"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Rahiplere saldırılar hep ’münferit’ oluyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| On gün önce, Türk Protestanlar Birliği, Show TV’de yayınlanan "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisiyle ilgili RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde, dizinin 8 ve 15 Kasım 2007 tarihli bölümlerinde, Türkiye’de misyonerlerin organ ticareti, mafya ve fuhuşla bağlantılıymış gibi sunulup hedef gösterildiği iddia ediliyordu. Malatya Katliamı’nın da anlatıldığı ve provokasyonlara karşı önlem alınması istenen dilekçenin üzerinden 1 hafta geçtikten sonra İzmir’de bir rahip bıçaklandı. Uyarıyı Protestanlar yapmıştı ama 19 yaşında bir genç, Katolik rahibe saldırdı. İlk ifadesinde ise "Kurtlar Vadisi’nden etkilendim" dedi. İzmir’deki Katolik rahip olayı, sıradan cemaat üyelerinin başına gelen saldırı ve tehditler dışında, son 2 yıl içinde Türkiye’de Hıristiyan din adamlarına yönelik gerçekleşen 4. saldırıydı. SON SALDIRI Meryemana Kilisesi Rahibi Adriano Franchini (65) ... 1. SALDIRI Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro (61) TARİH 5 Şubat 2006 YER Trabzon 19 Ocak 2007’de gerçekleşen Hrant Dink Cinayeti’nde azmettirici olmaktan yargılanan Trabzonlu, lise mezunu, futbolcu Yasin Hayal (26), 2002’de Santa Maria’da bir din adamına keser sapıyla saldırdı. Dink Olayı’nın ardından verdiği ifadesinde de, öbür azmettirici Erhan Tuncel’i kastederek "Erhan bana ’Rahibi döv’ dedi. Ben de dövdüm" dedi. Olay "faili meçhul" kaldı. Dört yıl sonra, aynı kilisede, internet meraklısı, lise öğrencisi 16 yaşındaki O.A. Santoro’yu bir Pazar ayininin ardından Glock marka bir tabancayla göğsünden vurarak öldürdü. İlk ifadesinde, cinayeti talimatla işlediğini söyledi. 2. SALDIRI İtalyan Katolik Mater Dolorosa Kilisesi Rahibi Pierre Brunissen (74) TARİH 3 Temmuz 2006 YER Samsun Santoro’nun ardından sık sık Trabzon’a da gitmeye başlayan Fransız rahip, akşam saatlerinde sokakta gezinti yaptığı sırada Atilla Nuran (53) ile karşılaştı. Rahip hakkında, daha önce savcılığa, kilisede dershane açtığı iddiasıyla şikayette bulunan Nuran, Brunissen’i sokak ortasında kalçasından bıçakladı. Rahip, 3 saat hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu. Nuran’ın şizofren olduğu ve yıllar önce annesini öldürmekten tutuklandığı söylendi. Olayın arkası gelmedi. 3. SALDIRI Protestan Tilmann Geske (46), Necati Aydın (35), Uğur Yüksel (32) TARİH 18 Nisan 2007 YER Malatya Beş genç, Hıristiyanlık üzerine kitaplar hazırlayan Zirve Yayınevi’ni öğle saatlerinde bastı. Üç Hıristiyan’ın katledildiği olayın ardından Emre Günaydın (19), Abuzer Yıldırım (19), Hamit Çeker (19), Cuma Özdemir (20) ve Salih Gürler (20) olay yerinde yakalandı. Zanlıların, sık sık Günaydın’ın babasına ait bir spor salonuna gittiği, beraber bir öğrenci yurdunda kaldığı, üniversiteye girmeye çalışırken başarısız oldukları, işsiz gezdikleri belirlendi. Katliam öncesi 106 ayrı cep telefonu kullandıkları, ayrıca özel harekátçıdan cumhuriyet savcısına kadar çeşitli devlet yetkililerine ait telefon numaralarıyla irtibat kurdukları anlaşıldı. kurallar gereği kısaltmak zorunda kaldım, tamamı linkte@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7886426.asp __________________
Yok! |
|
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Türkiyede faili meçhul cinayetler ilk başladığında Uğur Mumcu demişti ki bunların üstüne gitmezseniz arkası gelir.Bu rahip saldırıları da aynı.Bunlar birbirleriyle bağlantılı olaylar.Rahip Santaro (belki kamuoyuna yansımayan eski olaylarda vardır) cinayetinin üzerine gidilmediği için belki Hrant Dink öldürüldü.O olayın failleri oartaya adam gibi çıkarılmadığı için arkası geliyor. Suçun büyüğü siyasilerde.Yargı halletsin diyorlar.Oysaki eğer bir savcının arkasında siyasi irade desteği olmazsa savcı bu işlerin üstüne gidemez.Aynı tuzağa ikinci kez düşüyoruz.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Katillerin pesine de asker kacaklarinin(!) pesine düstükleri gibi düsselerdi.... Demek ki asker kacaklari da papaz avcilari gibi münferit olsalardi hic biri yakalanmayacakti ![]() |
|
| #4 | |
| İnsanları hedef gösteren diziler, gazeteler, tv kanalları belli değil mi? __________________
Yok! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Rahip bıçaklayan R.B., Dink ve Santoro cinayetlerinin faillerine özendiğini söylemiş: Kahraman olup hayatımı kurtarmak istedim ![]() Özenmek için neden çok İzmir'deki Saint Antuan Kilisesi'nde rahip Franchini'yi bıçaklayan R. B. ifadesinde, rahip Santoro ve Dink cinayetlerinin faillerinden etkilendiğini söyledi. Dink'in katilleri için türküler yakılmış, tetikçiyle güvenlik görevlileri Atatürk'ün sözünün önünde posterlik fotoğraflar çektirmişti. 'Kurtlar Vadisi' de var İşsiz, parasız ve çaresiz kaldığını belirten R.B., 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki misyonerliğe dair laflardan etkilendiğini de belirtti. R.B, Dink ve Santoro'yu öldürenler gibi, "Kahraman ve ünlü olmak, hayatını kurtarmak istediğini" söylemiş. http://www.radikal.com.tr/ __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
![]() Toplumsal çürümenin nerelere geldiğinin güzel bir göstergesi sanırım. __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-12-07 19:14 . | |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Gene Kurtlar Vadisi,alaka kuramıyorum ![]() İlgi çekmek için yapılan işler bence,adam gibi suç duyurusunda bulunmak yerine,dikka çekebilecek birşey konuluyor araya. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| doğan grubu (radikal) ve çukurova grubu (Show TV)... basit, değil mi sayın remat ![]() yine de gelişme var. ogün samast, kahraman olmak için bu yola çıkmamış belli ki, ama bu adam açık açık söylüyor "kahraman olmak istedim" diye. işte, ipsiz sapsız ortalıkta dolaşan bu tipler, aynı zamanda potansiyel katil olamaya da müsait oluyorlar. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Tamamen komedi. Rant kavgalarına sözüm ona liberal-solcu takımları da alte olmakta.Kafayı kaldıran yok. Dizileri yasaklayalım,aman gençlere kötü oluyorlar,güzel m ülkemizde ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Kurtlar Vadisi dizisinin taraftarı değilim ancak,dizinin 3-4 bölümünü izledim,konuya ılımlı ve medeni yönlerden yaklşılıyor.Tümüyle onaylamıyorum tabi ki ama milliyetçi bir zihniyetin yapabileceği en iyi dizi. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|