"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Gök yüzündeki gül yani Rosette Nobella/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sonra gök yarılıp yağ gibi erimiş olarak kıpkırmızı bir gül olduğu zaman; (Rahman Suresi, 37) Senin içinde olduğun herhangi bir durum, onun hakkında Kur'an'dan okuduğun herhangi bir şey ve sizin işlediğiniz herhangi bir iş yoktur ki, ona (iyice) daldığınızda, Biz sizin üzerinizde şahidler durmuş olmayalım. Yerde ve gökte zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabbinden uzakta (saklı) kalmaz. Bunun daha küçüğü de, daha büyüğü de yoktur ki, apaçık bir kitapta (kayıtlı) olmasın. (Yunus Suresi, 61) ABCDE Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 23:51 . |
|
| #2 | ||
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Eğer kuranda bahsettiğiniz gibi bilimsel veriler yer alıyorsa Bilimsel gelişmelerde hiçbir katkısı olmayan müslümanların kitabında gerçekten bu bilgiler yer almış oluyorsa Rosette Nebula'yı ilk inceleyenlerden biri Hz. Muhammed olmalı imiş Leisa Townsley değil!!! Tıpkı sizin gibi imanı kuvvetli bir arkadaş dyor ki: Alıntı:
![]() Sizin elinizde Leisa Townsley'in bulgularından farklı "kurna göre" ne gibi veriler mevcut? Ben onu merak ediyorum? Önce bunlara cevap verin!!!....Başlamadan daha söz bitti deyip "ahanda nasıl koydum lafı? bak şişti cevap veremedi" tarzında pek bilimsel sonuçlarınızın insanlık açısından hiçbir fayda sağlamayacağını çok üzülerek söyleyeceğim. Bize olmuşu bitmişi yani "ESKİYİ" değil...Yeniyi anlatın lütfen...Bilim dünyasında çığır yaratacak ne gibi YENİ veriler mevcut kitab-ı mukaddesinizde...? Yezit Kızı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 02:48 . | |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Sonra gök yarılıp yağ gibi erimiş olarak kıpkırmızı bir gül olduğu zaman; (Rahman Suresi, 37) Gök ne zaman yarılmış? Sen göğün yarılabilir bir şey olduğunu mu sanıyorsun? Buyur al sana Rosette Nebulası: ![]() ( http://astro.nineplanets.org/twn/n2237x.html ) Bunun neresi güle benziyor bir söylesene? Bir bulutu size gül gibi, buradaki göğü de kainat gibi gösterecek ne çektiniz, içtiniz vs. siz? Yoksa kafayı bir yere filan mı vurdunuz? |
|
| #4 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Gök nasıl yarılıyor peki? Tamam inandık nebula Verdeten ke eddiheani imis. Peki nebula'yı kesfeden kisi captain cousto gibi müslüman olmusmu? __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kurani ifadeleri bilime yamama çalışmaları yanlıştır.Bunu müteşabihlik başlığında da dile getirdim.Kuran benzetmelerini labaratuvar çıktısı ile doğrulamak isteyenler yanılıyorlar. Mesela ben yarılmadan fiziksel bir yarılma anlamıyorum.Ben burada evrenin(sema tek başına kullanıldığında evren anlamında kullanılır)yarılmasından çok evrenin içindeki bilinmeyenlerin ortaya çıkarılmasının benzetmeli bir ifadesi olarak anlıyorum.Bu edebi dil, tamamen bilinçaltı ve sezgi yoluyla elde edilen gerçekleri, madde düzeyinde olanlara benzetmiştir. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Konuyu gene Mütesabih noktasına tasıdınız. Söyleki. Bu tür edebi anlatımlara muhatap olan o zamanki inanırlar icin gecerli olabilir. Ama bugünkü insan icin gecersizdir. Cünkü artık biz İnsanoglu gercegi biliyoruz. Bu gün icin bu türden edebi anlatımlar gecersizdir. İse, Kur'an evresnsel degildir. O gün icin kabul, bugün icin anlamsız. Her iki zaman icin anlasılabilecek bir edebi anlatımı yapamazmıydı? __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Kur'an sözgelimi hem kendilerini muhatap aldığı 1400 yıl önceki Araplar'a hem de sözgelimi modern insanın anlayışına hitap eden bir kitaptır. Bilimsel/betimleyici bir dil her hal u kârda o metni tarihsel kılar. Ama mecazî hüviyet onun evrensel bir formda kalmasına olanak hazırlar denilebilir.Varlık konusundan diğer konulara kadar her anlatım herkese göre anlatılmıştır. | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Eger bir gün süpheci delirecekse bunun tek sebebi kur'an olacaktır. Bir ayette sacmalayan, bir baska ayette İnsanın aklını zorluyan benzetme... Bu ne anlasılmaz bir kitap böyle? Ey Muhammed! sen ne yaptın böyle? ''Le uksimu bi mevekiınnucum. Ve innehu le kasemun lev tealemune azim. Bu ayet bile insanın cıldırmasına yeter. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #10 | |
| Sayın Şüpheci İnsan sadece akıldan ibaret değildir.Elbette akıl insanın en önemli nimetidir ama aklı aşan gerçeklerin olduğunu bilmeliyiz.Şunu da ifade edelim ki din her insandan gayb alanını müteşabih diye bilin diye zorlamaz.O bu gerçekleri bilmekten çok yaşamasını ister.Bu forumlarda bilgiye ters geldiği gerekçesiyle ithamlar geldiği için bizler de bunun bu şekilde okunması gerektiğini söylüyoruz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|