"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Başbakanlik, Büyükdeniz Vetosuna Ilişkin Açiklamayi 'tc'siz Yapti/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Başbakanlik, Büyükdeniz Vetosuna Ilişkin Açiklamayi 'tc'siz Yapti BAŞBAKANLIK, BÜYÜKDENİZ VETOSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMAYI 'TC'SİZ YAPTI ’TC’siz ilk bildiri Başbakanlığın, Merkez Bankası Bankası başkanlığına, Ahmet Büyükdeniz’in atanmasına ilişkin kararnameyi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in iade ettiğine ilişkin açıklamasında, bütün resmi yazışmalarda kullanılan "Türkiye Cumhuriyet" ibaresine yer verilmedi. Duyuru metninde, Merkez Bankası’na 76 yıl önce yasayla verilmiş, tekliği ve hükümetten bağımsızlığı ifade eden "Türkiye Cumhuriyet" ünvanı yer almazken, duyurunun yazıldığı antetli kağıtta, "TC Başbakanlık" ibaresinin bulunması dikkat çekti. Merkez Bankası’nın kurumsal olarak çok önemsediği ve yanlışlıkla "Türkiye Cumhuriyeti" diye telaffuz edilip yazıldığında bile müdahale edilip düzeltildiği bilinen bu ünvanın, Başbakanlık duyurusunda eksik olmasının, "bilmemekten mi önemsememekten mi, özensizlikten mi" kaynaklandığı merak edildi. devamı: http://www.haberturk.com/news/222069.html __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|