Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Genelkurmay: 'Kandil Dağı bombalandı'

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-12-07, 10:04  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Türk savaş uçakları K.Irak'taki PKK kamplarını vurdu

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının 16 Aralık 2007 günü saat 01:00'dan itibaren uyguladığı, geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulmuştur.
Hava harekatına katılan uçaklarımız, saat 04:15 itibarıyla emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.
Uçakların operasyon bölgesini terk etmelerini müteakip, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uzun menzilli silahlarla, Irak'ın kuzeyinde belirlenmiş hedeflerin ateş altına alınmasına devam edilmiştir. ../..

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/12/16
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 10:52  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

beklenen bir harekattı zaten.
sadece zamanı bilmiyorduk o kadar.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 11:00  #3
inceoğlu

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Sınır ötesi bumu?Aylardır davul zurna ile operasyon deyip pkk lılara saklanın mesajı verildi sanki.Onlar çoktan yerin dibine inmiştir boş dağları bombala durumu idare et.Tam bir abd türkiye pkk komedisi.Kan ve petrolden beslenen abd petrol ve silah baronları savaş başlatır asla bitirmez.Çünkü her patlayan bomba onların cebini doldurur.Ve BİZİM HÜKÜMETTE DEVLETTE ORDUDA amerika ne istiyorsa onu yapar.Bu akp li abd işbirlikcileri daha dün israil ve lübnan lıları buraya toplamadımı? islam ve israil siyonizmi bu ne samimiyet.aMERİKA BİZİM ORDUYA 400 PANZER VE NAKLİYE HELİKOPTERLERİ SATACAK . Neyin hazırlığı bu bizim paralarımızla orduyu iran ve suriyeye saldırtacak.Pkk iran a ve suriye ye karşı abd nin en büyük stratejik ortağı.Adam ortağına operasyon yaptırırmı?EY BENİM DAĞLARA ASKERİNİ VE OĞLUNU KIZINI gönderen saf halkım.CENAZE KALDIRMAKTAN SIRTIMIZ MORARDI GÖZÜNÜZDE YAŞ KALMADI.Bu ordu kaç pkk lı öldürdü 20 mi 50 mi 100 mü Boş dağları bombalayıp göz boyuyorlar.Bu topraklardan amerika avrupa ve onun yerli uşakları kovulmadan asla savaş bitmez.HER GEÇEN GÜN YOKSULLUĞUMUZ VE CENAZELERİMİZ ARTARAK ÇOĞALIR.

inceoğlu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-12-07 11:15 .
inceoğlu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 11:02  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

5 kasım'dan çıkan sonuç tam olarak buydu zaten sn inceoğlu.
neden şaşırdınız ki.

şimdi normal şartlar altında bu operasyon başarısız olacak ve hükümet sorumluluğu üzerinden atmış, ihale genelkurmay'a kalmış olacak.

hem pkk kurtulacak hem de hükümet...
arada da ABD nin çıkarlarına zerre zeval gelmeyecek.

tebrik ediyorum, çok zekice.

Eski16-12-07, 11:24  #5
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Türk ordusu sınırötesi operasyonu çerçevesinde Kandil’deki sivilleri hedef aldı. 10 köyün bombalandığı hava saldırısında Ayşe Ali Evdo isimli bir köylü yaşamını yitirdi, en az 6 kişi de yaralandı.

Diyarbakır’daki 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan Türk savaş uçakları gece saat 01.00 sıralarında sınırı geçerek Kandil Dağı bölgesindeki kırsal kesimi bombaladı. Kandil çeveresindeki Lewcê, Serçalê, Bukixka, Rızga, Meledo köyleri, Sidika kasabası ve Kanî Cengê bölgesinin hedef alındığı bombardımanda köylerde büyük zararların meydana geldiği bildirildi. Bazı evlerin yıkıldığı bombardıman sırasında Kani Cengê bölgesinde 1 köylü yaşamını yitirirken, 2 köylü de yaralandı. Hewlêr'deki hastanelere kaldırılan yaralı köylülerden birinin 20 yaşındaki Zozan Mamaşir adlı genç bir kadın olduğu bildirildi.

Mail olarak gelen bu haberi her ne kadar TSK yalanlamış olsada yazayımda sürpriz olmasın dedim.
Eski16-12-07, 11:30  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

pkk pisikolojik savaşa başlamış.
routers'a baktım öyle birşey göremedim.
lütfen şunlara prim vermeyin.
bütün ajanslar ortak bir dille sadece pkk hedeflerinin vurulduğunu söylüyor.

Eski16-12-07, 11:36  #7
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Sn.İvanov bütün ajanslara çoğu konuda sansür getirenler psikolojik savaş başlatmıyor mu?
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 11:38  #8
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın analiz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.İvanov bütün ajanslara çoğu konuda sansür getirenler psikolojik savaş başlatmıyor mu?
ululslarası ajanslara sansür getiremezler sn analiz.

Eski16-12-07, 11:47  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Resmin bütünü göremediğimiz sürece bu tür operasyon yada harekatlar bize hiç birşey kazandırmayacak.Ancak yitirdiğimizin gençlerin acısını bir tür intikam hisseyle çok kısa süreli olarak giderecektir.
Bugün bir gazetede operasyonla ilgili yorum yapan bir okur şöyle diyordu:
"...Şöyle sabah sabah bir keyif kahvesi içeyim..Ellerinize sağlık..." Tüm ülke eğer bu psikoloji içinde ise biz ayvayı çoktan yemişiz.(Zira hep buna benzer yorumlar geliyor)

Bu işlerin ABD'nin yani emperyalizmin bir tuzağı olduğunu görmediğimiz sürece bu bataklıktan çıkamayacağız.Daha düna kadar pkk nın sırtını sıvazlayan ABD şimdi bize neden istihbarat sağlıyor.Dağlıcada 200 teröristin sınırdan geçişini bize haber vermeyen ABD ne oldu da şimdi çark etti? Washingtona giden Tayyip baba ve askeriyenin üst kadroları Busha ne dedi, ne için söz verdi?Bu soruları düşünmedikçe ve bizim asıl düşmanımızın ABD olduğunu göremediğimiz sürece biz daha çok sabah kahvesi içeriz...
Kandili bombalamak bu işi çözmez sıkıysa incirliğe gelin....
Eski16-12-07, 12:38  #10
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

- Barzan karşılık verecekti. Su tabancalarını sevk ediyordu sağa sola.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı