| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Eğitim-Sen iş bırakacak!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Eğitim-Sen, ek ders ücretlerindeki haksız kesintileri protesto etmek için alanlara çıkacağını açıkladı.Eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerindeki sorunların çözüme kavuşturulması biryana, söz konusu sorunlar artarak devam ediyor. Ayda dört defadan fazla sevk alınması halinde sevk alınan günlerin ek ders ücretleri yerine tam gün ücretlerin kesilmesi uygulaması devam ediyor. Ayrıca, dini bayramlarda hafta içi tatil olan günlerin ücretlerinin de tam gün kesilmesi uygulaması planlanıyor. Örneğin önümüzdeki kurban bayramı tatilinin iki gününün hafta içine gelmesi nedeniyle o günlere ilişkin sadece ek ders ücretleri kesilmesi gerekirken, tüm günün ücretleri kesilecek ve o hafta eğitim emekçileri hiç ek ders ücreti alamayacaklar. Bu durumda her eğitim emekçisinin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacak. ![]() Devamı: http://www.mozaikhaber.com/index.php?news=1179 __________________
Daha çok özgürlük; Daha çok demokrasi; Daha çok zenginlik; Daha çok adalet; Daha çok eşitlik... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri, dini ve resmi bayramlarda ve hastaneye gittiklerinde “işe gelmemiş” gibi ek ders ödemelerinin ücretlerinden kesilmesini protesto etmek için bugün ülke çapında “sevk” eylemine gittiler. Ancak eylem için “sevk” yolunu seçen bazı öğretmenlere, “Sağlıklıdır” teşhisi kondu. Öğretmenler, bugün dini bayram tatili ile hastaneye gittikleri günlerde maaşlarının kesilmesini protesto için eylem yapmak amacıyla, sabah erken saatlerde okullarından sevk alarak, hastanelere gittiler. NTV’nin haberine göre bazı doktorlar “Hasta” raporu verdi; bazı doktorlar tersine “Sağlıklıdır” teşhisi koydu; bazı hastaneler de “sıra numarası bitti” gerekçesiyle öğretmenleri geri çevirdi. Ama buna rağmen, öğretmenler yurt genelinde bugün okula gitmedi; eylem yaptı. ... İzmir İzmir’de bini aşkın eğitim emekçisi Konak’ta eylem yaptı. YKM önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, “parasız-bilimsel-demokratik-laik eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” pankartını açıp sloganlar atarak, Büyükşehir Belediyesi’nin önüne yürüdü. Miting havasında geçen eyleme, Tüm Bel Sen üyesi zabıtalar da katıldı. Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mahir Ulus, öğretmenlerin ek ders ücretlerinden yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Ulus, “Ayda Dört defadan fazla sevk alınması halinde bunun ders ücretlerinden düşülmesi ve tatillerde tüm gün ücretlerini kesilmesi öğretmenlerin zaten yetersiz olan ücretlerinde ciddi kayba yol açacaktır" dedi. İstanbul İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, Cağaloğlu'ndaki Il Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Toprak, AKP hükümetinin eğitim emekçilerini en fazla mağdur eden hükümet olduğunu savundu. Toprak, ek ders ücretleri yönetmeliğinin eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesini istedi. Adana Saat 12:00’de Eğitim-Sen pankartı arkasında “Ek dersime dokunma Çelik elini cebimizden çek” pankartını açarak bir araya gelen emekçiler sloganlarla AKP binasına doğru yürüyüşe geçti. “Ek ders hakkımız söke söke alırız!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Çelik: Elini cebimizden çek!”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Parasız eğitim parasız sağlık!” sloganları ile yürüyen kitle AKP binasının önüne gelindiğinde oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının okunmasının ardından AKP binasına siyah çelenk bırakıldı. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı. Kilis Kilisli eğitim emekçileri de ülkenin pek çok kentindeki meslektaşları gibi bu bakanlığın uygulamasına karşı bir eylem yaptılar. Bugün öğlen saatlerinde Kilis KESK il binası önünde yapılan basın açıklamasına Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi kamu emekçileri de destek verdi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk Yaşar, yaptığı basın açıklamasında hükümetin bu hak gaspından vazgeçmesini istedi. http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=14554 __________________
Yok! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaatin Dinçer, Eğitim-Sen üyesi olan öğretmenler tarafından bugün yapılan iş bırakma eylemine iddia edildiğinin aksine katılımın düşük değil yüksek olduğunu söyledi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaatin Dinçer, Eğitim-Sen üyesi olan öğretmenler tarafından bugün yapılan iş bırakma eylemine iddia edildiğinin aksine katılımın düşük değil yüksek olduğunu söyledi. Dinçer, eylemin Türkiye'nin tüm illerinde geniş bir katılımla gerçekleştiğinin altını çizdi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim-Sen üyelerinin haklarını aramak için sevk eylemine başvurduğunu ve Türkiye'nin her ilinde engellemelere rağmen eylemi başarıyla yürüttüklerini söyledi. Dinçer, şöyle dedi : "Her şeyden önce bakanlık bürokratlarının iddia ettiği gibi katılım düşük kalmamış, tersine, on binlerce eğitim ve bilim emekçisi kazanılmış haklarına sahip çıkmak amacıyla iş bırakma eylemine katılmışlardır. Eğitim ve bilim emekçileri hangi sebeplere dayanarak sevk eylemine başvurmuşlardır? Bu noktada da bürokratların gerçekleri yansıtmaması, sorunları yok sayarak aşmayı hedeflediklerinin göstergesidir. Sevk eylemimizin haklı talebi ortadadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle eğitim ve bilim emekçilerinin dini bayramlardaki tüm gün ücretlerinde kesintiye gidilmesi kararı alınmıştır. Bu uygulamanın ilk sonuçları, Kurban Bayramı'nda görülecektir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine göre ulusal bayramlar işgününe denk geldiği zaman öğretmenler ders görevi yapmış sayılacak ve ücretleri ödenecektir. Ancak dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bu günlerde ders görevi yapmış sayılmayacak ve derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde, öğretmenler hak ettiği ücretlerden mahrum bırakılacaktır." (ANKA) http://www.sondakika.com/haber-egiti...m-yuksek-oldu/ __________________
Yok! |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Katilimlarin dahada artmasi, ulusal ve astronomik katilimlarin gerceklesmesi icin 'amin' ve 'insallah' diyoruz Yada temenni ettigimi soyleyebilirim. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|