| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kadınların gözünde maçolar ve maçoluk/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Turk erkekleri'nin ise bu yanina bayildigimi soylemeden gecemeyecegim. Kiraathanelerde sabahlayani, evde esi cayini doldurmadi diye kas-goz yarani, biri yan gozle hatununa bakti diye sucu kadina yukleyeni gibi garip karakterlerde bulunurlar ve o mevcudiyetlerini muhafaza etmekten utanmaz ve cekinmezler. Hani bir; "Turk erkegi siparis edene ek ucret talep etmeden, tum ozellikleriyle ve etmenleriyle size hediye ediyoruz !", diye bir kampanya olsa Turk kadinlari "aman istemem sende kalsin" diyip geri cekilecektirler. Gecenlerde tanidigim bir dost'un esi olan bir bayan'a esi'nin sihhati'nin yerinde olup olmadigini sordum, ne dedi dersiniz? "Siz su benim okuzumu soruyorsunuz !" Bende tabi moralen hafif cokuntuye ugradim ama bozmamak icin mimiklerimi karantina altina alarak kendimi duzelttim, ayrica kadin'in yuzundeki kizarik ve moralmalarda oldukca dikkatimi cekmisti ve; "Estafurullah hanfendi o dediginiz ciftlikte olur" dedim, ama oda ne? Buyuk bir gaf yaptigimin farkina vardim. Tekrar yuzumun eksidigini ve kirmizilastigini otubus duragindaki yansimadan gorebiliyordum. Kadin bana cevaben, "Ciftlik diger hayvanlarin ragbetine ugrayinca biz bunlari evdede besliyoruz!" demez mi. Iste bu ifade'nin uzerine biraz gevsedim ve yanlis bir yere yonelmekten, yanlis birseyi ima etmekten kendimi son bir manevrayla yol'un kenarina atmis oldum. Kisa bir sure sonra kadin'in tuhaf detayli inceler gibi bakislari uzerine "Bu bayan baslar simdi hayat hikayesini anlatmaya" - diye dusunerek kendisine iyi gunler diledim ve yanindan ayrildim. Iste o anda anlamistim'ki bu kadinlar'in duygulari hice sayiliyor, dovulerek harap ediliyor ve ince ruhlari ziyan ediliyordu. Macoluga yeni bir tanim getirmeye gerek kalmamisti, oz bir ifadeyle 'vahset!" dememiz en dogrusuydu. Bir kul bu kadar mi incitilirdi ve hic yokmuscasina yabana atilirdi? Bu bayanlarin eslerine 'merhum' diye hitap etmelerinin gerekli oldugunu dusundum bir an icin. Cunku oyle duygusuz kalmislardiki maco esleri, olulerden farksizlardi. Macolugun aslinda belirli bir sinirdan sonra ruhsal ve fiziksel siddete donustugunu biliyoruz. Siz degerli kadinlar, kadinlarimiz, bacilarimiz ve annelerimiz; bize olaylar'in boyutu ve capi konusunda bir fikre ulastirirsaniz seviniriz. Ve siz erkeklerin kadin bakisi acisindan ne kadar tecrube etmeyen hissedemezsede nasil vahim bir durumda olduklarini anlayabiliyor ve bu konu hakkindaki kanaatlerinizi esinizle dosttunuzla paylasabiliyormusunuz? O halde burda da paylasmaktan gocunmayin. Saygilar. |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| İslam ın bize öğrettiğini uyguluyoruz ! |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| bir burada İslama suç atılmamıştı...Oda tam oldu şimdi...İslam mı sana diyor kahve de sabahla önüne gelene çat...Madem İslamdan olanı uyguluyorsunuz bu dediklerinizin hiç birini ben niye yapmıyorum... Bir Müslüman olarak emirleri yerine getirmeye çalışan biri olarak ben niye böyle biri değilim ben niye kadınlara hiç el kaldırmadım bırakın bunlar hoş şeyler değil...Ayıp ayrıca bu kadar da küçük düşürmeyin kendinizi. __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Arkadasim islamcilari dincileri bende sevmem ama ne yalan söyliyeyim ben hicbir dincinin sabaha kadar kahvehanede oturup önune gelene cattigini görmedim Ne yalan söyliyeyim durum böyle Bence macolugu islama baglamamak lazim bizim halkimizda bu var malesef __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Eğer Müslüman biri böyle bir şey yapıyorsa o İslamiyetin değil şahsın problemli oluşundandır. __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Karakter meselesi bu... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
![]() |