"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Allah, Kuran'daki Biz

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski22-12-07, 02:04  #1
zeynepcakm
Yazar Adayı

zeynepcakm'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: istanbul
Allah, Kuran'daki Biz

Forumun Kitaplı Dinler - Tarikatlar bolumunde girip okudugum konular geregi yazmak istedim.
Her konuda ve her seyde ana cevabin " Biz" olduguna dikkat cekmek istiyorum. Allah birdir. Bir demek "hepimiz ve hersey Bir demektir. Kitabimizdaki "biz" edebiyattan falan degildir. Bu her dilde ve her cagda anlasilabilecek ve degismeyecek bir hitaptir. Ifade olarak kullanilan " biz, ben, siz ", Allah birdir ifadesinden herkesin anlayacagi gibi " O " dur.
Hitaplarin hepsi O'dur ve "O"herseydir. Allah sinirsiz sonsuz oldugundan hersey O'nun icindedir ve O'ndadir. Bu boyle olduguna gore, ben denirsede Biz,siz denirsede Biz, biz denirsede Biz. Ve O muazzam sistem tek ve bir.
Bu anlatimi algilamamak, arap edebiyatini ve inceliklerini bilmemekten degil, kisitli duyulara ve Biz'in aklina sahip insanin, sadece bu kisitli duyulari kullanip, Biz'in aklini kullanmadan hareket etmesindendir. Bu da iradeli yaratilmis oldugumuz icin en tabi hakkimiz. Anlamamakta ozguruz.
zeynepcakm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı