Alıntı:
Sayın AranEL şöyle demiş:
 Bilimin amoralligi konusu,zaman zaman içinden çıkılamaz bir hal almakta.Bilimin ilerlemesi ve gelişmesi için kesinlikle gerekli,olmazsa olmazlarından.Bilim insanı olmak gercekten çok güç bir durum.Bir nevi kendini insanlıgından soyutlamak zorundasın;fakat insan oldugumuzun farkına vardıgımız zamanlarda acımazsızlık,vahşilik olarak gördügümüz pek çok şey bilim dünyasında olagan bir durum ..Burda bilimin duygusal olmasını kastetmiyorum elbette.Ama sebeb oldukları zaman zaman insanın insan olmasından utandıran durumlarda sizlerin düşünceleri nelerdir?
küçük bir iki örnek vermek gerekirse;atom bombası,kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılan ceninler vs vs...
bilimin acımasız oldugu bir gercek..siz bu gercek karşısında kişisel olarak nasıl bir tutum sergiliyorsunuz yada düşünceleriniz ne oluyor? |
Sayın AranEL
Tespitlerinize katılmamak mümkün değil,Ama bu çok hassas bir konu;Malum işin sonunda;Bilgiyi tekeline alan değerli arkadaşlarımız size Bilim düşmanı yakıştırmasını da yapabilirler...Neyse biz konumuza dönelim;Bilimin insanlığa zararlı buluşları olmuştur(Kitle imha silahları,Atom bombaları,Biyolojik,kimyasal silahlar...vs)Fakat benim kanaatim o ki:İnsanlığa zarar veren;Bu buluşlar değildir.İnsanlığa zarar veren İnsanoğlunun kendisidir.Bakın mesela Bilgisayarı da bulan İnsanoğludur;Fakat kimileri ondan Bilgi alır,Kimileri de onu kötü emellerine alet eder.Ama bence insanoğlu henüz daha en büyük buluşunu gerçekleştirmedi,o gerçekleşsin;İnsan olduğumuzun hele bir farkına varalım...GERİSİNİ SİZ SEVGİLİ YORUMCULARA BIRAKIYORUM...