"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yürütme Erki Nerede?.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Yürütme Erki Nerede?... YÜRÜTME ERKİ NEREDE?... Gelişmelere karşın Erdoğan yurtdışında kalmayı tercih etti. Diyarbakır'da 4 teröristin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından başlayan olaylar, ülke geneline yayılarak ''devlete meydan okuma'' noktasına ulaşırken, hükümet yine ortada yok. Valiliğin taşlandığı, işyerlerinin saldırıya uğradığı, futbol karşılaşmalarının bile güvenlik sağlanamadığı için başka kentlere alındığı bir ortamda Başbakan Tayyip Erdoğan , ülkeye dönmek yerine Sudan ve Suudi Arabistan'daki temaslarını sürdürdü. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu (TMYK) 2 gün gecikmeli olarak dün toplanırken, akşam saatlerinde yurda dönen Erdoğan, medyadan olayları ''birinci planda görmemesini'' istedi. Türkiye, okullarda birbiri ardına yaşanan şiddet olayları ve Diyarbakır'daki gelişmelerle sarsılırken, iktidar yaşananları uzaktan seyrediyor. Diyarbakır'daki olaylar yurda yayılırken, kentte valilik binası taşlandı. Banka şubeleri, işyerleri saldırıya uğradı, araçlar yakıldı. Futbol Federasyonu güvenliğin sağlanamayacağı gerekçesiyle Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçının Malatya'da oynanmasını kararlaştırdı. Olaylar, İstanbul, Adana, Batman ve Siirt'e sıçradı. Buna karşın daha önce, Şemdinli'deki gelişmeleri uzun süre gündemine almayan hükümet, bu kez de Diyarbakır'daki olayları görmezden geldi. cumhuriyet devamı: http://www.kuvayimilliye.net/detay.php?id=949 __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|