"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kıskançlık/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Neden kıskanıyoruz? evet arkadaşlar İnsanlar neden kıskanırlar? Kendi kendime bu soruyu defalarca sorduğum halde, yanıt bulmakta zorlanıyorum. Kıskançlık bana göre sevmeyi ve paylaşmayı tam öğrenememiş, "ben" duygusu ağır basan insanların kendi egolarını tatmin etmeye çalıştıkları yada bazı duygularını bastırmaya çalışırken yaşadıkları o soğuk ama bir o kadar da yakıcı duygu... ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bence (eğer ilişkilerdeki kıskançlıktan bahsediyorsak) Paranoya derecesine varmadığında çok da tehlikeli bir şey değildir.Hatta insanlar bazen eşlerinin kendini kıskanmasından hoşnut olurlar. ![]() Bir kıskançlık testinin ortaya çıkardığı ilginç sonuçlar Western İllinois Üniversitesin'nden Dr. Eugene Mathes, evli olmayan ama duygusal bir ilişki içinde bulunan bir grup kadın ve erkeğe, bir ilişki içinde yaşanan kıskançlık testi uygulamış. Testten 7 yıl sonra bu insanlarla tekrar bağlantı kurmuş ve onlara ilişkilerinin şu anda ne durumda olduğunu sormuş. Teste katılanların yaklaşık olarak %25' i evlenmiş, %75' i ise ayrılmış. Evlenenlerin 7 yıl önceki kıskançlık puanları ortalama olarak 168 bulunmuş, ayrılanların ise 128. Sonuç, kıskançlığın uzun vadeli sevgi ile kaçınılmaz bir biçimde bağlantılı olduğuna işaret etmektedir. (Dr.David Buss, Dangerous Passion,2000.) http://www.ruhsagligi.org/altmenu.as...dil_id=198&m_o= __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Seven insan kıskanır derler ya!Belki çok genel bir tanım olacak ama bence de seven insan kıskanıyor!Tabi bunun derecesi de kişilik meselesiQÖzellikle evlenenlerde aşkın sevgiye dönüştüğü an kıskançlık azalaıyor,sevginin saygıya dönüştüğü an ise hiç kalmıyor!Sonrası eksiye doğru düşüyor.Umursamazlık...gibi.Bence bu da(kişilik yapısı diğer insanlardan çok farklı değilse)İnsanlar kıskandıklarını severler! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ACLIKTAN KISKANIR INSAN. tokken kiskaniyorsa sorunlu olabilir dikkat etmek gerekir??? ![]() __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #5 | |
| Ben ne demek istediğinizi anlayamadım sn. aksana. Merakımı gidermek için açıklarsanız sevinirim ![]() teşekkürler... __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Bir anlamda mahrumiyet ve doyumsuzluk, sorunlu ve kiskanc insani yaratir. kiskancliga da böyle bakiyorum. __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #7 | |
| Açıklama yaptığınız için teşekkürler sn. aksana. __________________
|
| #8 | ||
| Alıntı:
saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| kıskançlık kesinlikle egoistlikle birebir bağlantılı bir konudur... ayrıca bizim tartıştığımız konu birini kıskanmak degil,,birini 'başkasından'kıskanmak..yani en basitinden sevgilimizi başkalarından kıskandığımızı iddia ediyorsa yanılıyoruz.. çünkü biz sevgilimizi degil,sevgilimizin başkalarına gösterdiği ilgiyi kıskanıyoruz.. yani seven insan sevdiğini kıskanmaz... acı ama gerçek...sadece paylaşmayı sevmez..saygılar.. ![]() ![]() __________________
Uyumlu Faniler Bana Uyumsuz Derler,, Delirttiniz Beni Ey Ehven-i Şerler..:) |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Ben de ilk olarak söylediğinizle ilişki kuramadım ama bu söylediğinize katılıyorum.Kıskançlıktan kaynaklanan suçların kültürel yapı ve eğitim yapısıyla ilgili olduğu bir gerçektir.Ancak bazı çiftlerin birbirlerini, ilişkiye ve kendilerine zarar vermeden kıskanmaları iki tarafında hoşuna giden bir durumdur.Bu kıskançlık aslında sakınma ve sahiplanme duygusuyla alakalıdır. saygılar.. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|