Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Peres'ten Hamas'lı Zorbalara Sert Uyarı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski23-12-07, 13:23  #1
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
Peres'ten Hamas'lı Zorbalara Sert Uyarı

Peres'ten Hamas'a sert uyarı
İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Gazze Şeridi'ndeki Hamas liderlerinin ateşkes önerisine sert yanıt verdi.

"İsrail'e Kassam saldırıları duruncaya dek, barış görüşmesi olmayacağını" ifade eden Peres, Gazze Şeridi'nde İsrailli asker veya sivilin kalmadığını kaydetti.
Peres, "O halde niye hala roket saldırıları düzenliyorlar? Biz düşman değiliz, Gazze'yi ele geçirmek istemiyoruz, sadece kendimizi savunuyoruz. Bir ateşkesi konuşmak için bile, önce Kassamlar durmalıdır" dedi.
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...s_update.shtml

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 13:27  #2
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

peres önce bayramın ilk günü yapılan ve birçok Filistinli sivilin ölmesine sebep olan katliamın hesabını versin
Eski23-12-07, 13:37  #3
fenerbahçeli

Bu resim siyonist katliamın sembolleşmiş resimlerinden;

Eski23-12-07, 13:42  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

başka bir resim daha vardı ; oğluyla birlikte israil askerlerinin kurşunların korunmaya çalışan ama hayatını kaybeden bir adam...

israil'de de hızla çözüme gidiliyor olmasına rağmen, HAMAS, saçmasapan idealleri yüzünden halkının mahvolmasına neden oluyor.
ABD'de yapılan toplantıdan, 2009'a kadar sınırları belirlenmiş, bağımsız bir filistin devleti kurulması sonucu çıkmış olmasına rağen, HAMAS'lı teröristler, hala israil'i haritadan silmekten söz ediyorlar.

peres'in söyledikleri yapılsa,saldırılar durdurulsa, ateşkes yapılsa ve akabinde barış görüşmelerine HAMAS 'la da devam edilse daha güzel olmaz mı?
bu kadar insanın ölmesine ne gerek var?

Eski23-12-07, 13:57  #5
fenerbahçeli

Bence burjuva medyasının dışında tarafsız medyayıda takip etmelisiniz.

Hamas bir örgüttür, İsrail ise bir devlet. İsrail' in yaptıklarıyla Hamas' ı bir tutamazsınız heralde. İsrail Filistinli sivilleri öldürüyor, Hamas' ta İsraillilere yönelik saldırılar yapıyor. Onlarda sivilleri katlediyor tabi..

Daha 2 gün önce birçok Filistinli sivil katledildi, hangi barıştan söz ediyorsunuz? Elbette herkes çözüm istiyor, ancak biraz da İsrail ödün versin, hep Filistin tarafı verecek değil ya.. İsrail tamamen kendine bağımlı, kukla bir Filistin istiyor. Ayrıca barıştan yana olan sivilleri katletmez.

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-12-07 13:59 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 14:10  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

burjuva medyası derken? ben hep buraları takip ederim genelde.
alternatif varsa öğrenmek isterim...

bakın, el fetih'in yönetimi altındaki batı şeria'da hiç ölüm haeri duyuyor musunuz artık?

duyamazsınız çünkü gerçek anlamda bir barış görüşmesi yapıldı.silahlar susturuldu, israil'le masaya oturuldu.israil de tüm iyi niyetiyle çözüm için yapılması gerekenleri yaptı-yapıyor.

oysa HAMAS, hala ütopik idealleri peşinde koşarak, halkını da kendini de perişan ediyor.
ben israil'in yerinde olsam ben de HAMAS' la masaya oturmazdım, silahlar susmadığı sürece.

Eski23-12-07, 14:11  #7
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Ana Sayfada konulara bakınca "Peres'ten Hamas'lı Zorbalara Sert Uyarı" başlığını görünce bu konuyu mutlaka İvanov açmıştır dedim, yanılmamışım.

Filistinlilerin topraklarını işgal eden İsrail zorba olmuyor, sivilleri katleden İsrail zorba olmuyor, her çeşit zulmü yapan İsrail zorba olmuyor ama işgale karşı direnen Hamas zorba oluyor.

Tam İvanova yakışır bir başlık!

İngiliz BBC bile ZORBA tabirini kullanmamış ama İvanov kullanmakta bir mahzur görmüyor.

Siyonizme hizmet için bu gerekli demekki!
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 14:13  #8
redyellow

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
../.. ben israil'in yerinde olsam .../..
İsrailin yerinde olsam demenize gerek yok sayın İvanov, siz zaten İsrail'in yerindesiniz.

Eminim İsraillilerin yerlileri bile sizin kadar acımasız düşünmezler.
Eski23-12-07, 14:29  #9
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ana Sayfada konulara bakınca "Peres'ten Hamas'lı Zorbalara Sert Uyarı" başlığını görünce bu konuyu mutlaka İvanov açmıştır dedim, yanılmamışım.

Filistinlilerin topraklarını işgal eden İsrail zorba olmuyor, sivilleri katleden İsrail zorba olmuyor, her çeşit zulmü yapan İsrail zorba olmuyor ama işgale karşı direnen Hamas zorba oluyor.

Tam İvanova yakışır bir başlık!

İngiliz BBC bile ZORBA tabirini kullanmamış ama İvanov kullanmakta bir mahzur görmüyor.

Siyonizme hizmet için bu gerekli demekki!
siyonist değilim sayın redyellow.

benim için yeryüzündeki tüm terör örgütleri zorbadır.
hiçbirisini ayırmam.
direniş başka şey, terör başka şey.

bakın, bu gibi durumlarda geçmişi ısıtıp ısıtıp gündeme getirmek sorunları çözmez.
israil'in yeni açılımına bakarsanız gayet iyi niyetli adımların atıldığını görürsünüz.2009'a kadar bağımsız bir filistin devleti'nin kurulacağından söz ediliyor. ancak HAMAS "israili haritadan silene kadar savaşa devam" mantığıyla hareket ettiğinden, sivil halk katliama uğramaya devam ediyor.
onlar filisitinli sivil ve askerlere saldırıyor, HAMAS da israilli sivil ve askerlere saldırıyor.
bu böyle devam ettiği sürece, bu savaş asla bitmez ve filistin (daha doğrusu gazze) halkı acı çekmeye devam eder.
HAMAS'lı teröristler, israil fikrini değiştirmeden önce barış masasına oturmalı ve silahlarını susturmalıdırlar.
başka türlü bir çözüm mümkün değil. (uygulanabilirlik açısından)

kaldı ki, işgal falan yoktur ortada. filistinliler kendi hür iradeleriyle topraklarını satmış, ardından da silah zoruyla geri almaya yeltenmişlerdir.

Eski23-12-07, 14:41  #10
redyellow

Bende tam tersini düşünüyorum. İsrail bir siyonizm devletidir, bir terör devletidir. İsrail asla iyi niyetli değildir.

Batı Şeria'da İsrail niye saldırmıyor diyorsunuz, niye saldırsın peki? Kendisine tamamen teslim olmuş, her dediğini yerine getiren bir Uşak var iken niye saldırsın?

Bunun tersini düşünün;

İsrail Hamas'ın tüm isteklerini kabul etse, ne dese yerine getirse sizce Hamas yine saldırır mı?

İsrail İyi niyetliymiş, bırakın bu hikayeleri sayın ivanov.

İsrail çok iyi niyetliyse ilk önce işgal ettiği tüm filistin topraklarından çekilmelidir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)