| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Economist: Türkiye yalpalıyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| 1 Nisan tarihli Economist dergisinde Türkiye hakkındaki bir değerlendirme yazısında, Türkiye'nin yalpalamaya başladığı, 'ılımlı İslamcı' olarak nitelenen başbakanın giderek artan şekilde pervasızlaşan siyasi taktiklerinden kendisini takdir edenlerin bile endişe etmeye başladıkları dile getiriliyor. Economist dergisine göre, Arap Birliği zirvesi için Sudan'a gitmeden önce, Merkez Bankası başkanının atanması tartışmalarına ilişkin olarak 'Ortada endişelenecek birşey göremiyorum' diyen Başbakan Erdoğan'ın "bütün kayıtsızlığına rağmen", Türkiye hakkında bu günlerde endişelenecek çok şey olduğunu bilmesi gerekiyor Haberin Devamı: http://www.bbc.co.uk/turkish/europe/...conomist.shtml __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Türkiye ne zaman ayağa kalktı ki yalpalayabilsin? |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Hükümetin daha düne kadar en iyi götürdüğü işin AB olduğunu söylemek mümkündü. Ama bu konuda da yalpalama başladı. Sanıyorum ülkemizde yükselen milliyetçilik söyleminin etkisi altındalar. Belki bunda seçim platformunun yakınlaşmasının da bir rolü vardır. Uzmanlar Türk Parası'nın "aşırı" değer artışının bir çöküntüye yol açabileceğini de söylüyorlar. Manevra yapabilmek adına esnek tavırlar göstermek iyidir de, yalpalamak, güveni yitirmek anlamına geliyor sanıyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|