"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kuran-ı Kerim'in ahzab süresi 37-50-51-52.nci ayet/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ahzap 37- Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir. Ahzab Suresi, Ayet, 50-51-52: 50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. 51- Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır. 52- Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor. bu vahiylerin gelmesi üzerine hz. ayşe (aise) muhammede şöyle der; senin allahın ne kadar seni düşünüyor. muhammed ise ayşe'ye (aise) bu müjdeli haberi zeynebe kim verecek der. "sevgili şüpheci bu konu hakkında yorumlarını lütfen bizimle paylaş. tabi diğer değerli forum arkadaşlarımızıda bekliyorum" |
|
| #2 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Sanırım bu sözün üstüne yorum yapmak anlamsızdır. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Aslında inanın, bu ayetin o kadar kısa bir özeti varki... Tam türkce harikası. Keyfine göre hareket edebilirsin dese her sey daha iyi anlasılacak. __________________
Bütün insanlar kardestir. süpheci Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-12-07 00:33 .Sebep: Dogru söyliyeni dokuz forumdan kovacakları icin |
|
| #4 | |
| arkadaşlar bu ayetlerin iniş sebebini yazmayı unuttum. bu ayetler muhammedin kendi oğulluğu olan zeyd'in karısı olan zeynebi helali olması içindir. normal şartlarda helali olamayınca mecburen vahiy gelmesi gerekmiş. ortada bir sorun kalmaması amacı ile bu ayetler muhammede gönderilmiştir. ayrıca zeyneb hz. muhammedin öz halasının kızıdır. |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: ısparta
| Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir. Allah sizin iddia ettiklerinize ayetin icinde cvp vermis...Rabbimden sonra bana söz düsmez.. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Allah cc bu güzelim adeti kaldırmakla insanlıga negibi bir katkı sagladı? sn özlemsüldü: Verdiginiz ayet muhammedin zeyneb ile evlenebilme gerekcesi. Acaba siz bu konuda ne düsünüyorsunuz? Eger Allah cc bana bu emri verseydi o an peygamberligi bırakır senin gibi Allahı tanımıyorum derdim. Sn özlemsüldü Evrim konusunda bu kadar yazı eklediniz. Sizden ricam bu kadar muazzam bir kainatın yaratıcısı olan Allah, zeynebi sana es yaptık dermi? Tabi artık bizde bıktık. Cünkü tek tek inanırları koltuga oturtup rehabilitasyon yapacak degiliz. Sn özlemsüldü gibi milyonlarca inanır var hangi biriyle ugrasacaz. Bu ayetin Allaha iftira oldugunu nasıl anlatacaz? Bu ayetin bütün semavi din kitaplarının yüz karası oldugunu nasıl izah edecez? Bu ayeti anlamaları icin hangi yöntemi kullanacaz? Bu ayetler gelmeden önce muhammed, zeyneble ne gibi sey yasayıp yasamadıgını nasıl anlatacaz. Zeyd'in muhammed'e ya Muhammed eger zeynebi begendinse bosayayım sen al demesini nasıl izah edecez? Eeee artık bizde bıktık. Evrensel bir kitap olduguna inanılan bir kitabın tüm iceriginin, Muhammed'in hevası ile ilgili oldugunu nasıl anlatacaz. Aise Bütün inanırların inancını yerle bir edebelicekken neden etmedigini nasıl anlatacaz. Bir arkadasımın dedigi gibi Hz muhammed mezardan kalksa ben peygamber degilim dese, ona gene inanmazlar. Olan oldu artık. Muhammed'in dedigi gibi. İslam garib basladı garib devam edecek. Muhammed'in bile hesaplıyamadıgı, tahmin etmedigi seylerin olmus oldugunu ima eden bu sözü nasıl acıklayacaz? __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayın şüpheci en çok neye kızıyorum biliyormusun!..Hz.Muhammed'i yalancılık ve ahlaksızlıkla suçlayan kimselerin ahlaktan bi haber olmarına..Bu nasıl bir mesaj, ayıp değilmi?Sen bir evrimci olarak bizlere öyle bir ahlak, öyle bir duruş göster ki, bizde gerçekten davranışlarımızı ilahi kitaplara bağlı kalmaksızın sizlerden öğrenelim..Bu uslup kesinlikle doğru değil..Ben inandığım halde size saygı duyuyorum ve haklı olarak sizden bu alakayı bekliyorum.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|