Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Emine Erdoğan'ın örtünmesi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-12-07, 00:45  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Emine Erdoğan'ın örtünmesi

Başınıza taktığınız türban çok eleştiriliyor. Benim başım ise açık. Bana tepkili misiniz? Türbanı neden takıyorsunuz? Eşinizin başbakanlığı söz konusu olsa ve türbanınızla ilişkilendirilse türbandan vazgeçer misiniz?

_ Türban sadece benim sorunum değil. Türkiye'nin sorunu. Türbanı 16 yaşımda taktım. Daha önce başım açıktı. Sizin için başınızı kapatmanın ne kadar zor olabileceğini de biliyorum. Mesela ben 15 yaşıma geldiğimde başımı örtmem istendi. Bu çok zor bir olay.

Kim başınızı örtmenizi istedi?

_ Büyük ağabeyim. Biz 5 kardeşiz. Siirt'liyiz. Ancak benden üç kuşak önce İstanbul'a gelmişiz.

Hemen başınızı örttünüz mü?

_ Hayır işte onu söylemek istiyorum. Kesinlikle reddettim. Hatta yakın akrabalarıma ağabeyimi şikayet ettim. Dedim ki, 'Hadi köyde olsam neyse. Ben İstanbul'un göbeğinde başımı köylüler gibi nasıl örterim' diye direndim. O kadar zordu ki, günlerce ağladım. Hatta bu nedenle intiharı bile düşündüğüm oldu.

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/.../guncel11.html
bu emine erdoğanın 5 yıl önce bir gazeteye verdiği mülakat

Bugün türban takmak bir özgürlük olarak lanse edilyor.Bunu isteyerek yapanlara diyecek birşey yok.Peki zorla tesettüre sokulanlar?
Yarın üniversitelerde türban takmak serbest hale gelirse bazı kızlara aileleri tarafından emine erdoğana yapılan baskı yapılmayacak mı? Peki ya bugün türban takanların kaçı bu işi gönülden yapıyor.Bakıyoruz ki kızın başında türban var ama geri kalan bütün vücudu genç kızlığını gösteriyor.Yani türban takmak istemedikleri belli yada türbanı bir dinsel emirden çok farklı amaçlarla takıyorlar.Bu kızların özgürlüğü ne olacak?

bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-12-07 12:13 .
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 08:38  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Bu kızların özgürlüğü ne olacak?

Özgürlük hiç birimize altın tepsi içinde hediye edilmedi,söke söke aldık gerekirse joplandık,gerekirse gözaltına alındık,gerekirse işkence gördük kimse bize buyrun bu sizin özgürlüğünüz demedi.Başörtüsü takmak istemiyende hakkını arayacak,ailesine baş kaldırmasınıda bilecek.Ailelerin zorla baş örtmesi kabul edilecek birşey değil,bunun amacı ne olursa olsun.Kimsenin bunu din için yapıyoruz demesinide kabul etmiyorum kişi kendisinden sorumludur.Kimse kimsenin yerine mezara girmiyor öyle değil mi?
Eski16-12-07, 09:37  #3
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın Bozkır;

Bugün başörtüsü takmak isteyen ama ceberrutlar tarafından, zorbalar tarafından bu hakları ellerinden alınan, üniversitelere girmeleri yasaklanan, devlet dairelerinde çalışmaları yasaklanan hanımlar nasıl haklarını arıyorlarsa eğer sizin dediğiniz gibi bir şey olursa o zamanda başörtüsü takmak istemeyenler haklarını ararlar.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 11:04  #4
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

ülkemizde çarşaf veya diğer insan vucudunu sarıp sarmalayan giyim kuşam alışkanlığı (hastalığı) kendi yurdumuz insanının kendiliğinden benimsediği bir tarz değil helbette.
bu yine hastalıklı arap kültürünün bir yansımasıdır.
kendi insanlarını bu düşünce biçimi ile giyim tarzı ile nasıl bir hayvanlaşmanın içine gark ettilerse bizleri de kendilerine banzetmeye çalışıyorlar.
hayvan deyimi yüneticiler tarafından yanlış anlaşılıp bana ceza verilmesin lütfen. kimseyi aaşğılama gibi bir kastım yok.
hayvandan kastım şudur, sorgulamaz hak aramaz bir bütün olarak yaşam oluruna bırakılır.
bundan dolayı arap din kardeşlerimizin yaşam biçimleri, hayata bakış açılarının tarifi ancak hayvan sözcüğü ile açıklanabilir çünkü kendim bu berbat yaşamın içinde uzun(9 yıl) süre kalmak zorunda kaldım, ve insan nasıl hayvana dönüştürülür bizzat bu süreçin şahidiyim..
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 11:25  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Bozkır;

Bugün başörtüsü takmak isteyen ama ceberrutlar tarafından, zorbalar tarafından bu hakları ellerinden alınan, üniversitelere girmeleri yasaklanan, devlet dairelerinde çalışmaları yasaklanan hanımlar nasıl haklarını arıyorlarsa eğer sizin dediğiniz gibi bir şey olursa o zamanda başörtüsü takmak istemeyenler haklarını ararlar.
olursa diye birşey yok sn redyellow
bu şey zaten var.Türkiyede yaşıyoruz unutmayın.

emine erdoğanın başına gelenler bunun somut örneği.Ayrıca herkesin çevresinde buna benzer gündelik vakalar mevcuttur.Bugün belki toplumsal baskı olmasa türbanlıların yarısı başlarındaki örtüyü çıkarırlar.Daha başka bir örnek bir kadının kendi isteği ile çarşaf giyebilceğine ben inanmıyorum.AMa ülkemizde onbinlerce çarşaflı var.Bu bir baskı değil midir?

Zaten laik varandaşların korktuğu şeyde bu.Zorla tesettüre sokulmak.Yoksa ne diye türbanla bu kadar uğraşsınlar.....
Eski16-12-07, 11:29  #6
redyellow

Ben Türkiye'de "zorla tesettür" gibi bir uygulamanın asla ve asla olmayacağına inanıyorum.

Bunu tamamen korkudan rant çıkarmak isteyenlerin bir propogandası olarak görüyorum.
Eski16-12-07, 11:35  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

ben de size hangi ülkede yaşadığınızı bilip bilmediğinizi bir daha soruyorum
Eski16-12-07, 11:39  #8
redyellow

Bende size ısrarla hangi ülkede yaşadığımı çok çok çok iyi bildiğim için böyle düşünüyorum diyorum.
Eski16-12-07, 11:49  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

o zaman şöyle sorayım.Emine Erdoğana abisinin türban konusunda yaptığı şey baskı değil midir?Bu tür olaylar sadece eroğanın eşinin başına mı geldi şimdi?
Eski16-12-07, 11:54  #10
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Türban takanların yüzde kaçı kendi isteğiyle takıyor?

Ben artık 6-7 yaşında çocuklara bile türban taktıklarını görüyorum.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı