"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bir din adamı neden intihar eder?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bir rahip, bir imam, bir şaman veya herhangi bir dine mensup bulunan bir kişi dini ona intiharın yasak olduğunu söylese bile günah olduğunu bile bile Bu din adamı neden intihar eder? __________________
Düşünceler olmuş bir sarp. Mantık olmasa bu ne harp! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| İntihar dini bir eylem değildir ki. Pek çok etmen intiharı tetikleyebilir. Genellikle depresif bozukluklar buna neden olur. Bunun da, dinle doğrudan bir ilgisi yoktur. Her konu ve kavramı din ile açıklamaya çalışmanın çok fazla anlamı olduğunu düşünmüyorum. |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: ısparta
| her din adamı bildiklerini uygular diye bisey yokki kardesim...ben bir müslümanım ama maalesef Rabbimin bana verdigi canı almak birkac kez aklımdan gecti ama yapamadim...cok sükür ki yapamadim...teslimiyet eksikliginden kaynaklanır bu... |
|
| #4 | |
| Bir insanın çeşitli psikolojik rahatsızlıkları olabilir ve bunun sonucu intihar eder. İntihar etmeyi düşünmesinin sebebi çoğu kez inançsızlığı ve öz saygı eksikliğidir. Peki inancı yerinde olduğu düşünülen bir kişi yani bir rahip neden intihar eder? Bu tam olarak psikozlarla açıklanamaz bence başka bir sebebi olmalı. __________________
|
| #5 | |
| Örneğin müslüman birisi yani bir imam sabah namazını kıldırdıktan sonra neden intihar etsin ki. Ne gibi bir sebep olabilir sizce? Sonuçta daha yeni namaz kılmış ve Allah'a inandığını söylüyor ve ardından bir kaç dakika sonra intihar ediyor ve bu şekilde Allah'a şirk koşmuş oluyor. Kendi kendisi ile çelişmez mi sizce? __________________
|
| #6 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
saygılar __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli | |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| O da bir birey,din adamı olması neyi değiştirir.Diğer insanlar neden ediyorsa,ondan. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: ısparta
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
| Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Hartlap köyünde sözleşmeli imam olarak görev yapan Samet Bayram (25), sabah namazını kıldırdıktan sonra evinde intihar etti. Devamı için... http://www.haber10.com/haber/104871/ __________________
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Demek ki imamar da papazlar gibi intihar edermis ![]() Insanin her türlü sorunu olur; onlar da insan degil mi? Din adami diye bizden ne farklari var ki. Psikolojik bozukuk, Kisilik örgüsü, aile sorunu, metres sorunu, kültürel yapi, filan gibi bir cok sebep oabilir |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|