere geçti… Ve büyük tezgah oyuna konuldu…. Aslında PKK , bugün dağdan inen maskeli teröristlerin öne sürdüğü kimyasal silah iddiası ve Birleşmiş Milletler’i bölgeye çağırma senaryosu, bölgeyi tam bir iç savaş yıkımının yaşandığı Bosna ya da Yugoslavya’ya çevirme planının uygulamaya konulduğunun ispatı… http://www.kuvayimilliye.net/detay.php?id=938 __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: ANKARA
| Alıntı:
Kürtlerin istediği ne veya nelerdir. :confused: Bu cümlenin içini doldursak. Sizde iyi bilirsiniz ki isteklerin bir sonu yoktur...... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|