Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski01-04-06, 08:49  #1
Hewreman
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Tüm Problemlerin Cevabi Bu Kitapta!!

Merhaba arkadaşlar ben Hewreman.

sizinle bir paylaşımda bulunmak istiyorum.

Mantık, Din, Felsefe vs.'ye dair soracağınız bütün sorular Risale-i Nur Külliyatı'nda cevaplıdır.Lütfen okuyalım.

Risale-i Nur Külliyatı-yazarı:Bediüzaman Said-i Nursi

İNDİR: http://www.sorularlarisaleinur.com/d...grami_Ver2.zip

Yorumlarınızı bekliyorum.Selamlar.
Hewreman is offline  
Eski03-04-06, 14:04  #2
piri reis
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın Hewreman şöyle demiş:

Merhaba arkadaşlar ben Hewreman.

sizinle bir paylaşımda bulunmak istiyorum.

Mantık, Din, Felsefe vs.'ye dair soracağınız bütün sorular Risale-i Nur Külliyatı'nda cevaplıdır.Lütfen okuyalım.

Risale-i Nur Külliyatı-yazarı:Bediüzaman Said-i Nursi

Yorumlarınızı bekliyorum.Selamlar.

bu kitaplar her derde deva bende yakınen biliyorum
mesela çağın tefsiri (yalnız unutmayın Kur'an'da 6666 ayet var bu kitaplarda topu topu 80-100 ayetten bahsediliyor o da tefsir değil alıntı olarak ama ona rağmen yıllardır çağın tefsiri diye adlandırılıyor çok ilginç)

hatta öyle bir meseleye işaret ediyor ki 1400 yıllık bir meseleyi bile çözüyor.

Hani Kur'an da yahudi ve hristiyan (ehl-kitap) ların Allah'a ve Peygamberi Hz.Muhammed (sav) inanmayan imansızdır, kafirdir diyen yüzlerce ayet var ya
işte bu kitaplar bu sorunu da çözüyor ve hristiyan ve yahudilerin de cennete gireceklerini ve hatta şehit bile sayılacaklarını belirtiyor.

hristiyan şehit ifadeleri için bakınız:
risalei nur kitaplarından; emirdağ lahikası, kastamonu lahikası sayfa 110-111

ehl-i kitapla ilgili ayetlerin sert olduğunu öğremek için (Haşa Allah(c.c.) 'dan merhametli insan) bakınız;

fethullah gülen; hoşgörü ve diyalog iklimi, küresel barışa doğru

hem hristiyan hem müslüman nasıl olunur?
bakınız
zaman gazetesi 10-30 nisan tarihli sayıları
piri reis is offline  
Eski03-04-06, 14:32  #3
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Risale-i Nur'da en çok tartışılan konulardan olan evrim konusunda hiçbir açıklama yok!
Sadece tek bir yerde bahsediliyor o da şöyle:

...Canlılar evrim geçirmiş de olamaz çünkü mesela bir atla bir eşek çiftleşince katır doğuyor fakat doğan katır kısır olduğu için demek ki atla eşek aynı kökene sahip değiller.
:-) :-) :-)

İşte böyle...
Eski03-04-06, 15:54  #4
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Peki AIDS ve Kanserin kesin tedavisi için gereken ilacın formülünü bulabilecek miyiz? Ya da 5'den büyük depremleri en az 24 saat önceden tespit edebileceğimiz makinenin ölçüm ve çizimlerini ? Ne dediniz ? Bulamayacak mıyız ? O zaman boşverin gitsin... Biz işimize bakalım... Börtü böceğin Allah'a hamd ettiğini öğrenmek için harcanacak zamana yazık...

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN
ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN

yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-04-06 15:56 .
yam_yam is offline  
Eski03-04-06, 16:20  #5
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın AdıYok şöyle demiş:

Ben risale okurken şunu çok iyi anladım..diyorki;Ahmaklara karşı verilecek en güzel cevap sukuttur..... :-) :-) :-) :-)
Ahmaklık anlayışınızı da risaleden aldıysanız çok yazık...

yam_yam is offline  
Eski03-04-06, 16:25  #6
AdıYok
Onay bekleyen
Yazar Adayı

....ben beni risaleden aldım ...risalede kendimi buldum..tanıdımm..herşeyi ve rabbimi....risaleden aldığım fikre göre yaşar o fikre göre ölürüm....bizler Kur'an ın askerleri..hizmetkarlarıyız..davamız belli.....
Eski03-04-06, 17:10  #7
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın AdıYok şöyle demiş:

....ben beni risaleden aldım ...risalede kendimi buldum..tanıdımm..herşeyi ve rabbimi....risaleden aldığım fikre göre yaşar o fikre göre ölürüm....bizler Kur'an ın askerleri..hizmetkarlarıyız..davamız belli.....
Ne risaleymiş ama... Baksanıza Kur'an'dan bile üstün tutulmaya başlandı. Risale'den önce müslümanlar müslüman değilmiş... :-)

yam_yam is offline  
Eski03-04-06, 19:34  #8
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
AIDS ve Kanserin kesin tedavisi için gereken ilacın formülünü bulabilecek miyiz? Ya da 5'den büyük depremleri en az 24 saat önceden tespit edebileceğimiz makinenin ölçüm ve çizimlerini ? Ne dediniz ? Bulamayacak mıyız ? O zaman boşverin gitsin
Okuduğum bazı yazılara karşı da birşey yazmadan duramıyorum. Uğraşmayayım diyorum ama olmuyor.
Arkadaşım, bu dediklerinizin cevabını yazan bir bilimsel kitap, kaynak var mı ortada?
Yok.
Tüm bilimi çöpe atalım oldu mu. Tüm kitapları çöpe atalım kurtulalım. Bilim bilim diyoruz daha iki hastalığın çaresini bulamadı. Atalım kurtulalım.
Sorunuza gelirsek... Deprem konusunu bilemiyorum ama, Aids veya kanserin çaresi de var bu kitaplarda. Evet evet var dedim.
---
Peki ölüme çare bulabildimi bilim kitapları? Ölümden sonrasına... (İnanmıyorsanız zaten cevap vermenize gerek yok.)

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski03-04-06, 20:16  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Peki ölüme çare bulabildimi bilim kitapları? Ölümden sonrasına...
Sn.İbra,

Belki de bu soruyu ciddi olarak sormadınız ama, çokça da soruluyor ve böylelikle bilimin "acizliği" gösterilmek isteniyor.

Öncelikle ölüm doğanın bir gerçekliğidir. Ve yaşamın ikiz kardeşidir. Doğum ne kadar olağan ve sıradan bir olaysa ölüm de aynı doğal ve sıradan bir olaydır.Onu; doğum ve ölümü anlamlandıran bizleriz. Ölümden sonrasını kafamızda şekillendiren de bizleriz. Nedenlerini konuşmaya gerek de yok. Nasılsa bu konularda anlaşamıyoruz.

Ama bir yanılgıyı kabullenmeniz gerekir.

Ölüme çare olmadığı gibi, bilimin böyle bir amacının da olmayacağını...bilmek gerekir. Ölümü anlamlı kılan yaşamın kendisidir. Yaşamın olabilmesi için ölüm şarttır. Canlılık bir yerde sona ermedikçe yaşam diye bir şey söz konusu olamaz. Doğanın işleyiş şekline terstir. Her ölüm farklı yaşamların oluşumuna neden olur çünkü. Ve her yaşam, kendisini var eden ölümlerin "yüzü suyu hürmetine" vardır.

Hiç bir olgu bir başka olgudan mutlak biçimde farklı değildir. Her şey birbiriyle etkileşim halindedir. Her ölüm başka yaşamların tetikleyicisi durumundadır.Ölüm
"o şey için yokoluş anlamına geliyorsa, aynı anda başka "şeylerin" yaşamı anlamına da gelmektedir.

Doğanın gerçekliğini anlarız, etkileriz, belki bir yere kadar da değiştirebiliriz. Ama maddenin 13.7 milyar yıl önce başlayan serüvenini oluşturan doğa kanunlarını değiştiremeyiz. çünkü onlar hiç değişmeden o günden bu güne geldi. Ve değişeceklerini gösteren hiç bir işaret de yok.

Ölüm yaşamla birlikte hep var olacak!
melnur is offline  
Eski04-04-06, 10:41  #10
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Melnur Bey, bu söylediklerinize katılıyorum. Herhangi bir problem yok.
Ancak din kitaplarında bilimsel veriler, sonuçlar veya hastalıklara "yenilir-içilir" ilaçlar arayan düşünce yapısına karşı da böyle bir cevap olması gereken bir cevaptır. Yani, kutsal kitabı veya dini yaşayışın olması gerekenini anlatan kitaplarla, bilim kitaplarını yarıştırmaya kalkarsak bir taraf (yaşamın ana meselelerinden olan hastalıklara çare bulma konusunu en başa alarak) "hani kitabınızda kanserin çaresi yok" derse diğer tarafta pek tabii, yine yaşamın "kendince" ana konusu olan dünya hayatı ve devamındaki ahiret hayatını kazanabilme savaşı çerçevesinde kendisine en gerekli olan cevabın bilim kitaplarında olup olmadığını sorar.
Yani ben mutabımın mantığıyla hareket ediyorum. Bu şekilde doğruyu yanlışı daha kolay ayırabiliriz. Empati.
(Risalelerde de genelde böyle bir yol izlenir zaten.)

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 08:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)