| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Seviye mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Merhabalar, Öncelikle böyle bir site olduğundan mutluluk duyduğumu belirtmeliyim ve ilk işim bu forumda da yazar olmak istedim ve oldumda üyelik kurallarını tek tek okudum müthiş bir hevesle foruma girip konuları ve mesajları inceledim. Fakat beklediğim seviyeyi bulamadım.Sözde düşüncelerin tartışıldığı bir forum ama ben anlık mesajlaşmadan , alıntılardan ve üyelerin birbirine laf atmalarından fazla bir şey bulamadım bazı konuların ve mesajların dolayısıyla yazarların hakkını yememek lazım bir kaç tanesi gerçekten müthiş.Fakat burada yazar olabilmek için üye olmak gerekiyor üye olabilmek içinse üyelik kurallarını kabul etmiş ve uygulamk gerekiyor.Forum yöneticileri, adminler moderatörlerde bu işin denetimini yapmakla yükümlü insanlar. Ben bilgisayarımdaki ve çevremdeki yazılarımı toplamaya çalışıyorum.Benim de "yaziyaz" tarzında ama "yaziyaz" a göre bence biraz daha seviyeli ve düşüncelerin biraz daha yoğun olduğu bir alan, benim kurmuş olduğum forumun üye sayısı ve mesaj sayısı sizin kadar değil ama bence çok fazla niteliksiz üyeyede gerek yok.Kesinlikle yanlış anlaşılmasın sitemin reklamını yapmak bir aptallığa girmeyecem benim öyle üye sayısı, mesaj sayısı gibi bir endişem yok sizlere tavsiyem şu belirlemiş olduğunuz forum kurallarını tekrar okumanız. Umarım bu yazım için beni banlamazsınız, üyeliğimi iptal etmezsiniz veya bu mesajı silmezsiniz. Hatalarım cahilliğimdendir. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sn.Pitxtr,yazıyaz'ın seviyesini düşük bulmanız doğru değil.Yazıyaz internetin en seviyeli forumlarından şu anda.Birçok konuda arama sitelerinde başta gelen sitelerden.Üyelerinin çoğu aktif değil ama siteyi takip eden, bilgilenen insanlar.Kendi sitenizle yazıyazı karşılaştırmanız abesle iştigal bence.Selamlar. __________________
Küçük kapılardan girmeye çalışanlar eğilmeye mecbur olurlar. Cenap ŞAHABETTİN erhanbay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-12-07 08:58 . |
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Nitelikli tartışmaların yapıldığı bir forum burası ve de iyi dostlukların kurulduğu, insanların dertlerine çözüm aramak için neredeyse buradaki bilgilerden faydalandığı. Aktif bir forum kullanıcısıydım artık sadece yazıyaza yazıyorum. İnternet çöplüğünün içindeki bayat konuşmalar yapılmıyor en azından, kimse kimsenin absürd fotoğraflarını da paylaşmıyor, bugün ne pişirsem muhabbetleri de yapılmıyor. bu benim fikrim... __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Yazıyazın seviyesinin düşük olduğunu sanmıyorum seviye ben gibi bir kaç cahilin sayesinde düşüyormuş gibi görünüyordur. Site de kalıp bizi aydınlatırsanız memnun kalırız Sn Pitxtr __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Yazıyaz'ın kusurları var, doğrudur ama (benim bildiğim) yazıyazdan daha kaliteli bir forum yok... Saygılar... __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş yok imiş ne umurun. |
|
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Merhabalar sayin Pitxtr; sahsen bence puruz olusturmanin mantigi yoktur. Eger biz Yaziyaz'in seviyeli, dengeli ve tartili bir platform olmasini istiyorsak, katkilarimizla ve kullandigimiz uslublarimizla bu hedef'in sadete kavusturabilinecegini ve ancak bu sekilde basarabilecegimize inaniyorum. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Diğer forumlara bakıp, çok daha fazla zaman harcadığınız zaman bir karar verirsiniz. Daha 15 gün önce mi ne üye olmuşsunuz, bukadar zaman içinde hiçbir şey hakkında doğru karara varabileceğinize inanmıyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Yazıyaz'ı hala eleştirebilirim bu konuda ama abartmamak da gerekir. Aslında ciddi siyasi ve kültürel konuların tartışıldığı Yazıyaz dışında bir alanda ''mahalle ağzı tehdit,argo cümleleri hem de yönetici geçinenlerin mesajlarında görünce çok şaşırmıştım. Defalarca uyarmama rağmen haklı olmanın çirkin argo kullanmaya haklı gerekçe olduğunu pişkince savunuyorlardı! Ama şuna dikkat etmeliyiz asıl. Kusura bakarak iyi olduğunu savunmak da pek olumlu bir görüş açısı değil! doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! |
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Evet, Yazıyaz türünün en iyi örneğidir. Ancak Sn. Doğançay'ın belirttiği gibi " Kusura bakarak iyi olduğunu savunmak da pek olumlu bir görüş açısı değil." Yazıyaz konusunda benim yakındığım nokta çoğu kimsenin görüşünü adeta bir müsabakaya giriyormuşçasına savunması. Yani diğerini alt etme gayreti içinde, karşıdaki insanı olmasa bile, karşıdaki görüşü aşağılaması; yakışıksız ifadeler kullanması. Bu tür şeyler hakaret, vs. kapsamına girmediğinden sanırım pek işlem uygulanamıyor; ancak bu davranışlar tartışmaların seviyesini bir hayli düşürmekte. Bu sorun halledilebilirse çok daha "yazılabilir" ve "okunabilir" bir forumla karşılaşacağız. |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Haklısınız. Ben seviyenin ve birikimli yazarların daha fazla olduğu başka bir forum göremedim. ![]() __________________
Yok! | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|