"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Çileyi katlanır yapan nedir ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski13-12-07, 23:20  #1
mgms
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Çileyi katlanır yapan nedir ?

Çileyi katlanır yapan nedir ? Neresidir sığındığınız saklandığınız içinizi döktüğünüz, sizi rahatlatan. Herkesin gizli koyları mutlaka vardır derdini döktüğü çilesini gömdüğü kumlara sizin için neresi burası nerede mutlusunuz?
Peki ya sizi üzen insanlar sürekli yanınızda olmak zorundaysa zorundaysanız sürekli onlara katlanmaya ne yaparsınız nereye kaçarsınız ?
mgms is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-12-07, 23:34  #2
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Çileyi katlanır yapan faktör bireyin kendisidir. Zaman içerisinde çile olarak algılanan olgular etkisizleşir. Bağışıklık haline gelen olağan durumlardır. Başkasının gözüyle bakıldığında ise çile olarak görülmektedir. Gerçekte çilenin varlığı konuşulmalı kanatimce...Çile var mıdır? Yoksa çile sanılan yaşamın bizlere sunduğu zik zaklar birer akım mıdır? Voltajı yükselterek elektriği arttırmak adına yapılan...Sorgulama bu yönde devam ederse daha akılcı bir sentez ortaya çıkacaktır
Eski14-12-07, 00:56  #3
DontHurtMe

Çile daha çok bireyin kendini nerede ve nasıl hissettiği durumudur, bir hafta öncesine kadar pesimistik düşünceden kendimi alamadım, her güzellik bir çirkinliğe gebeydi... Yazılarımda sürekli karanlığın sahip olduğu güzellik ve aydınlığın örttüğü gerçekler gibi size her ne kadar saçma gelsede benim için mantıklı olan temalar hakimdi...

Zihinsel olgular hayatı yaşanılır yada çekilmez kılar, insan hissettiği kadar mutludur...

Basit bir örnek (:
Tabiri caiz ise: :Bir Çingene mahallesinden geçiyorduk, çocukların ayağında ayakkabısı, milletin giyecek düzgün bir elbisesi yok... Ancak insanlar ne güzel eğleniyorlardı bir bilseniz... Bir kaç komşu kapmış çalgılarını millet eğlencenin dozajını tam ayarlamış, ne dert ne tasa vardı onlar için...Eksiklik kavramı yoktu bence sözlüklerinde..

Ne kadar hissedersek o kadar mutluyuz...

DontHurtMe Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-12-07 00:57 .Sebep: Anlatım bozukluğu..
DontHurtMe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-12-07, 01:27  #4
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Cileyi bize katlanabilcegimiz miktarda gelmesi zaman'in kendisinden kaynaklanmakta. Soyle'ki zamanla asinilamayacak hic bir sey yoktur. Ikinci etmen ise birikimdir-tecrubedir. Tecrubeli insanlar cileyi sindirmenin bir yolunu bulur; cileyi kisir hale donusturur.
Paylaşım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-12-07, 13:52  #5
mgms
Ayrıldı

sanırım insanların derlerine bir çare bulmaya çalışmasıdır asıl çile benim amacım da bu sorunları yok sayarak geçici bir mutluluk elde etmek değil uğraşım sorunları yok etmek ve bu yüzden başa çıkamadığım sorunlar beni üzüyor. Sorunların ve problemlerin üstüne gitmek bir çözüm aramak insanı ruhsal olarak da beden olarak da yoruyor ama sorunları bir kenara bırakıp gülemiyorum çözemediğim de bu benim belki de sorunlu mizacımdır belki sorunlardan önce bunu yenmeliyim bilmiyorum ama sorunları yok sayıp görmezden gelmek bana kaçmak gibi geliyor.
Çingene mahallesinde ki yalın ayak insanların eğlencesinden örnek vermişsiniz sorun parasal olsaydı kolay olurdu çözümü ben de dert etmezdim. Neden ayakkabım yırtık diye hiç dert etmedim kendime giyecek elbisem yok diye de sorun etmedim bunlar sorun olsaydı söylemeye utanırdım zaten çünkü biliyorum ki burada yırtık ayakkabıyla gezen insanlar olduğu gibi afrika da ayakkabı denen şeyi hiç görmemiş insanlar var ayağına plastik şişeyi bağlayarak gezen çocuklar var bunları bildikçe halime şükredip onlara üzülürken onlara birşey yapamamaktır benim çilem. Her kötü şeyi bilip şahit olup ta hiç birşeyi değiştiremeyen güçsüzlüğümedir kastım.
saygılar
mgms is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı