| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Körfez evleri ve yurtları / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın yaziyaz üyeleri ülkemizde hemen hemen her ilde evleri yurtları dükkanları kurumları bulunan bu körfez evlerinde yurtlarında neler yapıyor sırf Feytullah Gülen için mi çalışıyor para bu yurtlara nasıl sağlanıyor ve sizce uygulanması doğru bir sistemmi ? cevap ve değerli yorumlarınızı bekliyorum. __________________
oku |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
http://ezkamo.blogcu.com/4579703/ __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK | |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: manisa
| bence cok yanlıs bir sistem. insanların beyni yıkanıyor resmen ve cok fazla ideoloji girmis durumda. Fettullah Gulen in kendisi tanıtılsa o evlerde bu kadar ilgi olmazdı.. |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Dec 2007
| birçok öğrenci zor durumda kaldıklarından dolayı oraya gidiyor ve fırsattan istifade ordaki ablalar abiler tarafından beyinleri yıkanıyor ve yanlışlar öğretiliyor... İnsanlarda araştırmadan kabulleniyor.. işte benimde bunu aklım almıyor ![]() |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ben de lise 3'teyken fethullah gülen'e ait bir yurta kalmıştım. Onların evlerine de gitmişliğim oldu birkaç sefer. Evlerinde ve yurtlarında Yaratılış Atlası ve Risale-i Nur Külliyatı'ndan başka kitaplar yoktur. Akşamları erkek evlerine abiler, bayanlarınkine ablalar gelir, tanrı'nın dünyayı ne kadar güzel yarattığından bahsedilir bu sohbetlerde. Yurtlarda da sabahın 6'sında odanın ışığı açılır, kapısına burulur ve öğrenciler namaza çağırılır. Onalrın bu psikolojik baskıları az başarılı öğrenciler özerinde daha fazladır. başarı göstermesi muhtemel olan sınıflara bu yurtta kalırlarken fazla baskı kurmazlar, sonuçta bu öğrenciler üzerinden reklam yapacaktır fem dershaneleri çünkü. Ama orta düzeydeki sınıflarda bulunuyorsanız onların bu isteklerine daha fazla karşılık vermek zorunda kalıyorsunuz malesef. ben bir ay zor dayanmıştım, lise 3'ün son iki ayında gene daha iyi çalışmamız için yurtlarına alacaklardı bizi. ben türlü bahaneler uydurup gitmemiştim yurtlarına. İşin ilginç tarafı her şehirde ot gibi biyen bu evlerden-yurtlardan milli eğitim bakanlığımızın haberlerinin olmamasıdır(!). Devlet, üniversitede sol görüşlü olan öğrencileri isimlerin kadar bilirken her semtteki koskoca cemaat yurtlarından haberleri olmuyor. Çok mantıklı gerçekten ![]() __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|