"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kabir azabı çelişkisi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| kabir azabının varlığı islam aleminin büyük bir bölümü tarafından kabul görmektedir. kabir azabı ile ilgili islam peygamberinin kendi ağzından nakledilen bir çok hadis de mevcuttur, ancak hadisler pek çok müslüman tarafından kabul görmez, o yüzden hadisleri bir tarafa bırakarak ayet üzerinden çelişkiye değinelim. bakınız mümün süresi 46. ayette ne diyor; 46 - Onlar, sabah akşam ateşe arzolunurlar. Kıyamet kopacağı gün de: "Firavun hanedanını azabın en şiddetlisine tıkın!" (denilecektir). ayette de görüldü üzere kuran kabir azabının varlığını haber veriyor, ancak bir başka süre nin iki ayetine göre ise kabir azabı yok, yasin 51 ve 52. ayet mumin süresi 46. ayet ile çelişiyor, bakınız ne demiş. 51 - Sûr'a üfürülmüştür, bir de ne baksınlar kabirlerinden Rablerine doğru akın ediyorlar. 52 - Onlar: "Eyvah başımıza gelenlere! Mezarımızdan bizi kim kaldırdı? O Rahmân'ın vaad buyurduğu işte bu imiş. Gönderilen peygamberler de doğru söylemişler" derler. yasin 52. ayete göre insanlar uyku halinde, ancak ve ancak mahşer günü peygamberin doğruyu söylediğini ve tanrı'nın varlığını idrak edecekler. O Rahmân'ın vaad buyurduğu işte bu imiş. Gönderilen peygamberler de doğru söylemişler" sözü, net biçimde bunu destekliyor, bana göre bu iki ayet birbiriyle çelişiyor. saygılar. __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan |
|
| #2 | ||||
| Sayın Maximus, Alıntı:
Alıntı:
Evet kabir azabı vardır, ve 52.Ayetteki "Onlar" zamirinden kasıt "-İnananlar ve İman ile ebediyete intikâl etmiş olanlardır, kâfirlere Sûra üfürülene kadar bir azab, inananlara ise cennet bahçesindeki ferahlıktan sunulur, Azab çekenler Sûra üfürülünce uyandıklarında"- Şükür ki bitti bu çile" derler ancak önlerinde olan asıl "Cehennem" azabını unutmuş haldedirler çektikleri ile... İnanarak ebediyete intikâl edenler ise:"-Mezarımızdan bizi kim kaldırdı!?" suali ile rahatlarını neyin kaçırdığını merak etme ünlemini sunacaklardır... Sual ve Cevap: Alıntı:
Sayın Maximus, Benim burda anlamadığım daha doğrusu bence sizin anlatamadığınız çelişki nedir? Açıklığa kavuşturabilirmisiniz? Eğer demekteyseniz ki: Onlar uyanınca Tanrı'nın var olduğunu kavrayacaklar, yani bundan önce bunu belirten bir şey ile karşılaşmayacaklar, Cevabım şudur: O gün Kalkacak olanlar: O Rahmân'ın vaad buyurduğu işte bu imiş. Gönderilen peygamberler de doğru söylemişler Diyerek teyid edecekler, Kur'an-ı Kerim'de kulların bunun gibi özel durumlarda, özellikle kabir ve mahşerde ne durumda ne tepki ve ünlem verileceği az da olsa betimlenmiştir, Bu "Peygamberler ne de doğru söylemiş" ifadesi bir çelişki değil, teyiddir... Saygılar... __________________
Sadece düşün, kır zincirlerini ve ön yargılarını... Sen de bir gün öleceksin, yerin altına gömüleceksin Ve o gün gelince asıl gerçekleri göreceksin... | |||
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Bu ayet ve hadisler kabir azabından ziyade ; ahiret ve kıyametle ilgili. Ben açık ve net bir şekilde kabir azabı ile ilgili birşey çıkaramadım. __________________
Saygılarımla |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Benim burada değinmek istediğim,okumuş olduğum kabir azabı ile yazılan varsayımlara; İnsanoğlu daha bir arada kavga etmeden,savaşmadan yaşamasını öğrenememişken ve heleki daha bu dünyada olanları tam olarak kavrayamamışken,nasıl oluyorda öbür dünyayı merak ediyor anlayabilmiş değilim..! önce yaşamı anlayalım derim sonra yaşamdan sonrasını zaten çözeriz. teşekkür ederim. |
|
| #5 | |
| sayın donthurtme sizin söyleminiz de tutarlı değil, siz diyorsunuzki ''kâfirlere Sûra üfürülene kadar bir azab var'' peki sura üfürülünceye kadar bir azap varsa kafirler mahşer günü neden '' eyvah!! başımıza gelenlere, demekki söylenenler doğruymuş '' desinler, demekki mahşer gününe kadar uyku halindeler. saygılar. __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Hiddetiniz aklınızı çelmeden bir nefes alıp tekrar okumanızı tavsiye ederim, "Onlar" zamirinden kasıt inananlardır demiştim, neden rahatlarının bozulduklarını merak etmektedirler dedim... Ve eğer okumuş olsaydınız görecektiniz ki- "Kafirler de -Şükür ki bitti. diyecekler demiştim..." Saygı İle.. __________________
Sadece düşün, kır zincirlerini ve ön yargılarını... Sen de bir gün öleceksin, yerin altına gömüleceksin Ve o gün gelince asıl gerçekleri göreceksin... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
neden hiddetli olduğum kanısına vardınız anlamadım.'' onlar'' derken genel kastediliyor, imanlı imansız ayırımı görmüyorum ben ayette. saygılar. __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
"Onlar" zamirinin anlaşılması kişinin algısına bağlıdır, ki anlatılmak istenen de odur, ayetler Türkçe'mize çevrilirken genelde parantez içinde zamir belirtilir çünkü Arapça olması itibarı ile Arapların anlayacağı biçimde fazlada Zamirlere rastlanmaz gördüğüm ve tahlil ettiğim kadarı ile (görüşüm doğru yada yanlıştır) o zamir sizin idrakınıza kalmıştır sayın Maximus, Hayır, ben halâ idrak etmek istememekteyim mantıklı bir açıklamaya sahip olduğu halde demekteyseniz sanırım fikirlerin tartışılması değil fikirlerinizin kabul edilmesini istediğiniz bir ortamda bulunmayı dilemektesiniz... __________________
Sadece düşün, kır zincirlerini ve ön yargılarını... Sen de bir gün öleceksin, yerin altına gömüleceksin Ve o gün gelince asıl gerçekleri göreceksin... | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
bu söylem geneli kapsar, lütfen dini görüşünüz gölgesine göre çarpıtmayın __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Akıl cennet cehennem kıyamet bize verildi eeee burda sorumlu olan kimdir. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|