| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| "Diyarbakır" Doğru Yazılışı ve Yazım Kılavuzu Kullanma Diyarbakır`ın doğru yazılışı ile bilgiyi bu sayfadan görebilirsiniz. http://www.tdk.gov.tr/yazim/default....B1=++++Ara++++ http://www.tdk.gov.tr/ sayfasından Yazım kılavuzu ve sözlükten yararlanabilirsiniz! Milliyetin çok bariz vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. Mustafa Kemal Atatürk __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben Türk Milletinden değilim, İnsanlık denen millet var biz ondanız işte.. Diyarbekir de yazarız Diyarbakır da.. Yaşasın Halkların Kardeşliği, Biji Bratiya Gelan.. Gelmiş dünyanın dört bir ucundan Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız Yeşil dallarız dünya ağacından Gençlik denen bir millet var, ondanız. diyor nazım usta da.. Sevgiler __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dil ne içindir iletişim kurmak için, eğer iletişim kuracağımız dili doğru konuşamazsak birbirimizi anlayamayız veya en kötüsüde yanlış anlarız. Yanlış anlama nelere mal oluyor görüyorsunuz. Aynı toprakta yaşayanlar ortak dili kesinlikle doğru öğrenmeli ve öğretmeli. ha kendiniz evinizde arakdaşınızla nasıl anlaşırsanız anlaşın kimse karışmaz ıslıkla karşı tepeden karşı tepeye konuşan insanlar var bu ülkede. Ben farklı dil konuşacağım ben toprağında yaşadığım ülkenin dilini konuşmayacağım diyen yediği ekmeğe tükürür. Git başka bir yerde yaşa o zaman. Nedir bu isyan ya.Bu ülkenin üzerinde çok farklı dil ve lehçeler kullanan insanlar var ve çok normal ama ortak dil TÜRKÇEDİR...ve güzel konuşulmalıdır. |
| #4 | |
| Bir Milleti Millet Yapan Dili,dini,bayrağidir... |
| #5 | |
| Millet olmaya gerek yok, birlik olmaya gerek var. İlla da ben karşımdakini anlayacağım diyorsanız, buyrun Kürtçe, Lazca öğrenin.. Sizi tutan yok. Ama o insanları Türkçe öğrenmeye mecburi tutamazsınız. Hem de asırlardır yaşadıkları topraklarda.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #6 | |
| Size prim verenlerde kabahat sizde değil.... |
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Türkçe konuşuyorsak doğrusu Diyarbakır'dır. Nasıl ki, İspanyolca konuştuğumuzda "İstanbul" yazamıyorsak, onun yerine "Estambul" yazıyorsak, Türkçe konuşulduğunda da Diyarbakır denmesi gerekir. Kürtçe konuşuyorsanız da o dilde nasılsa öyle söylenir. Hangi milletten olduğunuz önemli değil, o cümlenizi hangi dilde yazdığınız önemli. Bu kadar basit. Bence konuyu dallandırıp budaklandırmanın da pek bir anlamı yok. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #8 | |
| Peki O Zaman Türkçe değil, Kürtçe kabul edin hiç farketmez. __________________
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Artena ! Kürdüm diyorsun ve her fırsatta kürtçülüğü savunuyorsun.Fakat laz ve lazca kavramlarını niçin çokça kullanıyorsun buna da anlam veremiyorum.Lazların sizler gibi bir talepleri hiç olmadıki.Trabzonda ve pek çok yerde kürtçülüğe karşı olan lazları kendin gibi gösterme çabasını bir türlü anlıyamıyorum. |
| #10 | |
| Reddettiğim şey etnik kavramlardır, çünkü bunlar devletin, baskının ürünleridir. Eğer sizin değerlerinizi, anne babanın Türk olması sizi Türk yapar gibi, evet ben bir Türk'üm. Hatta şunu söylemeliyim, Ailem,Sülalem Türk Milliyetçisi.. Ama Bu Benim Kürt olmama, Laz olmama yada Rum her neyse! engel değil. Anlayacağınız Dünya Üzerinde var olan her millet benim milletim.. Ve Kürtçülüğe gelirsek, ben milliyetçiliği hiçbir zaman savunmadım. Sadece ezilen halkların haklarını savundum. Laz Konusuna Gelirsek (Karadenizli Olaraktan ) Lazların Haklarını en az Ermenilerin,Çingenelerin,Rumların ve diğer unsurlarınki kadar savunuyorum bir ayırma, kayırma yok tasanız olmasın.Yani derdiniz buysa, Kürt'ün,Laz'ım,Türk'üm.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-04-06 01:14 . |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|