"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir din adamı neden intihar eder?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski21-12-07, 12:46  #1
qls_kurt

qls_kurt'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Bir din adamı neden intihar eder?

Bir rahip, bir imam, bir şaman veya herhangi bir dine mensup bulunan bir kişi dini ona intiharın yasak olduğunu söylese bile günah olduğunu bile bile Bu din adamı neden intihar eder?
Eski21-12-07, 13:26  #2
sarayka

sarayka'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

İntihar dini bir eylem değildir ki.
Pek çok etmen intiharı tetikleyebilir. Genellikle depresif bozukluklar buna neden olur. Bunun da, dinle doğrudan bir ilgisi yoktur.
Her konu ve kavramı din ile açıklamaya çalışmanın çok fazla anlamı olduğunu düşünmüyorum.
sarayka is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-07, 13:45  #3
özlemsüldü
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: ısparta

Alıntı:
Sayın qls_kurt şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir rahip, bir imam, bir şaman veya herhangi bir dine mensup bulunan bir kişi dini ona intiharın yasak olduğunu söylese bile günah olduğunu bile bile Bu din adamı neden intihar eder?
her din adamı bildiklerini uygular diye bisey yokki kardesim...ben bir müslümanım ama maalesef Rabbimin bana verdigi canı almak birkac kez aklımdan gecti ama yapamadim...cok sükür ki yapamadim...teslimiyet eksikliginden kaynaklanır bu...
özlemsüldü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-07, 13:53  #4
qls_kurt

qls_kurt'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın sarayka şöyle demiş:

Mesajı Göster
İntihar dini bir eylem değildir ki.
Pek çok etmen intiharı tetikleyebilir. Genellikle depresif bozukluklar buna neden olur. Bunun da, dinle doğrudan bir ilgisi yoktur.
Her konu ve kavramı din ile açıklamaya çalışmanın çok fazla anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Bir insanın çeşitli psikolojik rahatsızlıkları olabilir ve bunun sonucu intihar eder. İntihar etmeyi düşünmesinin sebebi çoğu kez inançsızlığı ve öz saygı eksikliğidir. Peki inancı yerinde olduğu düşünülen bir kişi yani bir rahip neden intihar eder? Bu tam olarak psikozlarla açıklanamaz bence başka bir sebebi olmalı.
Eski21-12-07, 13:57  #5
qls_kurt

qls_kurt'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın özlemsüldü şöyle demiş:

Mesajı Göster
her din adamı bildiklerini uygular diye bisey yokki kardesim...ben bir müslümanım ama maalesef Rabbimin bana verdigi canı almak birkac kez aklımdan gecti ama yapamadim...cok sükür ki yapamadim...teslimiyet eksikliginden kaynaklanır bu...
Örneğin müslüman birisi yani bir imam sabah namazını kıldırdıktan sonra neden intihar etsin ki. Ne gibi bir sebep olabilir sizce? Sonuçta daha yeni namaz kılmış ve Allah'a inandığını söylüyor ve ardından bir kaç dakika sonra intihar ediyor ve bu şekilde Allah'a şirk koşmuş oluyor. Kendi kendisi ile çelişmez mi sizce?
Eski21-12-07, 14:29  #6
mgms
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:

Mesajı Göster
Sayın qls_kurt imamın dediklerini yap yaptıklarını yapma diye söylenmiş güzel bir atasözümüz vardır...
saygılar
mgms is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-07, 14:34  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

O da bir birey,din adamı olması neyi değiştirir.Diğer insanlar neden ediyorsa,ondan.
Eski21-12-07, 15:15  #8
özlemsüldü
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: ısparta

Alıntı:

Mesajı Göster
Örneğin müslüman birisi yani bir imam sabah namazını kıldırdıktan sonra neden intihar etsin ki. Ne gibi bir sebep olabilir sizce? Sonuçta daha yeni namaz kılmış ve Allah'a inandığını söylüyor ve ardından bir kaç dakika sonra intihar ediyor ve bu şekilde Allah'a şirk koşmuş oluyor. Kendi kendisi ile çelişmez mi sizce?
Bilemiyorum syn gls kurt...o namazı kılmıs ama ikame edememis demekki...Allah(c.c) tam bir teslimiyet ve husu ile namaz kılan bir imamın ardindan intihara kalkismasi zor bisi gibi...
özlemsüldü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-07, 17:01  #9
qls_kurt

qls_kurt'nın Avatarı

İMAMIN SIR İNTİHARI

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Hartlap köyünde sözleşmeli imam olarak görev yapan Samet Bayram (25), sabah namazını kıldırdıktan sonra evinde intihar etti.
Devamı için...
http://www.haber10.com/haber/104871/
Eski21-12-07, 17:32  #10
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Demek ki imamar da papazlar gibi intihar edermis
Insanin her türlü sorunu olur; onlar da insan degil mi? Din adami diye bizden ne farklari var ki.
Psikolojik bozukuk, Kisilik örgüsü, aile sorunu, metres sorunu, kültürel yapi, filan gibi bir cok sebep oabilir
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı