"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kurtlar Vadisi referans olmayı sürdürüyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| HABER MERKEZİ İzmir'in Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'nde ayin yöneten Rahip Adriano Franchini, ayinin ardından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren Balıkesirli Ramazan Bay (19) suç aleti bıçakla yakalandı. Bay'ın polisteki ifadesinde, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinden etkilendiğini söylediği öğrenildi. Selçuk'taki Meryemana Evi'nde görev yapan ve Türkçe bildiği için pazar günleri Bayraklı'daki Saint Antuan Kilisesi'ne gelerek ayin yöneten Rahip Adriano Franchini ayinin ardından cemaatle bir süre sohbet etti. Kilisede ayin sonrası cemaatle birlikte çay içen Bay, bir ara Rahip Adriano Franchini ile 15 dakika başbaşa görüştü. Balıkesir'de çiftçilik yaptığı, inşaatlarca çalıştığı ve İzmir'e dün geldiği belirlenen Bay, cemaati uğurlamakta olan rahibi kalabalığın şaşkın bakışları arasında karnından bıçakladı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan rahip Franchini'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Rahip Franchini, ayini takip eden Bay'ı koridorda uğurlarken, Hristiyanlığa geçmenin kolay olmadığını, bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini anlattığını, bu sırada zanlının bir anda sinirlenip karnına yumruk atarak kaçtığını, daha sonra arkadaşlarının karnındaki kanamayı fark etmesiyle bıçaklandığını anladığını söylediği öğrenildi. Elinde bıçakla yakalandı Saldırgan, kısa süre sonra kiliseye 200 metre uzaklıktaki Bayraklı Polis Karakolu yolunda elinde bıçakla yakalandı. Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ilk sorgusunda zanlının, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin son bölümlerinde işlenen, Hıristiyanların misyonerlik faaliyetlerinde bulunması konusundan etkilendiğini, olayı da bu nedenle işlediğini ifade ettiği bildirildi. http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=26942 __________________
Yok! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Tavşanın tüylerinin ucu...
| Diziyle gerçeği ayıramayan tek millet biziz herhalde... Ayırsak bile,anlaşılan o ki din ve vicdan özgürlüğü yalnızca kağıt üzerinde geçerli.Baksanıza:Trabzon'daki rahip cinayeti,Yasin Hayal'in "Ramazan'da oruç tutmadıkları" için McDonald's'ı bombalaması,Hrant Dink cinayeti,şimdi de bu... Bu ülkede huzur için demokrasiye ihtiyaç vardır,başka türlü bir dala tutunamayacağız baksanıza... __________________
Cogito,ergo sum. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
bu kadar egitime bu kadar kurtlar vadisi ![]() | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bu kadar eğitim özellikle veriliyorsa ne olacak? __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #5 | |
| Bu egitimden ne anladigimiza bagli.Örnegin salt bir din veya düsüncenin, irkci anlayisin yaptirimlarini, sonuna dek ögretmek, benimsetmek eger egitimse, haklisiniz? Ama iste bu özellikle verilen seyin ismi egitim degil, gercekte yozlastirma, soysuzlastirma (degenerasion) oluyor. saygiyla |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Tavşanın tüylerinin ucu...
| Bu sözden kastınız nedir sayın koçero?Açıklarsanız gerçekten çok sevinirim. Saygı ve sevgiyle... __________________
Cogito,ergo sum. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Üretim araçları kimin elindeyse,eğitim onun eğitimidir.Tek amacı vardır.Sömürünün devamı.Gerisi size,bana düşen havanda su dövmektir. Sayın özgürlük! geç farkettim,ama sizin sorunuza da cevap olur umarım.Saygılar. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Cünkü yozlasmis, ya da beyinleri aliklastirilmis toplumlar ya da insanlar üretim araclarini asla eline alamaz??? Önce bu klasik burjuva egitimi paranoyasindan kurtulmaliyiz. saygiyla gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-12-07 12:28 . | |
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Dec 2007
| Kurtlar vadisi ve benzer konulardaki filmler genç yaştaki çocukları çok çabuk etkisi altına alabiliyor. Hemen hemen bütün psikololoğlar bu ve benzer filmlerin yayınlanmaması ve yayından kaldırılması gerektigini söylüyorlar.Bencede insanlara hiçbir olumlu birşeyler katmayan bu film kaldırılmalı... Teşekkürler |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
1-Sisteme ve onun ideolojisine uygun insanların yetiştirilmesi 2-Sistemin ihtiyacı olan nitelikli emek gücünü,bilgi ve teknolojiyi sağlamak. Yaşadığımız tüm süreci bunlardan bağımsız düşünmemek gerekmektedir.Eğitim işte bu yüzden zırt-pırt o tarafa-bu tarafa çekiştirilmektedir. Saygılar. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|