"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Rahiplere saldırılar hep ’münferit’ oluyor

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski18-12-07, 18:01  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Rahiplere saldırılar hep ’münferit’ oluyor

On gün önce, Türk Protestanlar Birliği, Show TV’de yayınlanan "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisiyle ilgili RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir şikayette bulundu.

Şikayet dilekçesinde, dizinin 8 ve 15 Kasım 2007 tarihli bölümlerinde, Türkiye’de misyonerlerin organ ticareti, mafya ve fuhuşla bağlantılıymış gibi sunulup hedef gösterildiği iddia ediliyordu. Malatya Katliamı’nın da anlatıldığı ve provokasyonlara karşı önlem alınması istenen dilekçenin üzerinden 1 hafta geçtikten sonra İzmir’de bir rahip bıçaklandı. Uyarıyı Protestanlar yapmıştı ama 19 yaşında bir genç, Katolik rahibe saldırdı. İlk ifadesinde ise "Kurtlar Vadisi’nden etkilendim" dedi. İzmir’deki Katolik rahip olayı, sıradan cemaat üyelerinin başına gelen saldırı ve tehditler dışında, son 2 yıl içinde Türkiye’de Hıristiyan din adamlarına yönelik gerçekleşen 4. saldırıydı.

SON SALDIRI Meryemana Kilisesi Rahibi Adriano Franchini (65)
...

1. SALDIRI Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro (61)
TARİH 5 Şubat 2006
YER Trabzon
19 Ocak 2007’de gerçekleşen Hrant Dink Cinayeti’nde azmettirici olmaktan yargılanan Trabzonlu, lise mezunu, futbolcu Yasin Hayal (26), 2002’de Santa Maria’da bir din adamına keser sapıyla saldırdı. Dink Olayı’nın ardından verdiği ifadesinde de, öbür azmettirici Erhan Tuncel’i kastederek "Erhan bana ’Rahibi döv’ dedi. Ben de dövdüm" dedi. Olay "faili meçhul" kaldı. Dört yıl sonra, aynı kilisede, internet meraklısı, lise öğrencisi 16 yaşındaki O.A. Santoro’yu bir Pazar ayininin ardından Glock marka bir tabancayla göğsünden vurarak öldürdü. İlk ifadesinde, cinayeti talimatla işlediğini söyledi.
2. SALDIRI İtalyan Katolik Mater Dolorosa Kilisesi Rahibi Pierre Brunissen (74)
TARİH 3 Temmuz 2006
YER Samsun
Santoro’nun ardından sık sık Trabzon’a da gitmeye başlayan Fransız rahip, akşam saatlerinde sokakta gezinti yaptığı sırada Atilla Nuran (53) ile karşılaştı. Rahip hakkında, daha önce savcılığa, kilisede dershane açtığı iddiasıyla şikayette bulunan Nuran, Brunissen’i sokak ortasında kalçasından bıçakladı. Rahip, 3 saat hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu. Nuran’ın şizofren olduğu ve yıllar önce annesini öldürmekten tutuklandığı söylendi. Olayın arkası gelmedi.
3. SALDIRI Protestan Tilmann Geske (46), Necati Aydın (35), Uğur Yüksel (32)
TARİH 18 Nisan 2007
YER Malatya
Beş genç, Hıristiyanlık üzerine kitaplar hazırlayan Zirve Yayınevi’ni öğle saatlerinde bastı. Üç Hıristiyan’ın katledildiği olayın ardından Emre Günaydın (19), Abuzer Yıldırım (19), Hamit Çeker (19), Cuma Özdemir (20) ve Salih Gürler (20) olay yerinde yakalandı. Zanlıların, sık sık Günaydın’ın babasına ait bir spor salonuna gittiği, beraber bir öğrenci yurdunda kaldığı, üniversiteye girmeye çalışırken başarısız oldukları, işsiz gezdikleri belirlendi. Katliam öncesi 106 ayrı cep telefonu kullandıkları, ayrıca özel harekátçıdan cumhuriyet savcısına kadar çeşitli devlet yetkililerine ait telefon numaralarıyla irtibat kurdukları anlaşıldı.

kurallar gereği kısaltmak zorunda kaldım, tamamı linkte@
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7886426.asp
Eski19-12-07, 18:54  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Türkiyede faili meçhul cinayetler ilk başladığında Uğur Mumcu demişti ki bunların üstüne gitmezseniz arkası gelir.Bu rahip saldırıları da aynı.Bunlar birbirleriyle bağlantılı olaylar.Rahip Santaro (belki kamuoyuna yansımayan eski olaylarda vardır) cinayetinin üzerine gidilmediği için belki Hrant Dink öldürüldü.O olayın failleri oartaya adam gibi çıkarılmadığı için arkası geliyor.
Suçun büyüğü siyasilerde.Yargı halletsin diyorlar.Oysaki eğer bir savcının arkasında siyasi irade desteği olmazsa savcı bu işlerin üstüne gidemez.Aynı tuzağa ikinci kez düşüyoruz....
Eski19-12-07, 19:06  #3
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Katillerin pesine de asker kacaklarinin(!) pesine düstükleri gibi düsselerdi....

Demek ki asker kacaklari da papaz avcilari gibi münferit olsalardi hic biri yakalanmayacakti
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-12-07, 19:09  #4
fenerbahçeli

İnsanları hedef gösteren diziler, gazeteler, tv kanalları belli değil mi?
Eski20-12-07, 19:08  #5
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Rahip bıçaklayan R.B., Dink ve Santoro cinayetlerinin faillerine özendiğini söylemiş: Kahraman olup hayatımı kurtarmak istedim

Özenmek için neden çok
İzmir'deki Saint Antuan Kilisesi'nde rahip Franchini'yi bıçaklayan R. B. ifadesinde, rahip Santoro ve Dink cinayetlerinin faillerinden etkilendiğini söyledi. Dink'in katilleri için türküler yakılmış, tetikçiyle güvenlik görevlileri Atatürk'ün sözünün önünde posterlik fotoğraflar çektirmişti.
'Kurtlar Vadisi' de var
İşsiz, parasız ve çaresiz kaldığını belirten R.B., 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki misyonerliğe dair laflardan etkilendiğini de belirtti. R.B, Dink ve Santoro'yu öldürenler gibi, "Kahraman ve ünlü olmak, hayatını kurtarmak istediğini" söylemiş.
http://www.radikal.com.tr/

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-12-07, 19:11  #6
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
Rahip bıçaklayan R.B., Dink ve Santoro cinayetlerinin faillerine özendiğini söylemiş: Kahraman olup hayatımı kurtarmak istedim

Özenmek için neden çok
İzmir'deki Saint Antuan Kilisesi'nde rahip Franchini'yi bıçaklayan R. B. ifadesinde, rahip Santoro ve Dink cinayetlerinin faillerinden etkilendiğini söyledi. Dink'in katilleri için türküler yakılmış, tetikçiyle güvenlik görevlileri Atatürk'ün sözünün önünde posterlik fotoğraflar çektirmişti.
'Kurtlar Vadisi' de var
İşsiz, parasız ve çaresiz kaldığını belirten R.B., 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki misyonerliğe dair laflardan etkilendiğini de belirtti. R.B, Dink ve Santoro'yu öldürenler gibi, "Kahraman ve ünlü olmak, hayatını kurtarmak istediğini" söylemiş.
http://www.radikal.com.tr/
3 sene öncesine kadar popstarlara katılırdı insanlar ünlü olmak için, şimdi adam bıçaklıyorlar.

Toplumsal çürümenin nerelere geldiğinin güzel bir göstergesi sanırım.

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-12-07 19:14 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-12-07, 19:25  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Gene Kurtlar Vadisi,alaka kuramıyorum

İlgi çekmek için yapılan işler bence,adam gibi suç duyurusunda bulunmak yerine,dikka çekebilecek birşey konuluyor araya.
Eski20-12-07, 19:58  #8
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Gene Kurtlar Vadisi,alaka kuramıyorum
doğan grubu (radikal) ve çukurova grubu (Show TV)...
basit, değil mi sayın remat

yine de gelişme var.
ogün samast, kahraman olmak için bu yola çıkmamış belli ki, ama bu adam açık açık söylüyor "kahraman olmak istedim" diye.

işte, ipsiz sapsız ortalıkta dolaşan bu tipler, aynı zamanda potansiyel katil olamaya da müsait oluyorlar.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-12-07, 20:36  #9
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Tamamen komedi.

Rant kavgalarına sözüm ona liberal-solcu takımları da alte olmakta.Kafayı kaldıran yok.

Dizileri yasaklayalım,aman gençlere kötü oluyorlar,güzel
m ülkemizde
Eski20-12-07, 21:19  #10
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Kurtlar Vadisi dizisinin taraftarı değilim ancak,dizinin 3-4 bölümünü izledim,konuya ılımlı ve medeni yönlerden yaklşılıyor.Tümüyle onaylamıyorum tabi ki ama milliyetçi bir zihniyetin yapabileceği en iyi dizi.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı