"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Atatürk'ün yanlışları sizce nelerdi ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Sizce Atatürk'ün yanlışları nelerdi? Atatürk çağdaşları tarafından anlaşılamamış yalnız bir devrimci mi ? Yoksa halkın değerlerini zorla değiştiren tepeden inme faşist bir diktatör mü? Yada vatanı emeryalizmden kurtardığı gibi geri kalmışlıktan da kurtaran büyük bir devlet adamı mı? Seçenekleri kendinizce çoğaltabilirsiniz... Merakla ELEŞTİRİLERİNİZİ bekliyorum... Saygılarımla, __________________
Üretim araçlarının mülkiyeti yerine üretilen eşyanın-metanın adil bölüşümünü savunuyorum. Özgürlük ve Eşitlik. Leonardo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-12-07 19:25 .Sebep: hatalı yazım... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Hür Mavi
| O kadar dış baskıya dayanabilen bir ülke bırakmış bir insanın yanlışı olmaz yorumum budur konunuza saygım sonsuz iyi akşamlar ![]() __________________
Öncelik Kemalizm ... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Atatürk anti emperyalist mücadelesiyle hayran olduğum ve tüm dünyanın saydığı büyük bir liderdir.Fakat sola tamamen karşı biri olması bence en büyük hatasıdır.SSCB'den yardım için Paris'te komünistlere yaptığı konuşmayı bir dergide okumuştum.Tabii sonra işler yoluna girince Mustafa Suphi'yi öldürtmüştür(iddiadır bu tabi).Dersim'de olanlar ve daha birkaç anektot daha var aslında ; ama özetle , ülkeyi bağımsız yaptıktan sonra yürüttüğü sağcı politika ve tam bir anti sol kişiliğe sahip olması en büyük hatasıdır. Keşke solcu olsaydı.Malum o günün şartlarında birsürü devrimin üstüne bir de sosyalist devrim bu milleti bugünlerden kurtarırdı belki de... __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Emperyalizm ne zamandan beri muteffik kurularak cozuluyor? |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bana göre bu sorunun tek bir cevabı var , o da İsmet İnönü gibi birisiyle çok yakın arkadaşı olması, ona yüksek görevler vermesi.... __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| karşıdevrim için yeterince sağlam tedbirler almaması arkasından türkiye'ye rehberlik edecek güçlü bir lider bırakamaması (lenin'in satlin'i engelleyemeyişi gibi) kimse'nin uymadığı "yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini kabul etmesi. (gücü yetmediği için) devleti tam anlamıyla laikleştirememesi demokrasi için biraz erken denemelerde bulunması (TpCF, SF) ve bu sayede karşı-devrimcilerin teşkilatlanarak yok olmalarını engellemesi... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
İSMET İNÖNÜ GİBİ BİRİNİ 1937'DE DEĞİL DE 1925'DE GÖREVDEN ALMAMAK... Saygılarımla... __________________
Üretim araçlarının mülkiyeti yerine üretilen eşyanın-metanın adil bölüşümünü savunuyorum. Özgürlük ve Eşitlik. | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Tek bir soru soracağım: O günün şartlarında Mustafa Kemal ULUSAL DEMOKRATİK BURJUVA DEVRİMİ'nin ana öğesi BURJUVA'yı bulamazken memlekette, daha ileri bir hamle olan SOSYALİST DEVRİM'in öncüsü İŞÇİ kadrolarını nasıl bulacaktı? Eğer Mustafa Kemal 1923'de T.C. sosyalist bir devlet olarak kursaydı devriminin kendisinden sonra yozlaşıp BÜROKRATİK FAŞİST DİKTA'ya dönüşmesini önleyebilecek miydi? Bu günde Sosyalizmin tahribatından kurtulmaya çalışıyor olmayacak mıydık? Cevaplarınızı merakla bekliyorum, saygılar... __________________
Üretim araçlarının mülkiyeti yerine üretilen eşyanın-metanın adil bölüşümünü savunuyorum. Özgürlük ve Eşitlik. | |
|
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Alıntı:
Anti-Kapitalist olunmadan, Anti-Emperyalist olunabilir mi?![]() Dostlukla __________________
Söyledim ve ruhumu kurtardım. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Tarih abartır, İsmet İnönü'yü de tarih abartıyor, sanki İsmet İnönü olmasa Kurtuluş Savaşında mağlup olurmuşuz gibi bir izlenim oluşuyor, benim görüşüm İsmet İnönü olmasa da bu kurtuluş savaşı Atatürk'ün önderliğinde başarıya ulaşırdı. Onun için bana göre İsmet İnönü ve Atatürk hiç yanyana gelmeseydi, daha güzel olurdu.En azından Türkiye demokrasisi daha güçlenirdi. Daha gelişmiş bir ülke olurduk. Buna tüm kalbimle inanıyorum, zira İsmet inönü iktidarında , hoş şeyler olmadığını biliyoruz. __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|