Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Allah'ın varlığına inanıyor musunuz? Neden?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Anket Sonuçlarını Göster: Allah'ın varlığına inanıyor musunuz ?
Evet50 56.18%
Hayır29 32.58%
Zaman zaman şüphelere düştüğüm ve sorguladığım oluyor10 11.24%
Oy Verenler: 89. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski19-12-07, 11:12  #1
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
Allah'ın varlığına inanıyor musunuz? Neden?

Allah'ın (yada bir yaratıcının) varlığına inanıyor musunuz ?

Neden ?

İnanmıyorsanız bu nasıl ve ne zaman oldu ?

Teşekkürler...

Aristo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-12-07 11:17 .Sebep: hatalı soru
Aristo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-12-07, 11:14  #2
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bir Tanrı'nın var olabilecegine inanıyorum ama ismi Allah degildir.
Eski19-12-07, 11:16  #3
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir Tanrı'nın var olabilecegine inanıyorum ama ismi Allah degildir.
Çok hızlısınız sayın şüpheci...

Bir dakika beni şaşırttınız.. Sizinle uzunca tartışmıştık diğer konularda Kuran üzerine...

Kişiselleşmeden (Konu kapanmasın ) devam edelim mi?

Yani fikirlerinizi açar mısınız ?
Eski19-12-07, 11:25  #4
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Allah lafzı muhammed'in uydurdugu bir isim. Zaten daha önce kullanılıyordu. El ilah arabca terim Arabcada isimlerden önce El takısı gelir Yani ismi LEH Leh ismi islamdan önce bir insan tarafından kulanılıyordu. cıkmam gerek.

saygılar
Eski19-12-07, 11:29  #5
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Allah lafzı muhammed'in uydurdugu bir isim. Zaten daha önce kullanılıyordu. El ilah arabca terim Arabcada isimlerden önce El takısı gelir Yani ismi LEH Leh ismi islamdan önce bir insan tarafından kulanılıyordu. cıkmam gerek.

saygılar

Konuya devam etmek üzere ama kavramları değil varlık yada olayları tartışalım istiyorum...

Tamam siz Tanrı diyin de varlığına inanıyor musunuz?

Yani yaratıcı bir gücün varlığına ve ölümden sonra dirilmeye....

Merakla fikirlerinizi bekliyorum...

Saygılar..
Eski19-12-07, 11:41  #6
beysim
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

''ALLAHA'' kesinlikle inanıyor,ve ömrümün son nefesini verene kadar hayatımın değişmeyen tek doğru gerçeğin ALLAH olmasından en ufak bir kuşku dahi duymuyorum...
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-12-07, 11:45  #7
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın beysim şöyle demiş:

Mesajı Göster
''ALLAHA'' kesinlikle inanıyor,ve ömrümün son nefesini verene kadar hayatımın değişmeyen tek doğru gerçeğin ALLAH olmasından en ufak bir kuşku dahi duymuyorum...

Yanlış anlamayın sayın Beysim,

bende Allah'a inanıyorum (tuhaf, bu satırları yazarken penceremden sela sesi içeri doluyor, duyuluyor...) ama bu inancınız nereden geliyor?

yani demek istediğim sorgulayıp aklınızla kalbinizle mi iman ettiniz yoksa çevre faktöründen gelen bir kabul mü bu ?

Aristo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-12-07 11:46 .Sebep: hatalı yazım
Aristo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-12-07, 11:54  #8
beysim
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Aristo şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yanlış anlamayın sayın Beysim,

bende Allah'a inanıyorum (tuhaf, bu satırları yazarken penceremden sela sesi içeri doluyor, duyuluyor...) ama bu inancınız nereden geliyor?

yani demek istediğim sorgulayıp aklınızla kalbinizle mi iman ettiniz yoksa çevre faktöründen gelen bir kabul mü bu ?
Hayır sayın Aristo kesinlikle çevre faktörünün zerre kadar etkisi yoktur diyebilirim,zaten çevrenin baskısıyla Allaha iman eden birinin inancı ne kadar sağlam olabilirki?Ben sürekli düşündüm ve sorguladım aklım beni ALLAHA götürdü,Ayrıca bir insan empati kurarak ta ALLAHA ulaşabilir
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-12-07, 11:56  #9
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın beysim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır sayın Aristo kesinlikle çevre faktörünün zerre kadar etkisi yoktur diyebilirim,zaten çevrenin baskısıyla Allaha iman eden birinin inancı ne kadar sağlam olabilirki?Ben sürekli düşündüm ve sorguladım aklım beni ALLAHA götürdü,Ayrıca bir insan empati kurarak ta ALLAHA ulaşabilir

Çevre baskısı değil de kastım şu aslında:

Küçüklükten gelen öğretiler ve anlatılar mı iman nedeniniz diye soracaktım

Ama cevabı verdiniz teşekkürler...
Eski19-12-07, 12:08  #10
bcetin811

Ben Allah'a inanıyorum..Big Bang teorisinin öncesinde %50 ihtimal vardır..Ya bir yaratıcı vardır ve madde düzenlenmiştir ya da bir yaratıcı yoktur madde kendi kendine var olmuştur..Bu herkez tarafından kabul edilecek bir ihtimaldir..Aksini iddaa edilmek için o zamanı yaşamak gerekir ve bu imkansızdır..Şimdi ben var olmasına ihtimal verdiğim için gördüğüm herşeyin yaratılmış olduğuna inanıyorum ve bu ihtimal %100'e ulaşıyor..Aynı şekilde materyalist bir bilim adamı başlangıçtaki şansını %50 "yoktur" seçeneği doğrultusunda kullandığı için maddenin böyle bir potansiyeli olacağına inanıyor ve bu ihtimali %100 yokluğa çıkarıyor..

Bu mantık çerçevesinde düşünüldüğünde Peygamberlerin, kitapların gönderilmesi,şeytanın yaratılması ve Yaratıcının bizlerle konuşması benim açımdan olması gerekendir ve kesinlikle tezat oluşturacak bir durum sözkonusu değildir..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-12-07 15:31 .Sebep: Tamamı koyu harf..
bcetin811 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı