"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yalnızlık nedir/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| yalnızlık nedir?Bunun tanımını yapabilir misiniz? __________________
bir kaosun sessizliğini dinlemek |
|
| #2 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: etütten
| son olarak, "kendi"nin de seni terketmesidir.. __________________
Ünlü fizikçi Werner Heisenberg kuantum araştırmaları sırasında ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar üzerine şöyle söylemişti: “Doğanın atomaltı deneylerde bize göründüğü kadar saçma olması mümkün mü?” |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Yalnızlık, ölürken hic kimsenin sana fayda vermiyecegini bilmektir. Bunun dısında hic bir insan tam anlamı ile yalnız degildir. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| 1- Kendinden başka kimsenin yanında olmaması. 2- Çok kalabalıkta kendini kaybetmektir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Yalnizlik birey'in ozgur-hur oldugu ve her turlu sosyallesebilecegi mekan ve kisilerden uzak kaldigi zamana verilen addir. Yalnizlik kisaca basina buyruk olmaktir. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Yalnızlık şuan aldığım kesif kokuyla, duyduğumu sandığım garip sesler galiba. Arada da garip sesler kesildiğinde kulağımda oluşan çınlama olabilir. Bazen uykuya dalarken biri yüksek sesle ismimi söylüyordu ve allak bullak oluyordum. Artık alıştım, bu duyumsamayı yaşayınca gülümsüyorum, yatakta dönüyorum ve gözlerimi kapatıyorum tekrar. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Buyuk ihtimalle uykuya daldiginizi zannetiginiz zaman araligi yalnizca ruyadan ibarettir, seslerde oyle tabi. Yada bir sizofrenik vaka ile karsi karsiyayiz. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Aslında yıllardır şizofren, kişilik bölünmelerini okurum, filmlerini izlerim ve o tür bir hayatın hayalini kurarım. Ama bu uyku arası sesleri bir ara beni korkutsa da bunun şizofreni veya psikolojik bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sadece bir şeyleri yoğunlaştırıyorum, kendime inanılmaz bir dünya sunuyorum. Bunun yan etkisi ise uyku arası sesler ve koku. Bu da kaçınılmaz. Bende şizofren değilim ama narsisizme yakın olabilirim. Gerçi narsisistler kendilerine bu durumu itiraf edemezlermiş. Yani nerden baksan tutarsızlık benim yaşantım. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Yalnızlık;bedenin ruhundan ayrı kalması..... __________________
Bazılarının ahı;beyaz güvercinlerin özgür kanat çırpışlarında kalır.Ah yerde kalmaz bilmezler mi?! |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Yalnızlık; terkedilmişlik hissi.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|