| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İslamcı Basın Terbiyesizliğin Sınırlarını Zorluyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| İslamcı basında Vakko kırılması İşadamı Vitali Hakko'nun ölümünü 'Şapka çıkartılacak adamdı' başlığıyla duyuran İslamcı çizgideki Yeni Şafak, Vakit yazarı Karakaya'nın gazabına uğradı. Anti-semitist görüşleriyle bilinen Karakaya, yazısında Yeni Şafak'ı ağır dille eleştirirken, Yahudilere açıkça küfretti Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko'nun ölümü Türkiye'de büyük üzüntü yarattı. Türk basını, Hakko'nun ölümünü matem havası içinde duyururken, İslamcı muhafazakâr basında da ciddi bir kırılma yaşandı. Şöyle ki; Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi, Hakko'nun ölüm haberini ertesi günü birinci sayfasından sürmanşette "Vakko'nun kurucusu 94 yaşında öldü" başlığıyla verdi. Hükümete en yakın gazete konumundaki Yeni Şafak ise birinci sayfasından "Şapka çıkartılacak adamdı" başlığıyla duyurdu ölüm haberini ve içeride yarım sayfadan büyük bir yer ayırdı. Üçüncü sayfadaki haber "Moda öksüz kaldı" başlığı ile verilmişti. Vakit nasıl duyurdu? Her iki gazete de Hakko'nun cenaze törene ilişkin haberlere ilgisiz kalmadılar. Örneğin Yeni Şafak, yine birinci sayfada sürmanşetinde "Beyaz Çiçeklerle Uğurlandı" başlığını attı. Köktendinci çizgideki Vakit ise, "Şapkalardan Zengin Olan Hakko Öldü" başlığıyla duyurdu Hakko'nun ölümünü. Necmettin Erbakan çizgisindeki SP'nin yayın organı Milli Gazete ise yedinci sayfasında "Yahudi İşadamı Vitali Hakko Öldü / Atatürk Devrimleriyle Zengin Olmuştu" başlığıyla duyurdu. Zaman ve Yeni Şafak Hakko'nun Yahudiliğine herhangi bir atıf yapmazken, Milli Gazete ve Vakit Yahudiliğini özellikle vurguluyorlardı. İş bununla kalmadı. Vakit yazarı Hasan Karakaya ise aynı gün kaleme aldığı yazıda, Atatürk'ün şapka devrimi ile ilişkilendirdiği Hakko'ya ağır bir saldırı yöneltti, hatta bu saldırısını Vakko'nun eşarplarından "kan damladığını" yazacak kadar ileri götürdü. İlginç olan, Vakit yazarının bu eleştiriyle yetinmeyip ertesi günü (14 Aralık Cuma) "Bazı Müslümanlar"a saldırmasıydı. http://www.milliyet.com.tr/2007/12/1...t/axsiy01.html __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Öncelikle İslamcı Basın tanımınızı yapmalısınız. Eğer bu bir genelleme belirtiyorsa tüm İslamcı basını zan altında bırakmış oluyorsunuz. İslamcı basın tanımınız yeni şafak ve zaman gazetelerini de içeriyorsa siz kasıtlı olarak insanları yanıltıyorsunuz ve hakaret ediyorsunuz. Çünkü Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri haberi kin ve nefret içermeden aktarmışlar. Ancak siz verdiğiniz kaynaktaki başlığı değiştirmekle kalmıyor, genelleme yaparak tüm İslamcı basına hakaret ediyorsunuz. Bu durumda terbiyesiz kimdir, tekrar düşünün ve kendinize sorun bence? Bu yaptığınızın ne kadar etik olduğunu sorgulamanızı da isterdim. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın İvanov'un alıntı yaptğı Milliyet Gazetesi haberin başlığını: "İslamcı basında Vakko kırılması" şeklinde veriyor. Ama Sayın İvanov buraya aktarırken "İslamcı Basın Terbiyesizliğin Sınırlarını Zorluyor" başlığını tercih ediyor. Çok ilginç. Herhalde kendi kafasındaki İslam düşmanlığını bu şekilde ortaya koymuş oluyor. **** Not olarak da milliyet gazetesi haberinde Vakit Gazetesi yazarının yeni şafak gazetesini eleştirdiğini yazıyor. Buradan açıkca yazıyorum: YALAN SÖYLÜYORLAR. Hasan Karakayanın yazısının tamamını okudum, Hasan Karakaya Yeni Şafak, Zaman vs. gibi gazeteleri değil KARTEL GAZETELERİNİNİN YAHUDİ AŞKINA kızıyordu, Prof.Dr.Sabahattin ZAİM'in vefatını görmezden gelen KARTEL GAZETELERİNİN Vitali Hakko için geniş geniş bölümler ayırmasına ve bu gazeteleri de müslümanların beslediğine dikkate çekerek ESAS ELEŞTİRİSİNİN, KIZGINLIĞININ BU GAZETELERİ BESLEYEN MÜSLÜMANLAR olduğunu söylüyordu. Hatta yazısının başlğı da KARTEL GÖREVİNİ YAPIYOR YA MÜSLÜMAN? şeklindeydi. MİLLİYET YALAN SÖYLÜYOR! redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-12-07 13:37 . |
|
| #4 | |
| islamcı basından, vakit gazetesinin yaptığını, hangi terbiyeye sığdırabiliyorsunuz acaba? __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Yeni Şafak ile Vakit gazetesini birbirinden ayırmak gerek.Vakit gazetesinin pervasız ve hedef gösteren yayınları herkesce malum.Ülkemiz kültürel ve dinsel mozaikinin güzel bir örneği olan Hakko ailesine bu vesile bende başsağlığı diliyorum. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İslamcı basından Vakit gazetesinin yaptığını sizin yaptığınız ile aynı terbiyeye koyuyorum. Yazının tümünü okumadığımı da söylemeliyim. Bu durumda sn Redyellow un yazdıklarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
buyrun değerlendirin bakalım. resmen "katilsiniz" deniliyor. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #8 | |
| buraya koymayı terbiye gereği istemediğim yazıyı koymakta artık bir sakınca görmüyorum. ne de olsa ben terbiyesiz bir insanım. *** Karakaya'nın yazısının başlığı: "Kartel görevini yapıyor... Ya Müslüman?!?" Yazıda özetle şöyle deniyor: "Eğer tavır koymazsan, eğer sürekli taviz verirsen, seni adam yerine koymazlar ve sürekli ezilirsin. Evet sürekli horlanır, sürekli dışlanır ve sürekli ezilirsin. Ama eğer at kıçındaki sinek gibi; oradan çıkan "Necaset"ten beslenme yolunu tercih edersen, bütün dünyan at kıçı ile sınırlı kalır ve bir b.k uğruna atın kuyruk darbeleri ile yaşamaya alışırsın! Tıpkı "bazı Müslümanlar" gibi... Önceki günkü kartel gazetelerine bakınca ne yalan söyleyeyim, "Müslümanlar" adına üzüldüm, "Müslümanlar" adına kahroldum! Nevrim döndü. Tüylerim diken diken oldu desem yalan olmaz. Musevi işadamı Vitali Hakko'nun ölümü manşetlerden, sürmanşetlerden verilmiş. Hem de üzüntü ve övgü ifadeleri ile...Mesela denilmiş ki şapka çıkartılacak adamdı (Yeni Şafak'ın manşeti) ... Benim derdim Vitali Hakko değil, benim derdim onun ardından kartel gazetelerinin ağıt yakması da değil. Benim derdim "Müslümanlar"la... Benim derdim bir türlü hacı olamayan, ama hacıağa olmaktan da kurtulamayan "Müslümanlar"la..." *** __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın İvanov; Hasan Karakaya "benim derdim müslümanlarla" diyor. Hasan Karakayanın muhataplarından birisi bir müslüman olarak benim. Ben gocunmadım, çünkü kartel gazetelerini almıyorum, onlara param nasip olmuyor, bir yerde de onlara verdiğim para bana tekrar küfür olarak, hakaret olarak (bunlar sürekli müslümana hakaret ederler) bana geri dönmüyor. Onun için de bu yazıdan gocunacak bir şey yok benim açımdan. Bırakın gocunacak olanlar (kartel destekcisi müslümanlar) gocunsun. Sizi ilgilendiriyor mu? |
|
| #10 | |
| sayın redyellow, "kartelci" diyen önce dönüp kendisine bir baksın. madem o "kartelci" müslümanlardan o kadar rahatsız, madem "eşarbından kam damlıyor" diyerek o kişinin siyonist olduğu iddiasında bulunuyor; o zaman çıkıp da BOP eşbaşkanı olan beyefeniye iki çift laf etsin de inanalım kartelci olmadığına. ben o "kartelci" yazarlardan bazılarıyla görüşüyorum ve o insanlar, vakit gazetesi yazarının "necaset" ile başlayıp pervasızca devam eden cümlesini hakeden insanlar değil. bu kelimelerin kullanılması tek kelimeyle terbiyesizliktir. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|