| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
genetik/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: ist
| Genetik biliminin kurucusu Mendel*dir ama Mendel aynı zamanda bir papazdır papaz olmasına rağmen acaba neden bilime ilgi duymuştur :305 |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Aydın
| ben şöyle düşünüyorum.mendelin papaz olmasıyla ilgili değil bence.çünkü mendel öğretmen olmak istemiş ama sınavda başarısız olduğu için öğretmen olamamış.yani bilime ilgisi çok bence.bu sirada darwinin doğal ayıklanma kuramının had safhaya ulaştığı bir dönemde canlının kendisine ait döllerin oğul döllere nasıl aktarıldığı kuramı ortaya çıkmıştır (yani 19.yyda).ama mendel de olayın sadece biyoloji kısmıyla deil aynı zamanda istatistiksel kısmıyla da uğraşmıştır.yani onun işini ve blime ilgi duymasını sağlayan neden de istatistik bence. |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| O dönemler bilim olgusunun yeni yeni bilim özelliğinin kazanılmaya başlandığı dönemlerdir. felsefe adı altında sanıyorum doğa felsefesi adı altında doğa bilimleri öğretiliyordu. Yine o dönem bilim adamlarına baktığımızda bir kaç disiplin uzmanı olduğu konusunda bilgilere rastlanır. Darwin de böyleydi. Hem doğa bilimleri ve hem de ilahiyat dersleri alıyordu. Dolayısıyla din eğitimi alınırken de,o zamanlar daha iç içelik gösteren diğer bilimlerin öğrenilmesi çok olağan bir eğitimdi. Papaz ya da piskopos diye nitelenen kişilerin diğer bilimlerle olan birlikteliği bundan kaynaklanıyordu diye düşünüyorum. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| :67 :67 :67 :67 Duygu sana Katilmiyorum Mendel Sinavi Kazanamadiği Için değil kazanmak istemediği için papaz oldu.Mendel Sinava Zaten Formalite Icabi Girdi matrix_x_ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-04-06 11:39 . |
|
| #5 | |
| :cool: YANİ isteseydi sınavı zaten kazanırdı!o bilimin bel kemiğinin din oılduğunu biliyordu ve bu yüzden bilimle dini birleştirecek tek nokta vardı o da papazlıktı ve de yaptı.... matrix_x_ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-04-06 11:40 . |
|
| #6 | |
| :cool: her türlü konuda tartışmak isteyen arkadaşları bu aciz internet sayfasında değil de msn de bekliyorum b.karadag@hotmail.com AYRICA hangi tür bilgi belge döküman isterseniz yardımcı olurum yeter ki isteyin!ekleyin ve gerçeklere hazır olun...M.I.B |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Bir defa kusura bakmayin ama sorulan soru gereksizdir. Özellikle ilgi duymustur denmesi cok gereksiz. Herkez herseye her isi yapmasina ragmen ilgi duyabilir. Bunlar birbirlerini dislar nitelikte degildir.Fakat sorun sadece din adami olmasindan ileri geliyorsa da manevi ve maddi ugraslar birbirlerini desteklerler veya en azindan karsi karsiya gelmezler bu gibi konularda ! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| gen-etik __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2006
| bilimin papazlıkla ilgili olacağını nı mı düşünüyosun ona bakarsan ibn-i sina da bir bilim adamı olmasına rağmen çoğu kez kurandan yararlanmıştır |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Eger varsa nasil ilisilendirdiniz. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|