Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Seviye mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski12-12-07, 20:35  #1
pitxtr

Giriş Tarihi: Dec 2007
Seviye mi?

Merhabalar,
Öncelikle böyle bir site olduğundan mutluluk duyduğumu belirtmeliyim ve ilk işim bu forumda da yazar olmak istedim ve oldumda üyelik kurallarını tek tek okudum müthiş bir hevesle foruma girip konuları ve mesajları inceledim.
Fakat beklediğim seviyeyi bulamadım.Sözde düşüncelerin tartışıldığı bir forum ama ben anlık mesajlaşmadan , alıntılardan ve üyelerin birbirine laf atmalarından fazla bir şey bulamadım bazı konuların ve mesajların dolayısıyla yazarların hakkını yememek lazım bir kaç tanesi gerçekten müthiş.Fakat burada yazar olabilmek için üye olmak gerekiyor üye olabilmek içinse üyelik kurallarını kabul etmiş ve uygulamk gerekiyor.Forum yöneticileri, adminler moderatörlerde bu işin denetimini yapmakla yükümlü insanlar.
Ben bilgisayarımdaki ve çevremdeki yazılarımı toplamaya çalışıyorum.Benim de "yaziyaz" tarzında ama "yaziyaz" a göre bence biraz daha seviyeli ve düşüncelerin biraz daha yoğun olduğu bir alan, benim kurmuş olduğum forumun üye sayısı ve mesaj sayısı sizin kadar değil ama bence çok fazla niteliksiz üyeyede gerek yok.Kesinlikle yanlış anlaşılmasın sitemin reklamını yapmak bir aptallığa girmeyecem benim öyle üye sayısı, mesaj sayısı gibi bir endişem yok sizlere tavsiyem şu belirlemiş olduğunuz forum kurallarını tekrar okumanız.
Umarım bu yazım için beni banlamazsınız, üyeliğimi iptal etmezsiniz veya bu mesajı silmezsiniz.

Hatalarım cahilliğimdendir.
pitxtr is offline  
Eski13-12-07, 08:56  #2
erhanbay

erhanbay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sn.Pitxtr,yazıyaz'ın seviyesini düşük bulmanız doğru değil.Yazıyaz internetin en seviyeli forumlarından şu anda.Birçok konuda arama sitelerinde başta gelen sitelerden.Üyelerinin çoğu aktif değil ama siteyi takip eden, bilgilenen insanlar.Kendi sitenizle yazıyazı karşılaştırmanız abesle iştigal bence.Selamlar.

erhanbay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-12-07 08:58 .
erhanbay is offline  
Eski13-12-07, 13:11  #3
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Nitelikli tartışmaların yapıldığı bir forum burası ve de iyi dostlukların kurulduğu, insanların dertlerine çözüm aramak için neredeyse buradaki bilgilerden faydalandığı. Aktif bir forum kullanıcısıydım artık sadece yazıyaza yazıyorum. İnternet çöplüğünün içindeki bayat konuşmalar yapılmıyor en azından, kimse kimsenin absürd fotoğraflarını da paylaşmıyor, bugün ne pişirsem muhabbetleri de yapılmıyor. bu benim fikrim...
Eski13-12-07, 15:21  #4
mgms
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Yazıyazın seviyesinin düşük olduğunu sanmıyorum seviye ben gibi bir kaç cahilin sayesinde düşüyormuş gibi görünüyordur.
Site de kalıp bizi aydınlatırsanız memnun kalırız Sn Pitxtr
mgms is offline  
Eski13-12-07, 16:29  #5
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Yazıyaz'ın kusurları var, doğrudur ama (benim bildiğim) yazıyazdan daha kaliteli bir forum yok...
Saygılar...
Eski15-12-07, 20:34  #6
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Merhabalar sayin Pitxtr; sahsen bence puruz olusturmanin mantigi yoktur. Eger biz Yaziyaz'in seviyeli, dengeli ve tartili bir platform olmasini istiyorsak, katkilarimizla ve kullandigimiz uslublarimizla bu hedef'in sadete kavusturabilinecegini ve ancak bu sekilde basarabilecegimize inaniyorum.
Paylaşım is offline  
Eski15-12-07, 21:22  #7
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Diğer forumlara bakıp, çok daha fazla zaman harcadığınız zaman bir karar verirsiniz. Daha 15 gün önce mi ne üye olmuşsunuz, bukadar zaman içinde hiçbir şey hakkında doğru karara varabileceğinize inanmıyorum.
Eski16-12-07, 02:17  #8
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Yazıyaz'ı hala eleştirebilirim bu konuda ama abartmamak da gerekir.

Aslında ciddi siyasi ve kültürel konuların tartışıldığı Yazıyaz dışında bir alanda ''mahalle ağzı tehdit,argo cümleleri hem de yönetici geçinenlerin mesajlarında görünce çok şaşırmıştım.

Defalarca uyarmama rağmen haklı olmanın çirkin argo kullanmaya haklı gerekçe olduğunu pişkince savunuyorlardı!

Ama şuna dikkat etmeliyiz asıl.

Kusura bakarak iyi olduğunu savunmak da pek olumlu bir görüş açısı değil!

doğançay
Eski16-12-07, 10:29  #9
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Evet, Yazıyaz türünün en iyi örneğidir. Ancak Sn. Doğançay'ın belirttiği gibi " Kusura bakarak iyi olduğunu savunmak da pek olumlu bir görüş açısı değil."

Yazıyaz konusunda benim yakındığım nokta çoğu kimsenin görüşünü adeta bir müsabakaya giriyormuşçasına savunması. Yani diğerini alt etme gayreti içinde, karşıdaki insanı olmasa bile, karşıdaki görüşü aşağılaması; yakışıksız ifadeler kullanması. Bu tür şeyler hakaret, vs. kapsamına girmediğinden sanırım pek işlem uygulanamıyor; ancak bu davranışlar tartışmaların seviyesini bir hayli düşürmekte.

Bu sorun halledilebilirse çok daha "yazılabilir" ve "okunabilir" bir forumla karşılaşacağız.
Antioksidan is offline  
Eski16-12-07, 12:48  #10
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Baudolino şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yazıyaz'ın kusurları var, doğrudur ama (benim bildiğim) yazıyazdan daha kaliteli bir forum yok...
Saygılar...

Haklısınız. Ben seviyenin ve birikimli yazarların daha fazla olduğu başka bir forum göremedim.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı