Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Vatan Gazetesinden İspiyon

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski17-12-07, 09:12  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
Vatan Gazetesinden İspiyon

Vatan Gazetesi yine başörtülüleri hedef gösterdi, yine ispiyon yaptı ve hadi ne duruyorsunuz demeye getirdi.

Yazıklar olsun, şiddetle kınıyorum.

Patronlarının hortumları için tek kelime yazamayanların sözkonusu başörtüsü olunca bu şekilde hırçınlaşmaları, kudurmaları ne kadar acı!

Bunlar gazeteci olacak, bunlar dürüst olacak, bunlar demokrat olacak.

Bazı yerlerden aferim almışlardır herhalde!

redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-12-07 09:14 .
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 09:39  #2
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın Redywllow.Bence şiddetle kınamaya gerek yok.İslam düşmanlarının zaten binlşerce yıllık metodu bu..Hakka ve onun taraflarına kin kusmak,onları en temel haklarından mahrum bırakmak..Sonra hakkın sesi durumundaki kutsalkitaplarda bu batıl,gaddar ve despot düzenlerinin gerçek yüzünü seslendirince de"vay efendim, kitabınız inanmayanlar hakkında yakışıksız ifadeler kullanıyor"derler.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-12-07 12:44 .
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 10:51  #3
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Eleştirdiğiniz ve sinirlendiğiniz nokta nedir?
Eski17-12-07, 11:58  #4
Zıpçıktı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Tuhaf bir dünyadan...

Bu durumun İslam düşmanlığıyla bir ilgisi yok.

Eğer bu ülke gerçekten laikse reşit olmamış öğrencilerin eğitim kurumlarında türban takmaları söz konusu dahi olamaz.Hükümetin şeriatçı bir kökeni olduğu bilinen bir gerçek olduğu halde nasıl olur da lisede namaza,kolejde türbana "İslam düşmanlığı" diybilirsiniz?Bu düpedüz dincilerin dizginleri ele aldığının göstergesidir.

Hayat çok uzun...
Hayat çok kısa...
Zıpçıktı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 12:31  #5
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

okul M.E.B yasalarına uymuyor.
bunu eleştirmeyi marifet mi zannediyorsunuz!
siz değil misiniz "hukuk hukuk" diye çığlıklar atan?

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 12:33  #6
redyellow

Alıntı:
Sayın özgürlük! şöyle demiş:

Mesajı Göster
Herkesin özgürlük anlayışı kendinedir,sayın redyellow

Haklısınız,herkes düşüncesini bir şekilde ifade etmek ister ve bu kişinin en doğal haklarından biridir.Bu ifade yöntemi giyim-kuşam şeklinde de olabilir.Mesela solcuların,ülkücülerin vs. giyim kuşamı,sakal-bıyık kesimi farklıdır.
Ancak dikkat ederseniz iki yazımda da "reşit olmayan" deyimini kullandım çünkü sizin bana uygun gördüğünüz zorbalık,dayatmacılık gibi sıfatlar reşit olmayan bireylere siyasi simge kullandırıldığında esas anlamını kazanır.

Saygı ve sevgiyle...
1- Bu çocukların reşit olmadıklarını nereden biliyorsunuz?
2- İslam'a göre reşit olma şartlarını biliyor musunuz?
3- Bugün üniversitelerdeki bu başörtüsü yasağı için ne diyorsunuz, malum üniversiteye gidenlerin reşit olup olmadıkları herhalde tartışılmaz.
Eski17-12-07, 12:42  #7
Zıpçıktı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Tuhaf bir dünyadan...

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
1- Bu çocukların reşit olmadıklarını nereden biliyorsunuz?
2- İslam'a göre reşit olma şartlarını biliyor musunuz?
3- Bugün üniversitelerdeki bu başörtüsü yasağı için ne diyorsunuz, malum üniversiteye gidenlerin reşit olup olmadıkları herhalde tartışılmaz.
1)Söz konusu olan okul üniversite değil de ondan.Herhalde bana ilkokul ve lisede reşit öğrenci olduğunu söylemeyeceksiniz(Lisede olabilir ancak çoğunluğu oluşturmuyor.).

2)Ben hukuken reşit olma durumundan bahsediyorum.Hatırlatayım bu ülke İslam kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre yönetilen bir ülke.

3)Reşit olma durumuna iyice vurgu yaptığımdan ve insanların siyasi görüşlerini giyim-kuşam tarzları ile de ifade edebilme hakları olduğundan bahsettiğime göre üniversitede türbana sıcak baktığmı ifadelerimden çıkarmanız gerekirdi.

Saygı ve sevgiyle...

Hayat çok uzun...
Hayat çok kısa...

Zıpçıktı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-12-07 12:44 .Sebep: imla...
Zıpçıktı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 12:56  #8
mgms
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Sn Redyellow ne bekliyordunuz ki okul önünde uyuşturucu satanları ifşa edeceklerini mi? sınıfta cinsel ilişkiye giren çocukları mı? Okul da doğum kontrol hapı dağıtanları mı?
Tabi ki namaz kılanı ifşa edecekler tabi ki başını kapatanı hedef gösterecekler. Tabiki bize inançlarımıza kinlerini kusacaklar.Lafa gelince ruhban okullarınada karşı çıkanlar "İslamcılar" diyecekler.Tabiki bu kişiler gazetelerinin nasıl tirajının tavana vuracağını düşünecekler ama benim kızdığım nokta şu bu gazeteleri okuyan kendine "Müslüman" diyenler. Bu gibi gazetelere para verip bize daha iyi hakaret etmelerini sağlayanlar. Sn Özedönüş çok doğru demiş öyle de olacak Sn Özedönüş merak etmeyiniz. Adı özgürlük olan nice özgürlük kısıtlayıcı çelişkili gençlik koyacaklar ortaya ülkeyi böyle böyle bölecekler bu ülkeyi bizden çok sahiplenecekler bu ülkede bize yaşama şansı bırakmayacaklar.Kinlerini 30 ykrlik "en iyi gazeteler" dedikleri paçavralara kusacaklar kusacaklar ki halk bölünsün gazete satsın arka sayfaya da mutlaka koyacaklardır bir tane mankenin resmini uyuşturucu kullanan manken bu sevgilisine de tekmeyi bastı diyerekten bitmez kinleri bitmez nefretleri ne biz onların bu yanlışlarına bir mana verebiliriz ne de onlar bizim doğrularımızı kabul ederler.
saygılar
mgms is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 13:19  #9
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Dincilik piskopatliktir diyen babami simdi daha iyi anliyorum

Hangi din olursa olsun

Bu evlatlarimiz okumaya mi gidiyor diye sormak lazim bence ilk önce

Hukumetin destegiyle bu gibileri cok turedi bunlara dur diyemedigimiz gibi elestiremiyoruzda cunku o kadar coklar ki mantar gibiler her yerde bitmeye basladilar

Az bucuk elestirdiginde "musluman dusmani" ilan ediliyorsun

Vatan gazetesinden ISPIYON diyen redyellow arkadasimiza birsey sormak istiyorum

Vatan gazetesini burayi bulupta söylemeseydi daha mi iyi olacakti da adamlari ispiyoncu ilan ediyorsunuz
Vatan gazetesine helal olsun iyi is cikartmislar

Universitelere cöreklenen fettullahcilarinda ipini pazara cikarsa ne guzel olur (Gerci pazarda ama hukumetimizde ayni kafandan oldugundan birsey yapmiyorlar)

Bogazkaya Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-12-07 13:22 .
Bogazkaya is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-12-07, 13:30  #10
redyellow

Alıntı:
Sayın özgürlük! şöyle demiş:

Mesajı Göster
1)Söz konusu olan okul üniversite değil de ondan.Herhalde bana ilkokul ve lisede reşit öğrenci olduğunu söylemeyeceksiniz(Lisede olabilir ancak çoğunluğu oluşturmuyor.).

2)Ben hukuken reşit olma durumundan bahsediyorum.Hatırlatayım bu ülke İslam kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre yönetilen bir ülke.

3)Reşit olma durumuna iyice vurgu yaptığımdan ve insanların siyasi görüşlerini giyim-kuşam tarzları ile de ifade edebilme hakları olduğundan bahsettiğime göre üniversitede türbana sıcak baktığmı ifadelerimden çıkarmanız gerekirdi.

Saygı ve sevgiyle...

Eh.. reşit olma şartı ile bazı şeyleri kabul ettiğinize göre nickinizi YARIM ÖZGÜRLÜK olarak kullanmanızda sakınca yok

Bir genç kız düşünün, yaşı 17, Ülkemiz hukukuna göre reşit değil, ama İslami kurallara göre reşit ve uyması gereken dini kurallar var.

Devletler vatandaşının dini inancının tersine dayatma yapabilir mi?

Yaparsa bunun adı hukuk mu olur zalimlik mi olur?

Devletlere yakışan, yöneticilere yakışan, vatandaşının dini inancına uygun olan yasalar, kanunlar, yönetmelikler vs. hazırlayarak onların inançlarını yaşamalarının önünü açması değil midir?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı