Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Göktaşı dünyaya çarpacak

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski23-12-07, 14:08  #1
göktürk

Giriş Tarihi: Mar 2006
Göktaşı dünyaya çarpacak

Bu yazıyı bu gün güneş gazetesinden aldım.

Nasa uzmanları, ocak ayının sonunda Mars gezegenine bir asteroidin carpabileceğini düşünüyor.
Nasa nın gök cisimlerini inceliyen özel birimi NEOP, söz konusu asteroidin yörüngesinin önceden kestirilmesinin zor olduğubu, bununla birlikte 75 de bir ihtimalle 30 ocak ta kızıl gezegene çarpabilceğini ve mars yüzünde bir kilometre çapındakrater oluşabileceğini açıkladı.
ASTEROİDİN Mars a çarpmaması halinde ise dünya nın yakınından geçebileceği belirtilen açıklamada, asterodin dünya için tehlike yaratıp yaratmayacağının henüz söylenemeyeceği kaydedildi.
2007 WD5 adı verilen asteroid 50 metre çapında çarpması halinde, 1908 de sibirya da parçalanan gök cismi tunguska nın yarattığı etkiye benzer bir etki yapabileceği düşünülüyor
göktürk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 20:52  #2
felitsa

felitsa'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

bu haberi bende bu akşam haberlerde izledim....bana kalırsa bu haber abartılmış...nasa 2029 yılında dünyaya çarpma ihtimali olan göktaşı için programlar geliştirirken diğer taraftan çarpmasına bu kadar az süre kaldığı ve dünya için böyle bir tehtid oluşturan bir göktaşı için neden bir şey yapmadı,neden kamuoyunu bilgilendirmedi....bunun iki nedeni olabilir...ya bu haber tamamıyla yalan yada bu göktaşı dünya için herhangi bir tehtid oluşturmuyor...

bilim ve tekniğin bu ayki sayısında göktaşları ile ilgili geniş bir makale sunulmasına rağmen bu tip bir göktaşı ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlayamadım....

saygılar...
Eski23-12-07, 21:14  #3
göktürk

Güzel ama göktaşlarını yakalamanın ne kadar zor olduğunu taktir edersiniz herhalde, binlerce teloskop var bir kısmı göktaşı aramak için vazifeli, buna rağmen yakalan bir cismi günlerce takip gerekiyor.
Eski23-12-07, 21:28  #4
felitsa

felitsa'nın Avatarı

bilim ve tekniğin bu ayki ilgili makalesinde dünyayı tehtid eden göktaşlarının %65'inin yörüngesi ve gelecekteki olası konumlarının bilindiği söylenmişti...günlerce değil belki ay belkide yıllarca ama 1 aylık bir mesafe de olan bir göktaşını bir gazete veya akşam haberinden duymak bana biraz garip geliyor...kaldı ki nasa bu tip göktaşlarının yörüngesini yıllarca önceden hesaplayıp buluyor...

saygılar...
Eski23-12-07, 21:36  #5
göktürk

Burda yeni açıklandı kızım iki hahta evvel kölün den bildirmişti bende nasa da bir yerde raslamıştım pek ciddiye almamıştım büyüklüğünden bahsedmiyordu çünkü, bu rakkamlarla eksi ve artı koyarak nasa yı bağzen tarıyorum, mesela şöyle 000+nasa gibi taramalar yapıyorum.
Eski23-12-07, 22:28  #6
felitsa

felitsa'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın göktürk şöyle demiş:

Mesajı Göster
Burda yeni açıklandı kızım iki hahta evvel kölün den bildirmişti bende nasa da bir yerde raslamıştım pek ciddiye almamıştım büyüklüğünden bahsedmiyordu çünkü, bu rakkamlarla eksi ve artı koyarak nasa yı bağzen tarıyorum, mesela şöyle 000+nasa gibi taramalar yapıyorum.

ilk olarak kız olduğumu nerden çıkardınız...

ikincisi eğer dedikleri gibi dünyayı tehtid eden bir unsur varsa,nasa sadece açıklamakla kalmaz bu cisme müdahale için hazırlanır ve bunu kamuoyuna bildirir...bu göktaşı büyük ihtimalle marsa zarar verecektir... nasa (eğer böyle bir tehlike varsa) marsa çarpmazsa bundan sonraki hızı ,rotasında ki değişim vs vs..hesaplamıştır..ama dikkat etmek gerekir ki göktaşı henüz mars gibi bir kütleden kurtulmuş değildir yani ilk önce marsa yakınlaşmasını beklemeliyiz...

saygılar...
Eski23-12-07, 22:38  #7
göktürk

Ben size kız demedim kendi kızımdan bahsettim.
Hazırlanmış raketlerin de olduğu söyleniyor, bekliyelim bu haftanın sonunda belli olur.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı