"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Tanrı'yı mahkemeye verdi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski30-03-06, 22:47  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Tanrı'yı mahkemeye verdi

Son 8 yılda üzerine 3 kez yıldırım düşen Jonas Wilding, Tanrı'dan 100 milyon dolar tazminat istiyor. Davanın kabul edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Her yıldırımdan kıl payı kurtulduğunu belirterek, son yıldırım çarpmasından sonra dava açmaya karar verdiğini anlatan Wilding, 'Ben her zaman kiliseye giderim. Her zaman kurallara uyarım. Tabii her insan gibi ben de bazı beyaz yalanlar söyledim, süpermarketlerden bazı malları çaldım, hatta komşuların eşlerine de bazen yan gözle baktım. Fakat, tüm bunlar 8 yılda 3 kez yıldırım saldırısına hedef olmak için çok fazla'' diye konuştu. :-)

Haberin tamamı: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...ya/dunya6.html
Eski30-03-06, 22:50  #2
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Yazık adama En azından adam mahkemeye gitmiş.. Biz de olsa aksakallı dedeler, üfürükçüler falan devreye girerdi..
Eski30-03-06, 22:57  #3
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ben de mahkemeye vereyim o Tanrı her neyse. Beş para etmez bir sürü adamın milyonları var ben beş kuruş maaşa talim ediyorum. :-)
kaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-03-06, 23:53  #4
serabik

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Yazık adama En azından adam mahkemeye gitmiş.. Biz de olsa aksakallı dedeler, üfürükçüler falan devreye girerdi..
"en azından" lafı biraz eğreti durmadı mı? inanç konusunda yorum yapacak değilim ama böyle bi olay için aksakallı dedelere veya üfürükçülere gitmesi daha "en azından" bi durum olmaz mıydı?
Eski30-03-06, 23:58  #5
serabik

Alıntı:
Sayın kaan şöyle demiş:

Ben de mahkemeye vereyim o Tanrı her neyse. Beş para etmez bir sürü adamın milyonları var ben beş kuruş maaşa talim ediyorum. :-)
konu da bahsi geçen adam yıldırımı düşürenin tanrı olduğu inancında.. maaşları veren veya gelir dağılımını yapanın o adamın bahsettiği tanrı olduğunu nerden çıkardın? o adamın bahsettiği dedim çünkü "tanrı her kimse" dedin
Eski31-03-06, 00:49  #6
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın serabik şöyle demiş:

konu da bahsi geçen adam yıldırımı düşürenin tanrı olduğu inancında.. maaşları veren veya gelir dağılımını yapanın o adamın bahsettiği tanrı olduğunu nerden çıkardın? o adamın bahsettiği dedim çünkü "tanrı her kimse" dedin
Doğru. Başkalarını zengin yapıp beni fakir bırakan tanrıyı mahkemeye verecem. Hem de DGM'ye. Yıldırım tanrısıyla şimdilik işim yok. Ayrıca şiir tanrısnı da şikayet edecem. Şiir yazamıyorum hiç. :-)
kaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-06, 14:28  #7
canugur

Ya da adam tut ki mahkemeyi kazandi ve tazminat baglandi.
Peki kimden talep edilecek o para?
Devlet, tanri adina ödeme yapabilir mi dersiniz?

sakasi bir yana; bu olay ikiyüz yil önce olsaydi herhalde adami aforoz ederler, sonra da bir hristiyan fanatigin kurbani olur cikardi.

saygilar
Eski28-05-06, 11:47  #8
Moderatör

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Son 8 yılda üzerine 3 kez yıldırım düşen Jonas Wilding, Tanrı'dan 100 milyon dolar tazminat istiyor. Davanın kabul edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.
Türbanı demokrasi sanıp dillerine dolayanların demokrasinin ne olduğunu, hoşgörünün ne olduğunu anlayabilecekleri güzel bir örnek bu...

Bizde olsa neler olurdu?
Ne komünistliği kalırdı adamcağızın; ne ateistliği!

Moderatör is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-05-06, 18:04  #9
ceZzZa
Kayıtlı Okur

ceZzZa'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın zerdüşt şöyle demiş:

...

Bizde olsa neler olurdu?
Ne komünistliği kalırdı adamcağızın; ne ateistliği!

zaten tanrıyı mahkemeye vermesi onun ateist vs. olmadığının kanıtı değil midir? :D
İnanmasa neden mahkemeye versin değil mi ama?
ceZzZa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-05-06, 20:52  #10
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Varolmadığı bilinen bir şey mahkemeye verilir mi; Sn.CezZza..

( Şu nick'inizi de değiştirseniz ne iyi olur. Yazınızı yorumlamaktan daha zor geliyor onu doğru yazmak.)
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı