"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| Tüm Problemlerin Cevabi Bu Kitapta!! Merhaba arkadaşlar ben Hewreman. sizinle bir paylaşımda bulunmak istiyorum. Mantık, Din, Felsefe vs.'ye dair soracağınız bütün sorular Risale-i Nur Külliyatı'nda cevaplıdır.Lütfen okuyalım. Risale-i Nur Külliyatı-yazarı:Bediüzaman Said-i Nursi İNDİR: http://www.sorularlarisaleinur.com/d...grami_Ver2.zip Yorumlarınızı bekliyorum.Selamlar. |
| #2 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
bu kitaplar her derde deva bende yakınen biliyorum mesela çağın tefsiri (yalnız unutmayın Kur'an'da 6666 ayet var bu kitaplarda topu topu 80-100 ayetten bahsediliyor o da tefsir değil alıntı olarak ama ona rağmen yıllardır çağın tefsiri diye adlandırılıyor çok ilginç) hatta öyle bir meseleye işaret ediyor ki 1400 yıllık bir meseleyi bile çözüyor. Hani Kur'an da yahudi ve hristiyan (ehl-kitap) ların Allah'a ve Peygamberi Hz.Muhammed (sav) inanmayan imansızdır, kafirdir diyen yüzlerce ayet var ya işte bu kitaplar bu sorunu da çözüyor ve hristiyan ve yahudilerin de cennete gireceklerini ve hatta şehit bile sayılacaklarını belirtiyor. hristiyan şehit ifadeleri için bakınız: risalei nur kitaplarından; emirdağ lahikası, kastamonu lahikası sayfa 110-111 ehl-i kitapla ilgili ayetlerin sert olduğunu öğremek için (Haşa Allah(c.c.) 'dan merhametli insan) bakınız; fethullah gülen; hoşgörü ve diyalog iklimi, küresel barışa doğru hem hristiyan hem müslüman nasıl olunur? bakınız zaman gazetesi 10-30 nisan tarihli sayıları | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Risale-i Nur'da en çok tartışılan konulardan olan evrim konusunda hiçbir açıklama yok! Sadece tek bir yerde bahsediliyor o da şöyle: ...Canlılar evrim geçirmiş de olamaz çünkü mesela bir atla bir eşek çiftleşince katır doğuyor fakat doğan katır kısır olduğu için demek ki atla eşek aynı kökene sahip değiller. :-) :-) :-) İşte böyle... __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #4 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Peki AIDS ve Kanserin kesin tedavisi için gereken ilacın formülünü bulabilecek miyiz? Ya da 5'den büyük depremleri en az 24 saat önceden tespit edebileceğimiz makinenin ölçüm ve çizimlerini ? Ne dediniz ? Bulamayacak mıyız ? O zaman boşverin gitsin... Biz işimize bakalım... Börtü böceğin Allah'a hamd ettiğini öğrenmek için harcanacak zamana yazık... __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-04-06 15:56 . |
| #5 | ||
| Alıntı:
| #6 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006
| ....ben beni risaleden aldım ...risalede kendimi buldum..tanıdımm..herşeyi ve rabbimi....risaleden aldığım fikre göre yaşar o fikre göre ölürüm....bizler Kur'an ın askerleri..hizmetkarlarıyız..davamız belli..... __________________
....ben yahyayım,ben yasinim,şikakiyim,el halilim.......ben çeçenim,ben boşnağım,kürdüm,türküm,ben insanım,müslümanım.... |
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
![]() Arkadaşım, bu dediklerinizin cevabını yazan bir bilimsel kitap, kaynak var mı ortada? Yok. Tüm bilimi çöpe atalım oldu mu. Tüm kitapları çöpe atalım kurtulalım. Bilim bilim diyoruz daha iki hastalığın çaresini bulamadı. Atalım kurtulalım. Sorunuza gelirsek... Deprem konusunu bilemiyorum ama, Aids veya kanserin çaresi de var bu kitaplarda. Evet evet var dedim. --- Peki ölüme çare bulabildimi bilim kitapları? Ölümden sonrasına... (İnanmıyorsanız zaten cevap vermenize gerek yok.) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Belki de bu soruyu ciddi olarak sormadınız ama, çokça da soruluyor ve böylelikle bilimin "acizliği" gösterilmek isteniyor. Öncelikle ölüm doğanın bir gerçekliğidir. Ve yaşamın ikiz kardeşidir. Doğum ne kadar olağan ve sıradan bir olaysa ölüm de aynı doğal ve sıradan bir olaydır.Onu; doğum ve ölümü anlamlandıran bizleriz. Ölümden sonrasını kafamızda şekillendiren de bizleriz. Nedenlerini konuşmaya gerek de yok. Nasılsa bu konularda anlaşamıyoruz. Ama bir yanılgıyı kabullenmeniz gerekir. Ölüme çare olmadığı gibi, bilimin böyle bir amacının da olmayacağını...bilmek gerekir. Ölümü anlamlı kılan yaşamın kendisidir. Yaşamın olabilmesi için ölüm şarttır. Canlılık bir yerde sona ermedikçe yaşam diye bir şey söz konusu olamaz. Doğanın işleyiş şekline terstir. Her ölüm farklı yaşamların oluşumuna neden olur çünkü. Ve her yaşam, kendisini var eden ölümlerin "yüzü suyu hürmetine" vardır. Hiç bir olgu bir başka olgudan mutlak biçimde farklı değildir. Her şey birbiriyle etkileşim halindedir. Her ölüm başka yaşamların tetikleyicisi durumundadır.Ölüm "o şey için yokoluş anlamına geliyorsa, aynı anda başka "şeylerin" yaşamı anlamına da gelmektedir. Doğanın gerçekliğini anlarız, etkileriz, belki bir yere kadar da değiştirebiliriz. Ama maddenin 13.7 milyar yıl önce başlayan serüvenini oluşturan doğa kanunlarını değiştiremeyiz. çünkü onlar hiç değişmeden o günden bu güne geldi. Ve değişeceklerini gösteren hiç bir işaret de yok. Ölüm yaşamla birlikte hep var olacak! | |
| #10 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Melnur Bey, bu söylediklerinize katılıyorum. Herhangi bir problem yok. Ancak din kitaplarında bilimsel veriler, sonuçlar veya hastalıklara "yenilir-içilir" ilaçlar arayan düşünce yapısına karşı da böyle bir cevap olması gereken bir cevaptır. Yani, kutsal kitabı veya dini yaşayışın olması gerekenini anlatan kitaplarla, bilim kitaplarını yarıştırmaya kalkarsak bir taraf (yaşamın ana meselelerinden olan hastalıklara çare bulma konusunu en başa alarak) "hani kitabınızda kanserin çaresi yok" derse diğer tarafta pek tabii, yine yaşamın "kendince" ana konusu olan dünya hayatı ve devamındaki ahiret hayatını kazanabilme savaşı çerçevesinde kendisine en gerekli olan cevabın bilim kitaplarında olup olmadığını sorar. Yani ben mutabımın mantığıyla hareket ediyorum. Bu şekilde doğruyu yanlışı daha kolay ayırabiliriz. Empati. (Risalelerde de genelde böyle bir yol izlenir zaten.) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|