"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yaziyaz Wiki

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski16-12-07, 19:24  #1
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Yaziyaz Wiki

Merhaba dostlar,

Bildiginiz uzere internette Vikipedya ve benzeri turevleri mevcut olan 'internet ansiklopedisi' diye tabir edebilecegimiz siteler var.

Ornegi burada mevcut; wikipedia.org

Yaziyazinda bunlarla benzesme gosteren bir Wiki/Viki kurmasi ve butun Yaziyaz ailesinin (katilimcilar dahlinde) bu Viki'ye kendi emekleriyle katki sunarak bilgi eklemeleri ve Viki'nin gelisiminde pay edinmeleri sizcede guzel olmaz mi?

Bir Yaziyaz Vikisinin gelistirilmesini talep ediyor ve kidemli uyelerden tahakkuk etmelerini bekliyorum.

Saygilarimla
Paylaşım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 19:36  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Önemli olan bu Viki'nin ne tür bir yenilik getireceği, yani varlık amacının ve işlevinin ne olacağıdır.

Wikipedia gibi bir dev ansiklopediden farkı ne olacaktır? Yazıyaz'a özgü ne yapılabilecektir?

Ben bu soruların cevaplarının yeni bir bölüm açmaya yetecek kadar tatminkar olacağına inanmıyorum. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti.
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-12-07, 19:45  #3
Paylaşım
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Önemli olan bu Viki'nin ne tür bir yenilik getireceği, yani varlık amacının ve işlevinin ne olacağıdır.
-Reklam acisindan fayda saglayacaktir.
-Uyelerin genis bilgilere 'Wikipedia' ve benzeri siteleri arastirmak icin surdurecegi vakit kisalacaktir.

Alıntı:
Wikipedia gibi bir dev ansiklopediden farkı ne olacaktır? Yazıyaz'a özgü ne yapılabilecektir?
-Yaziyaz'a ozgur olmasi, Yaziyaz katilimcilarin kendi katkilarini sunmasidir sayin Turker.
-Forum'daki azmin ve 'bilgi' tartisma rekabetinin boylelikle ikiye katlanacagini dusunuyorum.
-Ayrica Yaziyaz'a ozgu olarak hic bir forum'un yapmadigini gerceklestirmis, insanlara onemli veriler sunmus olacagiz.
Alıntı:
Ben bu soruların cevaplarının yeni bir bölüm açmaya yetecek kadar tatminkar olacağına inanmıyorum. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti.
Diger katilimcilarinda bir yorumu olacaktir elbet, onlar'in yorumu olmadan hemen karar vermeyelim lutfen.
Eski22-12-07, 15:24  #4
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Penetration şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba dostlar,

Bildiginiz uzere internette Vikipedya ve benzeri turevleri mevcut olan 'internet ansiklopedisi' diye tabir edebilecegimiz siteler var.

Ornegi burada mevcut; wikipedia.org

Yaziyazinda bunlarla benzesme gosteren bir Wiki/Viki kurmasi ve butun Yaziyaz ailesinin (katilimcilar dahlinde) bu Viki'ye kendi emekleriyle katki sunarak bilgi eklemeleri ve Viki'nin gelisiminde pay edinmeleri sizcede guzel olmaz mi?

Bir Yaziyaz Vikisinin gelistirilmesini talep ediyor ve kidemli uyelerden tahakkuk etmelerini bekliyorum.

Saygilarimla

Sn.Türker'in de belirttiği gibi "yazıyaz wiki" amaçlı bir çalışma çok önceden düşünüldü ve tartışıldı. Böyle bir çalışmanın çok da yarar getirmeyeceği sonucuna varılarak, "dergi", "nedir?" ve "bilim" bölümleri şeklindeki etkinliklerin daha anlkamlı ve yararlı olacağı görüşü ağırlık kazandı. Uygulamayı da bu yönde başlatarak yaklaşık bir buçuk yıldır bu etkinliklerimizi sürdürme gayretindeyiz. Bu tür etkinliklerin wiki çalışmasından çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. ( Nedir bölümünde felsefe dosyası oluşturuyoruz. Bu dosyanın hazırlığı tamamlandı. Açılması gerekirdi ama, sanırım Seha'nın özel işleri yaklaşık on gündür foruma girmeye engel oluşturuyor.Bu dosyanın içinde bir "felsefe sözlüğü" oluşturma çabamız var. Sanırım wiki'ye katkıda bulunmak isteyenler, hiç olmazsa bu sözlük konusunda yardımcı olacaklardır.)

Sanal bir ortamda bu tür etkinlikleri geliştirerek gerçekleştirmeye çalışmak çok büyük zorluklar içeriyor. Dergi bir şekilde "oturmuş" olmasına karşın, özellikle nedir? ve bilim bölümlerimizdeki zorluklar halen devam etmektedir. Bu tür çalışmaların amaca uygun bir şekilde sürebilmesi herşeyden önce bu "heyecanı" içinde taşıyan ve gerçekten konuları sahiplenerek benimseyen kişilere ihtiyaç duyuluyor. Bir kaç kişinin çabası böylesine kapsamlı konuların detaylandırılmasında yeterli olmuyor ne yazık ki! Bir de arkadaşlarımızın çoğunun öğrenci oluşları, belirli zamanlarda ortaya çıkan sıkışıklık sürekli ilgi göstermenin önünde bir engel oluşturuyor.

Kısaca, her türlü öneriye açığız. Daha önemlisi, şu andaki etkinliklerimize katkı yapmak isteyenlerin mutlaka bizlerle iletişime geçmesini diliyoruz. Hepimizin yapabileceği bir şeyler olabilmeli. Elbirliğiyle çalışmalarımızı daha ileri noktalara taşıyabiliriz. Sn.Penetration'ın önerisi bu anlamda bizler için önemli. Katılımın ve birlikteliğin daha fazla olması olanaklar ölçüsünde her türlü çalışmanın gerçekleştirilebileceği anlamı taşımaktadır. Yeter ki, istek ve heyecanlarımızı somut çabalarla ortaya koyalım; başarılamayacak hiç bir şey yok!
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-12-07, 15:45  #5
Paylaşım
Ayrıldı

Sayin Melnur cevabiniz icin tesekkur ederim. "Telefonunuzu birakin, size daha sonra ulasacagiz" diyeceginizi zannettim.

Yaziyaz forumunda, hic bir alanda gorulmedigi gibi, calisan bilgi duzeyi oldukca yuksek olan degerli katilimcilarimiz var. Onlarin destegini alacagimiza eminim.

Zaten bu durumda da ozellikle felsefi konulara merakli olan katilimcilarda yer almakta forumumuzda. (Sahiplenmis oldum, Yaziyaz bir aile ya o yuzden 'sey etmistim' ) Tabi bu espirituel yaklasimdi, kusur islediysem afola.

Degerli kullanicilarla birlikte Yaziyaz Felsefik wikisi'nin oldukca zenginleseceginden katiksiz suphem yoktur.

Saygilar ve sevgiler.
Eski22-12-07, 15:46  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Wikipedia'daki şeyleri buraya kopyalamış gibi oluruz bence bir süre sonra

Nedir bölümü yeterlidir diye düşünüyorum.
Eski22-12-07, 16:00  #7
Paylaşım
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Wikipedia'daki şeyleri buraya kopyalamış gibi oluruz bence bir süre sonra

Nedir bölümü yeterlidir diye düşünüyorum.
Filtreleme gorevini ben ustleneyim. Butun taslari ayaklarim.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı